آیا پاپایا می تواند به کاهش وزن کمک کند؟
پاپایا میوهای نرم و گوشتی است که برخی افراد ممکن است آن را برای کاهش وزن مصرف کنند. در حالی که تحقیقات بیشتری برای بررسی فواید پاپایا برای کاهش وزن ضروری است، شواهد اولیه نشان می دهد که این میوه ممکن است خواص ضد چاقی داشته باشد...
پاپایا چیست؟
پاپایا یک میوه گرمسیری با طعم شیرین با ظاهری شبیه به کدو حلوایی، پوست زرد مایل به نارنجی و گوشت داخلی سرخ مایل به زرد است.
این میوه در سال های اخیر، توسط برخی از جوامع بهداشتی به عنوان یکی از مواد مغذی عالی جهت کاهش وزن مورد توجه قرار گرفته است.
در حالی که قرار دادن پاپایای غنی از آنتی اکسیدان در رژیم غذایی برای قلب، مغز و هضم غذا مفید می باشد، ممکن است در کاهش وزن نیز موثر باشد.
آیا پاپایا می تواند به کاهش وزن کمک کند؟
اگرچه پاپایا ممکن است به طور مستقیم کاهش وزن را هدف قرار ندهد، اما ترکیبی از مواد مغذی را ارائه می دهد که ممکن است از یک رژیم کاهش وزن سالم پشتیبانی کند.
پاپایا سرشار از فیبر است و تقریباً 3 گرم در هر فنجان (145 گرم) میوه خرد شده را ارائه می دهد.
علاوه بر این، پاپایا سرشار از آب و کالری پایین است، بنابراین میتواند بدون کالری زیاد سیرکننده باشد. یک فنجان پاپایای خرد شده حاوی 62 کالری است.
فیبر چندین فواید برای سلامتی دارد، از جمله کمک به حفظ وزن سالم، افزایش سیری و کاهش خطر پرخوری.
در واقع، یک مطالعه نشان داد که مصرف فیبر ممکن است بدون توجه به الگوی رژیم غذایی، سبب کاهش وزن گردد. این بدان معناست افرادی که رژیم غذایی با فیبر بالا دارند نسبت به افرادی که فیبر کمتری دریافت می کنند احتمال کاهش وزن بیشتری دارند.
همچنین ببینید:
برای کاهش وزن گیاهخوار شوید
افزودن پاپایا به رژیم غذایی می تواند یکی از راه های کمک به دستیابی به اهداف فیبر روزانه باشد.
برای بهره مندی از فواید فیبر جهت سلامتی، مصرف تقریباً 20 تا 30 گرم فیبر در روز توصیه می شود.
پاپایا میوه ای محبوب است که در آشپزی نیز کاربرد مختلفی دارد. این این میوه کم کالری، سرشار از فیبر است که ممکن است در هضم غذا و احساس نفخ کمتر موثر باشد.
در مطالعهای در سال 2020، دانشمندان به موشها رژیم غذایی پرچرب دادند که منجر به افزایش وزن و سطح کلسترول بالا شد. پس از افزودن آب پاپایای تازه به رژیم غذایی موشها، دچار کاهش وزن شده و سطح کلسترول سالمتری داشتند.
در حالی که تحقیقات بیشتری در مورد مدل های انسانی ضروری است، یک مطالعه در سال 2013 اشاره می کند که پاپایا ویژگی هایی را نشان می دهد که ممکن است به مدیریت چاقی و حفظ وزن بدن کمک کند.
ترکیبات مفید در پاپایا
اگرچه پاپایا ممکن است تاثیر مستقیمی در کاهش وزن نداشته باشد، اما حاوی ترکیبات متعددی است که می تواند برای سایر زمینه های سلامتی مفید باشد.
به عنوان مثال، پاپایا سرشار از آنتی اکسیدان است که با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کند. در غیر این صورت ممکن است منجر به آسیب سلولی و بیماری مزمن گردد.
برخی از قوی ترین آنتی اکسیدان های موجود در پاپایا ویتامین C، لیکوپن و رنگدانه کاروتنوئید بتا کاروتن هستند.
علاوه بر این، پاپایا حاوی آنزیمی منحصر به فرد به نام پاپئین است که گاهی اوقات به دلیل توانایی آن در کاهش وزن و چربی سوزی شناخته می شود.
پاپئین به تجزیه پروتئین های غذایی کمک کرده و اغلب برای لطیف کردن گوشت مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین به صورت مکمل جهت کمک به بهبود هضم به فروش می رسد.
با این حال، در حالی که پاپئین ممکن است هضم را بهبود بخشد، شواهد قانع کننده ای وجود ندارد که نشان دهد باعث کاهش وزن یا چربی سوزی می شود.
ارزش غذایی پاپایا
در هر وعده 100 گرم پاپایا:
- کالری 43 کیلو کالری
- چربی کل 0.26 گرم
- چربی اشباع کمتر از 0.1 گرم
- کربوهیدرات 10.82 گرم
- پروتئین 0.47 گرم
- فیبر 1.7 گرم
- ویتامین IU 950 A
- ویتامین 60.9 : C میلی گرم
- پتاسیم 182 میلی گرم
- کلسیم 20 میلی گرم
- آهن 0.25 میلی گرم
نحوه گنجاندن پاپایا در رژیم غذایی
- ترکیب تکه های پاپایا با انواع توت ها در وعده صبحانه
- اضافه کردن تکه های پاپایا به سالاد میوه
- ترکیب تکه های پاپایا در سالاد سبزیجات، ماهی تن یا مرغ
- مصرف یک وعده پاپایا برای میان وعده به جای چیپس
- ترکیب تکه های پاپایا با ماست ساده برای دسر
- ترکیب تکه های پاپایا، ماست و موز جهت تهیه اسموتی
دیگر فواید پاپایا
پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی
تحقیقات نشان می دهد که مصرف میوه پاپایا با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی رابطه دارد. یک مطالعه در سال 2017 اشاره کرد که پاپایا، ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.
کمک به اختلالات گوارشی
بسیاری افراد ممکن است از پاپایا یا آنزیم های موجود در پاپایا برای رفع مشکلات گوارشی استفاده کنند. در حالی که شواهد زیادی در این مورد وجود ندارد، تحقیقات نشان می دهد که پاپایا ممکن است به کاهش یبوست و نفخ کمک کند.
کاهش التهاب
التهاب مزمن با شروع و پیشرفت بیماری های مختلف مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی ارتباط دارد.
در حالی که تحقیقات نادر بوده و مطالعات انسانی بیشتری لازم است، یک بررسی در سال 2016 نشان می دهد که پاپایا دارای خواص ضد التهابی است.
کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی
یک مقاله در سال 2013 نشان می دهد ترکیبی که معمولاً در برخی میوه ها مانند پاپایا یافت می شود، ممکن است سلامت چشم را تقویت کند. این موضوع ممکن است به کاهش خطر دژنراسیون ماکولا، که از دست دادن بینایی مرکزی و آب مروارید است و باعث تیرگی عدسی در چشم و کاهش بینایی می شود، کمک کند.
از آنجایی که تحقیقات محدودی در مورد پاپایا و رژیم غذایی وجود دارد اما با این حال، برخی گزارش ها نشان می دهد که عصاره یا مکمل های پاپایا ممکن است باعث حالت تهوع یا استفراغ می شود.
محققان ایمنی مکمل های پاپایا را به طور کامل بررسی نکرده اند، بنابراین افراد در صورت شروع مصرف آنها باید مراقب باشند. مانند هر مکمل دیگری، توصیه می شود قبل از استفاده در مورد مصرف آنها با پزشک مشورت کنید.
سایر نکات کلی کاهش وزن
داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم از نکات مهم در کاهش وزن است. در زیر توصیه هایی از موسسه ملی قلب، ریه و خون (NHLBI) برای یک رژیم غذایی سالم آورده شده است:
- تمرکز بر مصرف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و محصولات لبنی کم چرب
- استفاده از آجیل، تخم مرغ، لوبیا، گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی در رژیم غذایی
همچنین ببینید:
نحوه ی صحیح کاهش وزن!
پرهیز از غذاهای شور و شیرین
محدود کردن غذاهای حاوی چربی اشباع شده و ترانس مانند گوشت های چرب و محصولات پخته شده فرآوری شده
نتیجه کلی
پاپایا به طور خاص باعث کاهش وزن نمی شود، اما حاوی ترکیباتی است که ممکن است به لاغری و کاهش وزن کمک کند.
این میوه دارای کالری کمی بوده و منبع مناسبی از فیبر است؛ این دو ویژگی سبب سیری و کاهش خطر افزایش وزن می گردد.
همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است که ممکن است به محافظت از بدن شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد کمک کند.
پاپایا یک غذای عالی جهت افزودن به رژیم غذایی می باشد که مواد مغذی و فیبر را فراهم می سازد و ممکن است در کاهش وزن نقش داشته باشد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید