فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1457

عفونت حاد تنفسی چیست؟

عفونت حاد تنفسی نوعی عفونت است که تنفس عادی را مشکل می کند این موضوع می تواند سیستم تنفسی فوقانی و سیستم تحتانی فرد را تحت تأثیر قرار دهد. کودکان وافراد مسن که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر مستعد این عفونت هستند ...

عفونت حاد تنفسی عفونتی است که ممکن است در تنفس طبیعی اختلال ایجاد کند. عفونت تنفسی می تواند فقط سیستم تنفسی فوقانی شما را که از سینوس ها شروع می شود و به تارهای صوتی شما ختم می شود یا فقط سیستم تنفسی تحتانی شما که از تارهای صوتی شما شروع می شود و به ریه های شما ختم می شود را تحت تاثیر قرار دهد.

این عفونت به ویژه برای کودکان، افراد مسن و افراد مبتلا به اختلالات سیستم ایمنی خطرناک است.

عفونت حاد تنفسی چیست؟

علائم عفونت حاد تنفسی چیست؟

اگر عفونت دستگاه تنفسی تحتانی یا فوقانی باشد، علائمی که تجربه می کنید متفاوت خواهد بود. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

گرفتگی بینی و ریه

آبریزش بینی

سرفه

گلو درد

بدن درد

خستگی

همچنین ببینید:

عفونت سینوسی!؟

در صورت داشتن موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید:

تب بیش از 103 درجه فارنهایت (39 درجه سانتیگراد)

لرز

مشکل در تنفس

سرگیجه

از دست دادن هوشیاری

 

علت عفونت حاد تنفسی چیست؟

چندین علت مختلف برای عفونت حاد تنفسی وجود دارد.

علل عفونت دستگاه تنفسی فوقانی:

فارنژیت حاد

عفونت حاد گوش

سرماخوردگی

علل عفونت دستگاه تنفسی تحتانی:

برونشیت

پنومونی

برونشیولیت

 

چه کسانی در معرض خطر عفونت حاد تنفسی هستند؟

اجتناب از ویروس ها و باکتری ها تقریبا غیرممکن است، اما برخی عوامل خطر احتمال ابتلا به عفونت حاد تنفسی را افزایش می دهند.

سیستم ایمنی کودکان و افراد مسن بیشتر مستعد ابتلا به ویروس ها هستند.

کودکان به خصوص به دلیل تماس مداوم با سایر کودکانی که ممکن است ناقل ویروس باشند، در معرض خطر هستند. کودکان اغلب دست های خود را به صورت منظم نمی شویند. همچنین احتمال تماس دست به چشم ها و قرار دادن انگشتان در دهان و در نتیجه انتشار ویروس ها بیشتر است.

افراد مبتلا به بیماری قلبی یا سایر مشکلات ریوی بیشتر در معرض ابتلا به عفونت حاد تنفسی هستند. افرادی که به دلیل برخی بیماری دیگر دارای سیستم ایمنی ضعیف می باشند؛ بیشتر در معرض خطر هستند.  افراد سیگاری در معرض این بیماری قرار دارند؛ بهبودی این افراد طولانی مدت است.

 

عفونت حاد تنفسی چگونه تشخیص داده می شود؟

در معاینه تنفسی، پزشک تنفس شما را مورد بررسی قرار می دهد. آنها با گوش دادن به صداهای غیرطبیعی در ریه ها هنگام نفس کشیدن، وجود مایع و التهاب در ریه ها را بررسی می کنند. پزشک ممکن است بینی، گوش و گلو شما را بررسی کند.

اگر تشخیص پزشک وجود عفونت در دستگاه تنفسی تحتانی است، ممکن است برای بررسی وضعیت ریه ها، عکسبرداری با اشعه ایکس یا سی تی اسکن لازم باشد.

تست های عملکرد ریه به عنوان ابزار تشخیصی مفید بوده اند. پالس اکسیمتر، می تواند میزان اکسیژن وارد شده به ریه ها را بررسی کند. پزشک همچنین ممکن است یک سواب از بینی یا دهان شما بگیرد یا از شما بخواهد نمونه خلط (مواد سرفه شده از ریه ها) را سرفه کنید تا نوع ویروس یا باکتری عامل بیماری را بررسی کند.

همچنین ببینید:

آنتی هیستامین های طبیعی برای بند آوردن آبریزش بینی!

عفونت حاد تنفسی چگونه درمان می شود؟

هیچ درمان شناخته شده ای وجود ندارد. پزشک ممکن است داروهایی را برای مدیریت علائم شما در حین نظارت بر وضعیت شما تجویز کند.  اگر پزشک شما مشکوک به عفونت باکتریایی باشد، ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند.

 

عوارض احتمالی عفونت حاد تنفسی چیست؟

عوارض عفونت حاد تنفسی بسیار جدی است و می تواند منجر به آسیب دائمی و حتی مرگ شود. آنها عبارتند از:

ایست تنفسی، زمانی رخ می دهد که ریه ها کار نمی کنند

نارسایی تنفسی، افزایش CO2 در خون شما ناشی از عدم عملکرد صحیح ریه ها

نارسایی احتقانی قلب

 

جلوگیری از عفونت حاد تنفسی

اغلب عفونت حاد تنفسی قابل درمان نیستند. بنابراین، پیشگیری بهترین روش برای دفع عفونت های مضر تنفسی است.

دریافت واکسن MMR (سرخک، اوریون و سرخجه) و سیاه سرفه به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به عفونت تنفسی را کاهش می دهد.  همچنین ممکن است واکسن آنفولانزا و پنوموواکس کمک کننده و مفید واقع گردند. در این مورد با پزشک خود صحبت کنید.

همچنین باید از سیگار کشیدن خودداری کنید و مطمئن شوید که مقدار زیادی ویتامین در رژیم غذایی خود جای داده اید، مانند ویتامین C ، که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند. ویتامین C در سلول های ایمنی حفظ می شود و کمبود آن با حساسیت بالاتر به عفونت مرتبط است؛ در حالی که تحقیقات مشخص نیست که آیا ویتامین C می تواند از عفونت حاد تنفسی جلوگیری کند، شواهدی وجود دارد که می تواند طول زمان و یا شدت برخی از عفونت ها را کوتاه سازد.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x