فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 939

آیا افراد دیابتی می‌توانند ارزن بخورند؟

ارزن و سایر کربوهیدرات هایی مانند غلات کامل، دارای فیبر، مواد معدنی و گروهی از ویتامین ها هستند. و حتی در صورت ابتلا به دیابت باید در رژیم غذایی شما گنجانده شوند. در اینجا نگاهی میندازیم به اینکه چرا ارزن برای افراد دیابتی مفید است و همچنین نکاتی برای داشتن تغذیه‌ای سالم با ابتلا به این بیماری...

آیا افراد دیابتی می‌توانند ارزن بخورند و آیا خوردن ارزن برایشان فوایدی هم به همراه دارد؟

دیابت به شرایطی اتلاق است که بدن یا انسولین کافی تولید نمی‌کند یا به طور کارآمدی از انسولینی که تولید می‌کند استفاده نمی‌کند.

در نتیجه، بدن نمی‌تواند به درستی مواد غذایی را برای بهره بردن از انرژی آنها پردازش کند. این امر می‌تواند سطح گلوکز خون یا قند خون را افزایش دهد و در صورت عدم درمان منجر به بروزعوارض خطرناکی شود.

خواص ارزن برای دیابتی ها

 

از آنجا که دیابت بر سطح قند خون تأثیر می‌گذارد، این باور وجود دارد که افراد دیابتی نمی‌توانند مواد غذایی مانند ارزن یا کربوهیدرات بخورند.

اما اگرچه درست است افرادی که مبتلا به دیابت هستند ممکن است برای کنترل قند خون خود باید مصرف کربوهیدرات ها را آگاهانه و کنترل شده انجام دهند، اما کربوهیدرات های خوب (به ویژه کربوهیدرات های پیچیده) نیز می‌توانند به مدیریت علائم دیابت کمک کنند.

همچنین ببینید:

مقایسه انسولین لانتوس و انسولین لومیر

ارزن و سایر کربوهیدرات هایی مانند غلات کامل، دارای فیبر، مواد معدنی و گروهی از ویتامین ها هستند. و حتی در صورت ابتلا به دیابت باید در رژیم غذایی شما گنجانده شوند.

در اینجا نگاهی میندازیم به اینکه چرا ارزن برای افراد دیابتی مفید است و همچنین نکاتی برای داشتن تغذیه‌ای سالم با ابتلا به این بیماری.

 

آیا می‌توانم ارزن بخورم؟

پاسخ کوتاه بله است.

ارزن در بسیاری از نقاط جهان یک ماده غذایی اصلی است. معمولاً در غذا های هندی و آفریقایی گنجانده می‌شود.

 

انواع مختلف ارزن عبارتند از:

مرواریدی

دم روباهی

انگشتی

ریز

کودو

جوار

ارزن یک دانه کامل است. و یک کربوهیدرات "خوب" محسوب می‌شود، بنابراین به راحتی قابل هضم است. و از آنجا که این ماده فاقد گلوتن است، برای افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن هستند نیز یک گزینه عالی است. علاوه بر این، ارزن از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

محتوای تغذیه‌ای

یک فنجان ارزن منبع غنی از‌:

۶.۱۱ گرم پروتئین

۲.۲۶ گرم فیبر

۷۶.۶ میلی گرم منیزیم

۱۰۸ میلی گرم پتاسیم

اگرچه هر کسی می‌تواند از مزایای تغذیه‌ای خوردن ارزن بهره مند شود، اما این ماده به ویژه برای مدیریت دیابت مفید است و این امر آن را به یکی از غلات کامل برای کنترل قند خون تبدیل می‌کند.

ارزن با دلیل داشتن فیبر زیاد گزینه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت است. فیبر به کند شدن هضم غذا کمک می‌کند. در نتیجه، قند به آرامی وارد جریان خون می‌شود و خطر افزایش ناگهانی قند خون را کاهش می‌دهد.

 

فواید ارزن برای دیابت

تحقیقات از این ایده که ارزن برای مدیریت دیابت مفید است پشتیبانی می‌کنند. در یک مطالعه منتشر شده در یک منبع معتبر، ۳۰۰ شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع ۲ پس از خوردن ارزن دم اسبی به مدت ۹۰ روز مورد بررسی قرار گرفتند. این مطالعه اثر ارزن را بر روی:

کنترل قند خون

پلاسمای ناشتا

کلسترول

و سطح تری گلیسیرید نشان داد.

پس از ۹۰ روز، محققان دریافتند که ارزن ۱۹.۱۴ درصد سطح هموگلوبین A1c افراد گروه را کاهش داده است.

همچنین در این افراد سطح گلوکز ناشتا ۱۳.۵ درصد، کلسترول ۱۳.۲۵ درصد و تری گلیسیرید ۱۳.۵۱ درصد کاهش یافت.

این نتایج محققان را بر آن داشته است که مصرف ارزن می‌تواند تأثیر مثبتی در کنترل قند خون داشته و عوامل بروز خطر قلبی عروقی را نیز بهبود بخشد.

یکی از مزایای ارزن این است که بسیاری از انواع آن دارای شاخص گلیسمی پایین تا متوسط ​​هستند، بنابراین می‌توانید آنها را بیشتر مصرف کنید بدون اینکه نگران تاثیر بیش از حد انها بر سطح قند خون‌تان باشید.

به یاد داشته باشید که شاخص گلیسمی ارزن بسته به نوع آن متفاوت است. به همین دلیل، در صورت ابتلا به دیابت، مصرف برخی از انواع ارزن در مقایسه با انواع دیگر آن برای شما مناسب تر است.

ارزن کوچک، انگشتی و مرواریدی دارای شاخص گلیسمی از ۵۴  تا ۶۸ هستند. ارزن جوار دارای شاخص گلیسمی ۷۰ است و بنابراین نباید به اندازه‌ی سایر موارد آن خورده شود.

همچنین مهم است که بدانید سایر غلات کامل در مقیاس گلیسمی در چه مکانی قرار می‌گیرند، زیرا احتمالاً شما نیز این غذا ها را در رژیم غذایی خود قرار می‌دهید. غلات کامل با GI پایین (۵۵ یا کمتر) شامل:

کینوا

جو

جو دو سر

غلات سبوس دار

نان تهیه شده از خمیر ترش

تورتیلا با غلات کامل

غلات کامل با GI متوسط ​​(۵۶ تا۶۹) شامل:

نان بذر کتان

گندم کامل یا نان پیتا سفید

نان چاودار

برنج باسماتی

برنج قهوه‌ای

نودل های برنجی

دانه های کوسکوس

برنج سفید

غلات کامل با GI بالا (۷۰ یا بیشتر) شامل موارد زیر است:

برنج سفید

چوب شور

کیک های برنجی

نان

نان سفید

 

نکاتی برای داشتن تغذیه‌ای سالم در صورت ابتلا به دیابت:

کلید مدیریت قند خون داشتن رژیم غذایی سالم است. این فقط در مورد افراد مبتلا به دیابت صدق نمی‌کند بلکه در مورد همه افراد نیز صادق است.

هدف از مدیریت دیابت حفظ قند خون در سطح سالم و همچنین کنترل فشار خون، کلسترول و وزن است. انجام این اقدامات می‌تواند از بروز عوارض دیابت مانند موارد زیر جلوگیری کند:

بیماری قلب و عروق

آسیب عصبی

بیماری کلیوی

مسائل مربوط به چشم

مشکلات پوستی

مهم است که یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید یعنی رژیمی که شامل تمام موارد زیر بشود:

میوه ها

سبزیجات

غلات کامل

پروتئین ها

لبنیات کم چرب

غذا هایی که می‌توانید در فهرست هفتگی خود بگنجانید شامل موارد زیر می‌شوند:

کلم بروکلی

سبزیجات

گوجه فرنگی

سیب زمینی ها

لوبیا سبز

هویج

ذرت

سیب

موز

پرتقال و مرکبات

خربزه

غلات سبوس دار (ماکارونی، برنج، نان)

گوشت بدون چربی (مرغ، بوقلمون)

تخم مرغ

ماهی (ماهی قزل آلا، ماهی تن)

لوبیای خشک

آجیل و بادام زمینی

لبنیات کم چرب (پنیر، ماست)

 

نکاتی دیگر برای داشتن زندگی سالم

هنگام استفاده از روغن برای تهیه وعده های غذایی، روغن هایی را انتخاب کنید که برای قلب مفید هستند، مانند:

روغن کانولا

روغن زیتون

روغن آووکادو

همچنین، حواستان به مقدار و اندازه‌ی هر وعده تان باشد. وعده های غذایی را در بشقاب های کوچکتر سرو کنید و به جای اینکه سه وعده غذایی سنگین در روز بخورید، پنج تا شش وعده غذای کم حجم و سبک میل کنید.

مصرف قند و سدیم را نیز کاملاً تحت نظر داشته باشید. آشپزی را با ادویه های گیاهی بیشتر و نمک کمتر تجربه کنید. نوشیدن نوشیدنی های دارای قند اضافه شده را محدود کنید. آب بیشتری بنوشید و در صورت امکان از جایگزین های شکر استفاده کنید.

همچنین ببینید:

دیابتی ها از ویتامین ها و مولتی ویتامین ها استفاده کنند؟

همراه با یک رژیم غذایی سالم، حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی را برای سلامت قلب و حفظ وزن بدن، در برنامه روزانه خود بگنجانید. به پیاده روی بروید، دوچرخه سواری کنید یا عضو یک باشگاه بدنسازی شوید.

 

ارزن و قند خون: ارزن برای دیابت

ممکن است بسیاری از ما از پدرانمان شنیده باشیم که، آنها در زمان خود هیچ فرد مبتلا به دیابتی نداشته اند. اما اکنون این بیماری در همه‌ی کشور ها با سرعت نگران کننده‌ای در حال افزایش است. بخش زیادی از آنچه رخ داده است بر اثر تغییر های نادرست در غذایی‌ است که ما می‌خوریم و  سبک زندگی است که اکنون داریم، یک زندگی بسیار کم تحرک. رژیم غذایی ما نقش مهمی در مدیریت دیابت در بدن ما دارد.

آیا ارزن برای دیابت مفید است؟ بگذارید یکی یکی شما را روشن کنیم:

انواع ارزن دارای شاخص گلیسمی کمی هستند و این بدان معناست که به جای اینکه قند خون را سریع در بدن  افزایش دهند، به آرامی در بدن افزایش می‌دهند. زیرا:

به دلیل وجود فیبر غذایی بالایی که دارند، زمان بیشتری برای هضم آنها لازم است.

با خوردن آنها مدت طولانی تری سیر می‌مانید و بین وعده ها احساس گرسنگی نمی‌کنید.

انواع ارزن از کربوهیدرات های پیچیده تشکیل شده اند که به آرامی در بدن هضم می‌شوند.

مطابق مقاله‌ای، ارزن دارای خواص بسیاری است که باعث می‌شود یک ماده‌ی غذایی مناسب برای دیابت باشد. به همین ترتیب، آزمایشی که روی موش ها انجام شده است، نشان داده است که رژیم غذایی مبتنی بر ارزن سطح گلوکز خون را کاهش می‌دهد و حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد.

اما فکر می‌کنیم کار های تحقیقاتی بیشتری باید بر روی خواص و اثرات ارزن بر دیابت انجام شود تا راهی برای هر ذی‌نفع شدن بیشتر از این ماده‌ی غذایی باشد.

 

چگونه ارزن را به رژیم غذاییمان اضافه کنیم؟

می‌توانید همیشه آن را همراه با کینوا و سایر غلات کامل در خانه داشته باشید.

ارزن دارای عطر و طعم ملایمی است و همانطور که گفتیم بسیار مغذی است که این ها همه باعث می‌شوند که بتوانید آن را به انواع مختلف وعده های غذایی‌تان اضافه کنید. برای پختن آن، ابتدا آن را در ماهی‌تابه به مدت حدود ۳ دقیقه با کمی روغن نباتی تفت دهید. سپس برای هر فنجان ارزن نصف فنجان آب جوش اضافه کرده و آن را به مدت ۲۵  تا ۳۰  دقیقه بپزید تا دانه ها پف کنند.

 

روش های مختلفی وجود دارد که می‌توانید ارزن را در وعده های غذایی خود جای دهید. شما می‌توانید:

برای صبحانه آن را به صورت فرنی درست کنید.

آرد ارزن را به جای آرد سفید یا گندم در فرآورده هایی مانند نان، کیک یا بیسکویت یا مایع پنکیک جایگزین کنید.

از آن برای جایگزینی غلاتی مانند برنج، کینوا، یا بلغور در دستورالعمل ها استفاده کنید.

می‌توانید آن را به مخلوط سبزیجات پخته شده تان نیز اضافه کنید.

 

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

tcrconnectingagriculture

healthline

webmd

دیدگاه تان را بنویسید

 

x