فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 961

دیابتی ها می توانند سیب زمینی ترشی بخورند ؟

سیب زمینی ترشی گیاهی است که مصرف آن در بیماران دیابتی منجر به تنظیم فشار، کاهش کلسترول بد و کاهش سطح گلوکز خون می شود و به کنترل دیابت کمک شایانی می کند...

دیابت و سیب زمینی ترشی

سیب زمینی ترشی معمولاً به عنوان جایگزینی برای سیب زمینی معمولی استفاده می شود. سیب زمینی ترش منبع بسیار غنی از پتاسیم ، فسفر و آهن و همچنین ویتامین های گروه B است ، مواد مغذی که عملکرد مفیدی بر روی سیستم  قلب و عروق و سیستم عصبی دارند  و سلامت ماهیچه ها و استخوان ها را نیز فراهم می کنند .

دیابتی ها می توانند سیب زمینی ترشی بخورند ؟

علاوه بر تنظیم فشار خون ، مصرف منظم این گیاه از سلامت دستگاه گوارش نیز پشتیبانی می کند ، به کاهش کلسترول بد و همچنین کاهش سطح گلوکز خون هم کمک می کند. با این حال ، همه طرفدار آن نیستند. در حالی که از نظر برخی کاملاً بی ضرر و مفید است ، اما مصرفش در برخی دیگر از افراد ممکن است باعث احساس ناراحتی در معده شود. عوارض گوارشی ناشی از مصرف سیب زمینی ترشی اغلب در اثر مقدار بالای انولین موجود در آن است که باعث ایجاد ناراحتی معده در افراد حساس تر می شود یا علائمی از واکنش آلرژیک را ایجاد می کند .

همچنین ببینید:

خوردن سبزی باعث کاهش قند خون میشود؟

سیب زمینی ترشی چه شکلی است؟

در واقع این سیب زمینی یک ریشه ی خوراکی است که اندازه آن اغلب حدود ۸ الی ۱۰  سانتی متر است و پوستی غده و کاملاً ضخیم دارد، از لحاظ ظاهری شبیه ریشه زنجبیل است. به رنگ قهوه ای کمرنگ تا مایل به ارغوانی ، قرمز و مایل به سفید است..

 

سیب زمینی ترش چه فوایدی دارد ؟

همانطور که در بالا ذکر شد ، سیب زمینی ترش دارای ویتامین و مواد معدنی خوبی است که این گیاه بخشی از مزایایی که برای  سلامتی دارد را مدیون آنهاست. با این حال ، آنچه باعث خاصیت قابل ستایشش می شود ، محتوای سخاوتمندانه اینولین (۳/۴ محتوای فیبر آن) است ، اینولین نوعی فیبر خوراکی است که دارای اثرات مفید متعددی بر سلامت انسان است.

در زیر لیستی از چند واقعیت جالب توجه در مورد فواید سیب زمینی ترش را آورده ایم :

سطح فشار خون سالم را ارتقا می دهد

سیب زمینی ترش منبع خوبی از پتاسیم است. خوردن ۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم از آن تقریباً یک سوم نیاز روزانه شما به پتاسیم را تأمین کند. پتاسیم به تنظیم مایعات بدن و فشار خون کمک می کند و داشتن مقدار کافی از آن در رژیم غذایی شما نه تنها به کاهش فشار خون بالا کمک می کند ، بلکه باعث کاهش مثبت فشار خون نیز می شود .  همانطور که می دانید یکی از عوارض ابتلا به دیابت مبتلا شدن به فشار خون بالا است . پس مصرف این ماده ی غذایی را به شما پیشنهاد می کنیم  .

 

سطح کلسترول LDL (بد) را کاهش می دهد

به عنوان یک فیبر خوراکی ، اینولین با کاهش غیر مستقیم سطح کلسترول LDL (بد) به میزان زیادی در سلامت قلب و عروق نقش دارد. فیبرهای خوراکی که از غذاها دریافت می کنیم هضم نمی شوند ، آب را جذب می کنند و به چربی ها متصل می شوند و مانع از جذب آنها به همراه سایر مواد مغذی در سطح روده می شوند.

با این حال ، برای دریافت تأثیر بارزتر ، باید به غذاهایی با مقدار فیبر بالاتر از این مقدار (۱.۶ گرم فیبر در هر ۱۰۰ گرم) مراجعه کرد. گنجاندن سایر غذاهای غنی از فیبر مانند جو دوسر و بادام به همراه سیب زمینی ترشی در رژیم غذایی نیزبه کاهش وزن کمک می کنند.

حواستان باشد که بهره بردن از تمام خواصی که در بالا ذکر کردیم برای افراد مبتلا به دیابت امری مهم می باشد.

مصرف سیب زمینی ترشی سطح گلوکز خون را بهبود می بخشد و به کنترل دیابت کمک می کند .

گزارش ها حاکی از آن است که سیب زمینی ترشی توسط افراد دیابتی و افرادی که از اختلالات لوزالمعده رنج می برند به خوبی تحمل می شود. به نظر می رسد که سیب زمینی ترشی در تثبیت سطح قند خون موثر است  و نیاز به انسولین را به حداقل می رساند.

 

افزایش سطح انرژی

سیب زمینی ترشی با داشتن منبع متوسطی از ویتامین های گروه B و کربوهیدرات ها (۱۷.۴۴ گرم) ، افزایش سطح کلی انرژی را تضمین می کند. این گیاه همچنین حاوی مقادیر خوبی از آهن (۳.۴ میلی گرم) است و بنابراین به اکسیژن رسانی بهتر و افزایش سطح انرژی کمک می کند.

همچنین گفته می شود که خوردن سیب زمینی ترشی برای بهبود سطح کلسیم و بهبود یبوست (به دلیل محتوای اینولین آن) نیز مفید است. با این حال ، سیب زمینی ترشی برای همه مناسب نیست. در حالی که سالم و نسبتاً مقوی است ، دارای عوارض جانبی نیز می باشد .

 

عوارض جانبی سیب زمینی ترشی

خوردن سیب زمینی ترشی ممکن است باعث ایجاد ناراحتی گوارشی و عوارض جانبی مرتبط با آن شود ، به خصوص عوارضی مانند نفخ شکم  ، گرفتگی دردناک شکم و احتمالاً شل شدن مدفوع. برخی از افراد گزارش می کنند که فقط مدتی پس از خوردن این گیاه احساس سنگینی در معده خود کرده اند ، که احتمالاً نشان دهنده مصرف زیاد فیبر در رژیم غذایی است.

در پزشکی این گیاه به دلیل داشتن مواد موثری که منجر به تسکین درد و رنج و بیماری ها می شود ، شناخته شده است. سیب زمینی ترشی علاوه بر ماده اصلی فعال اینولین ، حاوی بسیاری از ویتامین ها ، عناصر کمیاب و مواد معدنی است. می توانید از کل گیاه به صورت تازه ، خشک ، و حتی به عنوان دم نوش یا به عنوان عصاره استفاده کنید.

همچنین ببینید:

عوارض قرص متفورمین

سیب زمینی ترشی می تواند به دیابت ، اختلالات متابولیکی ، سوء هاضمه و بهبود رژیم های غذایی کمک کند.

تعداد کمی از گیاهان وجود دارند که مانند سیب زمینی ترشی دارای طیف متفاوتی از خواص باشند .  طعم عالی و مواد تشکیل دهنده برجسته از ویژگی های این گیاه جذاب است.

این گیاه پری بیوتیک و مفید برای متابولیسم است.

کنگر فرنگی از دیدگاه سلامت:

سرشار از اینولین است

با موفقیت در دیابت درمانی استفاده می شود

پری بیوتیک و تحریک کننده سلامت روده است

اثر مهار کنندگی بر روی  اشتها دارد

به سختی سطح قند خون را افزایش می دهد

حاوی بسیاری از مواد معدنی و ویتامین های ارزشمند است

اینولین تأثیر کمی بر سطح قند خون دارد و از انسولین مستقل است. به خصوص برای بیماران دیابتی که بدنشان به مقدار کافی انسولین تولید نمی کند و یا نمی تواد انسولین تولید شده را به طوری موثر استفاده کند یا برای  اکثر افراد چاق مبتلا به دیابت نوع ۲ ،که بدنشان واکنش ضعیفی نسبت به افزایش قند خون نشان می دهد ، اینولین از اهمیت زیادی برخوردار است. کربوهیدرات هایی که به شدت برای کل متابولیسم مورد نیاز هستند ، به صورت اینولین جذب می شوند و بنابراین انرژی لازم برای بدن را برای تمام عملکردهای حیاتی بدن تأمین می کنند.

طبق مطالعات اخیر ، اینولین از پیشرفت سرطان روده بزرگ نیز جلوگیری می کند. تجزیه اینولین مقدار PH روده را کاهش می دهد. محیط اسیدی جذب مواد معدنی مانند کلسیم ، منیزیم و آهن را بهبود می بخشد. و باعث جذب کلسیم تا ۲۰ ٪ بیشتر می شود که این به معنای پیشگیری از پوکی استخوان است.

اینولین عمدتا در بررسی ها و درمان های دیابت به عنوان جایگزینی قدرتمند استفاده می شود.

به لطف اینولین ، سیب زمینی ترشی یک گیاه دارویی خوب برای افراد مبتلا به دیابت محسوب می شود.

سابقه طولانی در استفاده از گیاهان حاوی اینولین برای درمان دیابت وجود دارد و این گیاه به طور تاریخی برای کاهش سطح قند خون استفاده می شده است . سیب زمینی ترشی سرشار از اینولین و فروکتولیگوساکاریدها است و بنابراین یک ماده ایده آل برای استفاده در رژیم های غذایی دیابتی به حساب می آید. در آزمایشاتی وقتی جایگزین سایر غذاهای کربوهیدرات دار مانند سیب زمینی شد ، در دوره هایی از ۶ روز تا چند ماه بسیار مفید و موثر واقع شد. افزایش قند خون پس از خوردن سیب زمینی ترشی (۰.۰۲ تا ۰.۰۷ درصد در ۳ ساعت) به طور قابل توجهی کمتر از زمانی بود که همان فرد مقدار معادل فروکتوز یا سایر کربوهیدرات ها را دریافت می کرد. با این حال ، بروز عوارض جانبی در دستگاه گوارش بیماران میزان تجویز این گیاه را محدود کرد.

امروزه مصرف مقدار متعادلی از سیب زمینی ترشی در رژیم های غذایی و با هدف مقابله با دیابت و چاقی توصیه می شود. خوشبختانه ، غذاهایی که دارای عصاره و یا محصولات حاوی این گیاه هستند نیز از مزایای آن برخوردارند. بعنوان مثال آرد تهیه شده از سیب زمینی ترشی می تواند با هدف کاهش وزن و افزایش سلامت غذاهای مصرفی توسط افراد مبتلا به دیابت ، جایگزین آرد گندم در انواع محصولات غذایی شود . سیب زمینی ترشی همچنین قابل اضافه شدن به انواع  پوره ها ، نوشیدنی ها و سایر محصولات مناسب رژیم غذایی افراد مبتلا به  دیابت است .

آرد تهیه شده از سیب زمینی ترشی کم کالری و فاقد چربی است و منبع خوبی از فیبر نیز می باشد. همچنین سرشار از مواد مغذی از جمله کلسیم ، پتاسیم و آهن است.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

topinambu

natureword

chineseherbshealing

دیدگاه تان را بنویسید

 

x