فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1539

علائم حساسیت دارویی

حساسیت دارویی یک واکنش آلرژیک به یک دارو می باشد. علائم می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و علائم شدید نشان دهنده آنافیلاکسی است که عملکرد های بدن راتحت تاثیر قرار می دهد ....

علائم حساسیت دارویی در صورت حساسیت به نوعی دارو اتفاق می افتد. مصرف دارو سیستم ایمنی بدن فرد را تحریک می کند تا واکنش نشان دهد. علائم این واکنش ها با سایر عوارض جانبی دارو متفاوت است. علائم از خفیف تا شدید متغیر هستند که علائم آنافیلاکسی شدیدترین نوع آنهاست.

علائم حساسیت دارویی

بسیاری از آلرژی های دارویی اولین بار که از دارو استفاده می کنید علائمی ایجاد نمی کنند. در واقع ممکن است چندین بار بدون هیچ واکنشی از دارو استفاده کنید. با این حال هنگامی که یک دارو باعث واکنش می شود، علائم معمولاً بلافاصله پس از مصرف ظاهر می شوند؛ و علائم آنافیلاکسی معمولاً در چند لحظه پس از مصرف دارو شروع می شود.

 

علائم خفیف حساسیت دارویی

در طی یک واکنش آلرژیک خفیف، ممکن است یک یا چند مورد از علائم زیر را داشته باشید:

بثورات پوستی

خارش پوست یا چشم

تب

درد یا تورم مفاصل

تورم غدد لنفاوی

همچنین ببینید:

پولیپ بینی چیست؟

علائم شدید آلرژی دارویی

علائم شدید اغلب نشان دهنده یک واکنش خطرناک به نام آنافیلاکسی است. این واکنش بر بسیاری از عملکردهای بدن شما تأثیر می گذارد.  علائم آنافیلاکسی عبارتند از:

سفت شدن گلو و مشکل در تنفس

تورم لب ها، دهان یا پلک ها

درد شکم

حالت تهوع، استفراغ یا اسهال

سرگیجه

تپش قلب (ضربان قلب سریع)

اگر علائم واکنش شدید به دارو را تجربه کردید، باید فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید.

 

چه زمانی با پزشک خود تماس بگیرید؟

هر زمان که علائم غیرمنتظره ای از دارو داشتید، باید با پزشک خود تماس بگیرید. علائم آلرژیک خفیف معمولاً با قطع مصرف دارو متوقف می شوند. با این حال، شما نباید بدون مشورت با پزشک خود، مصرف دارو را قطع کنید.

مراجعه به پزشک در زمان رخ دادن نوعی واکنش ممکن است به او کمک کند تا علت علائم شما را تشخیص دهد. همچنین ممکن است به پزشک در انتخاب بهترین درمان کمک گردد.

بسیاری از داروها می توانند باعث واکنش آلرژیک شوند. هنگام تجویز دارو برای شما مهم است که پزشک سابقه پزشکی کامل شما را بداند. در مورد هر گونه آلرژی، از جمله واکنش هایی که نسبت به داروهایی که در گذشته مصرف کرده اید، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر به یک دارو واکنش آلرژیک داشته اید، آن دارو را نباید دوباره مصرف کنید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x