برای درمان تب و لرز چه کنیم ؟
تب واکنش بدن به عفونت یا بیماریست و اوقتی دمای بدن افزایش پیدا کنه سبب انقباضات ماهیچه ای و نهایت لرز می شه ...
وقتی فردی تب دارد ، انقباضات عضلانی باعث لرزش و لرز او می شود. هدف از این انقباضات عضلانی افزایش دمای بدن برای کمک به فرد در مبارزه با عفونت یا بیماری است.
هیپوتالاموس درمغز قرار دارد. این منطقه کوچک ، مسئول تنظیم دما و موارد دیگری در بدن است. هیپوتالاموس بخشی از مغز است که یک نقطه سالم یا یک سطح مطلوب را برای دمای بدن فرد ایجاد می کند ، که حدود ۳۷ درجه سانتی گراد (۹۸.۶ درجه فارنهایت) است.
هنگامی که دمای بدن از این عدد خارج شود، بدن سعی می کند خود را به دمای مطلوبش بازگرداند. ممکن است این کار را با کاهش عرق کردن یا افزایش اقباضات ماهیچه ای و لرز برای افزایش دما انجام دهد.
وقتی فردی تب می کند ، به خاطر تنظیمات انجام شده در بدن برای مبارزه با عفونت ، دما افزایش می یابد. و اما تا زمانی که دمای بدن فرد زیر این نقطه تعیین شده باشد ، وی احساس سرما می کند. احساس سردی یا پایین بودن دمای بدن منجر به لرز می شود. این لرز به افزایش دمای بدن کمک می کند و همچنین ممکن است فرد را تشویق کند لباس بیشتری بپوشد یا اقدامات دیگری را برای گرم نگه داشتن خود انجام دهد.
همچنین ببینید:
درمان:
افرادی که مایل به درمان تب و لرز هستند می توانند داروهای ضد تب بدون نسخه مانند استامینوفن، آسپرین یا ایبوپروفن را امتحان کنند.
یادتان باشد هرگز به کودک تان آسپرین ندهید ، زیرا این امر خطر بیماری نادر اما بسیار خطرناکی به نام سندرم ری را افزایش می دهد.
نوشیدن مقدار زیادی مایعات می تواند از کم آبی بدن در این حالت جلوگیری کند. نیازی به حمام یخ ، در آوردن لباس ها یا انجام هر کار دیگری نیست که باعث ناراحتی بیمار می شود. اگر تب بسیار بالا است و به دارو پاسخ نمی دهد ، یا اگر فرد علائم دیگری که ناشی از شدت بیماری هستند مانند سفت شدن گردن ، گیجی یا مشکل در تنفس دارد ، با پزشک تماس بگیرید یا او را به اورژانس ببرید.
اکثر تب ها حتی تب های شدید خطرناک نیستند. این به این دلیل است که بدن هنوز می تواند دمای خود را تنظیم کند . درمان تب بیماری زمینه ای را درمان نمی کند و بسیاری از پزشکان معتقدند که درمان تب هیچ هدف پزشکی ندارد. در واقع ، شواهد علمی کمی وجود دارد که از درمان تب پشتیبانی می کند.
یک مقاله در سال ۲۰۲۰ استدلال کرده است که برای عفونت های جزئی که احتمال دارد خود به خود از بین بروند ، درمان تب احتمالاً بی ضرر است. با این حال ، برای عفونت های جدی تر مانند کووید۱۹ درمان تب ممکن است پاسخ ایمنی طبیعی بدن را سرکوب کند ، که می تواند بهبود را کند کرده و خطر عوارض طولانی مدت را افزایش دهد.
هرچند استثنائاتی در این قاعده وجود دارد. افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف به دلیل ابتلا به سرطان، و یا ابتلا به ایدز یا مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، برای تسکین تب شان باید بلافاصله با پزشک تماس بگیرند. همچنین ، در نوزادان زیر ۳ ماه ، دمای رکتوم بالاتر از ۳۸ درجه سانتی گراد (۱۰۰.۴ درجه فارنهایت) یا دمای دهانی بالاتر از ۳۷.۵ درجه سانتیگراد (۹۹.۵درجه فارنهایت) نیاز به ویزیت پزشک دارد.
همچنین ببینید:
زمان تماس با پزشک:
تماس با پزشک در موارد زیر بسیار مهم است:
اگر فرد علائم بیماری جدی مانند مننژیت را نشان می دهد. این علائم ممکن است شامل سفت شدن گردن ، گیجی یا حساسیت به نور باشد.
علائم بیماری فرد همچنان بدتر شود و یا پس از چند روز از بین نرود.
تب در نوزاد زیر ۳ ماه.
تب در فرد مبتلا به بیماری جدی یا دارای سیستم ایمنی ضعیف .
فرد دارای تب مزمن و ناگهانی و به نظر بی دلیل.
ایجاد تب در فردی پس از مصرف دارویی جدید .
اگر تب خفیف همراه با لرز دارید ، لزوماً نیازی به مراجعه به پزشک یا مصرف داروهای تب بر ندارید. ممکن است بهتر باشد که استراحت کنید و روند خود را تحت نظر داشته باشید. همچنین می توانید موارد زیر را نیز امتحان کنید:
استراحت با یک ملحفه سبک و نه یک پتو سنگین و گرم
پوشیدن یک لایه اضافی از لباس ، مانند یک پیراهن ، که در صورت شروع به گرم شدن بیش از حد می توانید آن را در بیاورید
افزایش دمای خانه
نوشیدن مایعات فراوان
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
healthline
دیدگاه تان را بنویسید