آیا کلسترول بالا باعث بیماری قلبی می شود؟
بدن برای عملکرد درست به مقدار کمی چربی نیاز داره اما سطح بالای چربی خون میتونه باعث ایجاد مشکلات قلبی و عروقی بشه.خوردن بیش از حد انواع اشتباه چربی مثل چربی اشباع شده و ترانس ممکنه دلیل افزایش کلسترول ناسالم و کاهش کلسترول سالم بشه....
کلسترول، یک ماده چربی مانند در جریان خون شما در لیپوپروتئینهای با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئینهای با چگالی کم (LDL) حرکت میکند:
LDL کلسترول را به قسمت هایی از بدن که به آن نیاز دارند منتقل می کند. گاهی اوقات به آن "کلسترول بد" می گویند زیرا اگر مقدار زیادی از آن در جریان خون خود داشته باشید، می تواند به دیواره رگ های شما بچسبد و در نهایت آنها را مسدود کند.
شریان های باریک یا مسدود می توانند از رسیدن خون به قلب، مغز یا سایر اندام های بدن جلوگیری کنند و در نهایت این می تواند منجر به سکته مغزی، حمله قلبی یا حتی نارسایی قلبی شود.
کبد شما تمام کلسترول مورد نیاز شما را تولید می کند اما می توانید مقدار زیادی کلسترول را از غذا نیز دریافت کنید.
به طور کلی، سطوح بالای HDL و سطوح پایین LDL به کاهش خطر بیماری قلبی کمک می کند.
برای چندین دهه، تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی و کلسترول در سلامت قلب نقش دارند. تحقیقات جدیدتر نشان می دهد که این ارتباط ممکن است پیچیده تر از آن چیزی باشد که تصور می شود.
همچنین ببینید:
ارتباط بین کلسترول و بیماری قلبی
افزایش LDL یک عامل خطر برای بیماری قلبی است و اسیدهای چرب رژیم غذایی نقش مهمی در ایجاد بیماری قلبی دارند. محققان دریافتند که ایجاد تغییرات جزئی در رژیم غذایی باعث کاهش کلسترول شده و می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در آینده کاهش دهد.
یک بررسی منتشر شده در سال 2016 نشان داد که افراد بالای 60 سال که کلسترول LDL بالایی دارند به اندازه افراد با LDL پایین عمر می کنند. محققان پیشنهاد می کنند که دستورالعمل های پیشگیری از بیماری قلبی در سالمندان مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد.
شایان ذکر است که این بررسی دارای محدودیت هایی است. این بررسی به سطوح کلسترول HDL، سایر عوامل سلامت یا شیوه زندگی، یا استفاده از داروهای کاهش دهنده کلسترول توجهی نکرد.
منابع کلسترول در رژیم غذایی
تحقیقات بیشتری در مورد کلسترول باید انجام شود. با این حال واضح است که رژیم غذایی نقش مهمی در سلامت قلب و سلامت کلی دارد.
چربی های ترانس و چربی های اشباع شده
چربی های ترانس باعث افزایش کلسترول LDL و کاهش کلسترول HDL می شود. هر دوی این تغییرات با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط هستند. چربی های ترانس نیز ارزش غذایی ندارند.
روغن های نیمه هیدروژنه (PHOs) منبع اصلی چربی ترانس در رژیم غذایی ما هستند. آنها در بسیاری از انواع غذاهای فرآوری شده یافت می شوند.
در سال 2018، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تصمیم نهایی را گرفت که PHO ها برای مصرف انسان مفید نیستند. آنها اکنون به تدریج از چرخه مواد غذایی ما حذف می شوند. در عین حال سعی کنید از غذاهایی که PHO یا چربی های ترانس روی برچسب آنها ذکر شده است خودداری کنید.
چربی های اشباع شده یکی دیگر از منابع کلسترول LDL هستند و باید به مقدار کم مصرف شوند. غذاهای حاوی چربی های اشباع شده عبارتند از:
شیرینی ها مانند دونات، کیک و کلوچه
گوشت قرمز، گوشت چرب و گوشت فرآوری شده
بسیاری از غذاهای سرخ شده
محصولات لبنی پرچرب مانند شیر، کره، پنیر و خامه
این غذاهای پرکلسترول در کنار غذاهای فرآوری شده و فست فودها می توانند به افزایش وزن و چاقی کمک کنند. اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به بیماری قلبی و همچنین سایر شرایط سلامتی را افزایش می دهد.
گزینه های سالم تر
این غذاها ممکن است به کاهش LDL، افزایش HDL و مدیریت وزن شما کمک کنند:
سبوس جو دوسر
غلات کامل
لوبیا و عدس
آجیل از جمله گردو، بادام زمینی
مرکبات؛ سیب، توت فرنگی و انگور
بامیه و بادمجان
سویا
ماهی های چرب
روغن زیتون
همچنین ببینید:
عوامل خطر بیماری قلبی چیست؟
داشتن کلسترول خون بالا یکی از عوامل خطر بیماری قلبی است. سایر عوامل خطر عبارتند از:
فشار خون بالا
دیابت و پیش دیابت
سابقه خانوادگی بیماری قلبی
پره اکلامپسی در دوران بارداری
اضافه وزن یا چاق بودن
عدم تحرک بدنی
رژیم غذایی ناسالم
سیگار کشیدن
خطر ابتلا به بیماری قلبی با افزایش سن افزایش می یابد. برای زنان، این خطر پس از یائسگی افزایش می یابد.
شانس شما برای ابتلا به بیماری قلبی با هر عامل خطر اضافی افزایش می یابد. برخی از عوامل مانند سن و سابقه خانوادگی خارج از کنترل شما هستند. سایر موارد مانند رژیم غذایی و ورزش در کنترل شما هستند.
نتیجه کلی
بدون درمان، بیماری قلبی می تواند منجر به عوارض مختلفی از جمله موارد زیر شود:
آسیب قلبی به دلیل کمبود اکسیژن
ضربان قلب نامنظم (آریتمی)
سکته
حمله قلبی
نارسایی قلبی
برای نظارت بر وضعیت خود باید از نزدیک با پزشک خود همکاری کنید. اگر به داروهایی برای کنترل فشار خون بالا، کلسترول، دیابت یا سایر مشکلات نیاز دارید، آنها را دقیقاً طبق دستور مصرف کنید. در مورد علائم جدید به پزشک خود بگویید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید