فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1371

علت کبودی بیضه چیست و چگونه درمان می شود؟

در بیشتر اوقات کبودی یا سیاهی جزیی روی بیضه ها جای نگرانی نداره٬ این کبودی ها میتونه نتیجه بستن زیپ شلوار٬ پوشیدن لباس تنگ و یا در اثر برخورد به جایی باشه. در ادامه برای شما شرح میدیم که چه زمانی باید برای کبودی بیضه ها به متخصص مراجعه کنید ....

در بیشتر موارد با وجود کبودی های جزئی جایی برای نگرانی نیست. این معمولاً نتیجه استفاده از لباس تنگ، بستن زیپ شلوار و یا به دلیل برخورد به جسمی ایجاد می شود. در هر شرایطی حساسیت و تغییر رنگ باید در طول یک هفته برطرف گردد.

علت کبودی بیضه چیست و چگونه درمان می شود؟

اگر کبودی شما در نتیجه ضربه ناگهانی باشد، ممکن است همراه با درد شدید و تورم باشد. حتی ممکن است بلافاصله پس از ضربه احساس تهوع داشته باشید. این علائم معمولاً با بهبود ناحیه کبودی کاهش می یابد.

 

چه عواملی سبب کبودی بیضه می گردد؟

کبودی بیضه زمانی اتفاق می‌افتد که شریان‌ها و وریدهای پوست اطراف بیضه آسیب دیده و باز شوند. این امر باعث نشت خون به زیر پوست و در نتیجه تغییر رنگ آن می شود.

کبودی بیضه معمولاً پس از آسیب ظاهر می شود. نمونه‌های رایج عبارتند از ضربه به ناحیه تناسلی ناشی از زمین خوردن، ضربه خوردن یا حتی نشستن روی یکی از بیضه‌ها استمنا(خودارضایی) یا رابطه جنسی خشن نیز می تواند منجر به کبودی شود.

حتی ممکن است کبودی بدون دلیل شکل گیرد. بیضه ها اندام های تولید مثلی هستند که خارج از بدن مردان آویزان هستند و بیش از یک لایه نازک پوست از آنها محافظت نمیکند.بنابراین بافت ها و رگ های خونی می توانند به راحتی آسیب ببینند.

همچنین ببینید:

ناتوانی جنسی!

سایر آسیب های بیضه عبارتند از:

هماتوسل:  گاهی اوقات معمولاً پس از یک ضربه ناگهانی، خون می تواند در بافت اطراف بیضه جمع شود. این تجمع خون می تواند باعث کبودی بیضه می شود.

اپیدیدیمیت: لوله هایی اطراف بیضه ها هستند که اسپرم را قبل از اینکه از طریق انزال آزاد کنند، ذخیره می کنند. این لوله ها ممکن است پس از آسیب یا عفونت ملتهب شوند و در نهایت منجر به درد، تورم و کبودی می گردد.

پارگی: اگر آسیب در حدی باشد که لایه های بافت اطراف بیضه را تحت تاثیر قرار دهد و سبب پارگی آن شود؛ می تواند به بیضه نیز آسیب وارد نماید. این موضوع ممکن است باعث فشارآوردن بیضه به بافت های اطراف خود شود. این آسیب نیاز به درمان فوری دارد.

پیچ خوردگی بیضه: لوله ای که رگ های خونی را که به کیسه بیضه شما وارد می شوند، احاطه کرده است، به نام طناب اسپرماتیک، می تواند در حین آسیب دیدگی یا بدون هیچ آسیبی دچار پیچ خوردگی گردد. پیچ خوردگی می تواند جریان خون را در کیسه بیضه شما قطع کند و منجر به کبودی و تغییر رنگ شود. این آسیب نیاز به درمان فوری دارد. در صورت عدم درمان، ممکن است نیاز به برداشتن بیضه آسیب دیده باشد.

تومور: رشد غیر طبیعی بافت اطراف بیضه ها نیز می تواند باعث کبودی و تورم شود. اگرچه تومورها همیشه نشانه سرطان نیستند، اما باید در اسرع وقت برای تشخیص به پزشک مراجعه کنید.

 

چگونه علائم کبودی و درد را تسکین دهیم؟

بیضه های کبود یا متورم می توانند به اندازه کافی ناراحت کننده باشند که شما را از فعالیت های روزانه باز دارند.

برای کمک به تسکین هر گونه درد، تورم یا ناراحتی که ممکن است در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کند، می توانید یک یا چند روش زیر را امتحان کنید:

دراز بکشید و فعالیت خود را کاهش دهید؛ سعی کنید از هر گونه فعالیت بدنی یا حرکتی که باعث بدتر شدن درد یا ناراحتی می شود خودداری کنید. بلند کردن زانوها تا قفسه سینه نیز ممکن است به تسکین درد کمک کند.

یک کمپرس سرد درست کنید؛ یک کیسه یخ را در یک حوله بپیچید و آن را با فشار کم روی بیضه های خود قرار دهید. این کار را حداقل چهار بار در روز به مدت حدود 20 دقیقه انجام دهید تا زمانی که درد یا تورم شروع به بهبود کند.

از کیسه بیضه خود مراقبت کنید؛ لباس زیر جذب تر یا تنگ تری بپوشید یا از حوله‌ای تا شده استفاده کنید تا کیسه بیضه را به سمت بالا ببرد. این موضوع می تواند به کاهش فشاری که ممکن است بیضه های شما در اثر آویزان شدن در هنگام آسیب دیدگی احساس کنند، کمک کند. این کار را تا زمانی انجام دهید که وقتی بیضه های شما دوباره آویزان شوند، کمتر احساس ناراحتی کنند.

مسکن مصرف کنید؛ از داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن (ادویل) یا استامینوفن (تایلنول) استفاده کنید. اگر نگران این هستید که بیضه های شما به شدت آسیب دیده است، قبل از مصرف هر گونه داروی مسکن به پزشک خود مراجعه کنید.

عدم فعالت های ورزشی؛ اگر بیضه های شما در حین ورزش یا انجام هر فعالیت بدنی شدید دیگری آسیب دیدند، چند روز استراحت کنید تا بهبود پیدا کنند.  کاهش استرس و فشار وارد بر بیضه ها و کیسه بیضه باعث بهبود سریعتر می شود.

همچنین ببینید:

چه چیزی باعث کوچک شدن آلت تناسلی می شود؟

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگر تنها کبودی بیضه به طور موقت و بدون درد را تجربه می کنید نیاز به مراجعه پزشک نیست.

شما باید فوراً به پزشک خود مراجعه کنید اگر:

قادر به قرار دادن بیضه ها در کیسه بیضه نیستید.

پارگی یا خونریزی در کیسه بیضه

وجود خون یا ترشح در ادرار

مشکل در ادرار کردن

تب 101 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) یا بالاتر داشته باشید.

احساس نیاز به تکرر ادرار دارید اما ادرار زیادی دفع نمی کنید.

اگر بعد از یک هفته بهبودی حاصل نشد، یا اگر علائم شما در هر زمانی شروع به بدتر شدن کرد، به پزشک مراجعه کنید. این موارد ممکن است نشانه یک بیماری زمینه ای جدی تر باشد.

همچنین اگر از علت کبودی خود مطمئن نیستید، ممکن است بخواهید به پزشک خود مراجعه کنید. در برخی موارد، کبودی که بدون هشدار ظاهر می شود، می تواند نشانه یک عفونت مقاربتی (STI) مانند کلامیدیا باشد.

 

سایر علائم STI عبارتند از:

درد یا تورم بیضه

سوزش هنگام ادرار کردن

ترشحات شفاف یا کدر از آلت تناسلی

 

نتیجه کلی

علائم آسیب خفیف بیضه نباید بیش از چند روز طول بکشد. ممکن است در این دوران فعالیت جنسی برای شما دردناک باشد. اما معمولاً هیچ اثر طولانی مدتی بر عملکرد جنسی، باروری یا احساس شما وجود ندارد.

در صورت عدم درمان به موقع این آسیب ها مانند پیچ خوردگی بیضه، پارگی و سایر آسیب های شدید، آسیب های طولانی مدت؛ عوارض غیرقابل برگشت را به دنبال دارد.

اگر در مورد میزان صدمات خود مطمئن نیستید، برای ایمن بودن به پزشک مراجعه کنید. با صدمات شدید، درمان زودهنگام تنها راه کاهش خطر عوارض است.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x