مصرف رنگ های خوراکی مصنوعی واقعا مضر است؟
عوارض رنگ های خوراکی رایج ترین سوالی است که موقع مصرف آن به ذهن ما می رسد ما در این مقاله به طور حتم پاسخ قانع کننده ای به شما میدهیم ....
اگر مانند اکثر مردم هستید، احتمالاً تصور مبهمی درباره ی بد بودن رنگ های خوراکی مصنوعی هستید. احتمالاً شنیده اید که این رنگ ها برخی از بچه ها را بیش فعال می کند. اما آیا میدانستید که علم و آگاهی موجود در مورد رنگهای خوراکی مصنوعی آنقدر کامل و آزاردهنده است که در دو کشور اروپایی مصرف آنها ممنوع شده است ؟
اروپایی ها چه می دانند که ما نمی دانیم؟ در واقع، آنها هم به همان علم و آگاهی ما دسترسی دارند، فقط ظاهراً آنها آن را جدی تر می گیرند.
مشکل بزرگ رنگ های خوراکی چیست؟ آیا خطرات ناشی از مصرف آنها واقعی هستند یا فقط تبلیغاتی بیش نیستند ؟
رنگهای خوراکی مصنوعی چگونه مضر هستند:
رنگ خوراکی با ابتلا به بیش فعالی و ADHD مرتبط است؛ این یکی از رایج ترین عواقب سلامتی مرتبط با مصرف رنگ های خوراکی است.
رنگ کاراملی که در نوشابه ها استفاده می شود، خطر ابتلا به سرطان را به همراه دارد.
همچنین ببینید:
بسیاری از مردم، به ویژه کودکان، رنگهای خوراکی بسیار بیشتری نسبت به میزان مصرف مجاز، مصرف میکنند. و مشخص شده است این موضوع در برخی از کودکان باعث بروز مشکلات رفتاری می شود.
رنگ مصنوعی خوراکی به پروتئین های موجود در غذاهایی که به آن اضافه می شود متصل می شود. آنزیم های گوارشی انسان نمی توانند بسیاری از این پروتئین ها را پس از اتصال به رنگ خوراکی تجزیه کنند. و این امر باعث ایجاد التهاب و آسیب روده می شود که منجر به نشت روده می شود.
رنگ خوراکی همچنین به بافت و پروتئین های موجود در خون متصل می شود. این همان چیزی است که پس از خوردن آبنبات چوبی ، لب ها و زبان بچه ها را رنگی می کند. کالبد شکافی انسان نشان داده است که کل روده بزرگ فرد به دلیل وجود یک رنگ خوراکی آبی یا سبز رنگ شده بوده است. مشکل این است که سیستم ایمنی بافت انسان را پس از اتصال یک رنگ خوراکی به آن ، تشخیص نمی دهد و ممکن است شروع به حمله به بافت خود کند. این موضوع می تواند منجر به ایجاد خودایمنی دائمی برای آن اندام یا بافت شود. همچنین، هنگامی که این رنگ ها به سلول های بدن متصل می شوند، آن سلول ها دیگر نمی توانند به درستی عمل کنند.
رنگ خوراکی در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک می شود و باعث آبریزش بینی، کهیر، جوش و واکنش های عصبی نیز می شود.
رنگ خوراکی می تواند منجر به افزایش حساسیت غذایی و شیمیایی شود.
همچنین ببینید:
اینها تنها بخشی از مضراتی است که رنگ های خوراکی مصنوعی که از نفت ساخته می شوند، برای سلامت انسان به همراه دارند. اگرچه تولیدکنندگان مواد غذایی رنگهای مصنوعی را به رنگهای طبیعی ترجیح میدهند، زیرا آنها به راحتی مخلوط میشوند، ارزانتر و پایدارتر هستند، اما ارزش بهایی که ما برای سلامتی خود یا فرزندانمان می پردازیم را ندارند.
رنگ های خوراکی فقط در چیزهایی مانند آب نبات ها و نوشابه ها وجود ندارند. آنها در سسهای سالاد، ترشیها، کراکرها، گوشتهای فراوری شده (به ویژه مرغ تنوری)، دسرها، داروها، صابونها، لوازم آرایشی، لوسیونها، خمیردندانها و سایر محصولات نیز در کمین بدن ما هستند.
یک گام بسیار مهم در رسیدن به یک رژیم غذایی کامل و سالم این است که تمام رنگ های مصنوعی و سایر افزودنی ها را از رژیم غذایی خود و محصولاتی که برای بدن خود استفاده می کنیم حذف کنیم.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
drflannery
دیدگاه تان را بنویسید