علل و خطرات بیماری قلبی!!!
علل ایجاد کننده بیماری های قلبی با توجه به نوع بیماری قلبی متفاوته. در این مطلب به بررسی عوامل ایجاد انواع بیماری های قلبی می پردازیم ...
بیماری قلبی گاهی اوقات بیماری عروق کرونر قلب (CHD) نامیده می شود. یادگیری در مورد علل و عوامل خطر بیماری ممکن است به شما در جلوگیری از مشکلات قلبی کمک کند.
علل بیماری قلبی چیست؟
بیماری قلبی زمانی رخ می دهد که پلاک در شریان ها و رگ های خونی منتهی به قلب ایجاد شود. این مانع از رسیدن مواد مغذی و اکسیژن مهم به قلب شما می شود.
پلاک یک ماده مومی شکل است که از کلسترول، مولکول های چربی و مواد معدنی تشکیل شده است. هنگامی که پوشش داخلی شریان در اثر فشار خون بالا، مصرف سیگار یا کلسترول یا تری گلیسیرید بالا آسیب می بیند، پلاک ها به مرور زمان تجمع می یابند.
عوامل خطر بیماری قلبی چیست؟
چندین عامل خطر نقش مهمی در ابتلا به بیماری قلبی دارند. دو مورد از این عوامل، سن و وراثت، خارج از کنترل شما هستند.
خطر بیماری قلبی حدود سن 55 سالگی در زنان و 45 سالگی در مردان افزایش می یابد. در صورت داشتن اعضای نزدیک خانواده که سابقه بیماری قلبی دارند، خطر شما ممکن است بیشتر باشد.
سایر عوامل خطر بیماری قلبی عبارتند از:
چاقی
کلسترول و فشار خون بالا
سابقه خانوادگی بیماری قلبی
عدم تحرک و ورزش
مصرف سیگار
داشتن رژیم غذایی ناسالم
افسردگی
انتخاب سبک زندگی ناسالم
اگرچه عوامل ژنتیکی می توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهند، اما انتخاب سبک زندگی ناسالم نقش مهمی ایفا می کند.
همچنین ببینید:
برخی از انتخاب های سبک زندگی ناسالم که می تواند سبب بیماری قلبی شوند؛ عبارتند از:
عدم تحرک و ورزش نکردن
داشتن یک رژیم غذایی ناسالم که سرشار از پروتئین های چرب، چربی های ترانس، غذاهای شیرین و سدیم است
سیگار کشیدن
مصرف الکل
داشتن استرس
عدم کنترل دیابت
ارتباط بین بیماری قلبی و دیابت نوع 2
مؤسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی تخمین می زند که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 – و به ویژه آنهایی که به میانسالی رسیده اند – دو برابر بیشتر از افرادی که دیابت ندارند، در معرض ابتلا به بیماری قلبی یا سکته هستند.
افراد بزرگسال مبتلا به دیابت معمولا در سنین پایینتر دچار حملات قلبی میشوند. اگر مقاومت به انسولین یا سطح گلوکز خون بالا داشته باشند، احتمال حملات قلبی نیز بیشتر است.
دلیل این امر ارتباط بین گلوکز و سلامت عروق خونی است.
سطوح بالای گلوکز خون که کنترل نمی شود می تواند میزان پلاکی را که در دیواره رگ های خونی تشکیل می شود افزایش دهد. این جریان خون به قلب را مختل یا قطع می کند.
اگر مبتلا به دیابت هستید، می توانید با مدیریت دقیق قند خون، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهید. رژیم غذایی مناسب دیابت را دنبال کنید که سرشار از فیبر و قند، چربی و کربوهیدرات های ساده است. مدیریت سطح قند خون شما همچنین می تواند به جلوگیری از کاهش خطر بیماری های چشمی و مشکلات گردش خون کمک کند.
شما همچنین باید وزن مناسب خود را حفظ کنید و اگر سیگار می کشید، اکنون زمان خوبی برای ترک سیگار است.
همچنین ببینید:
افسردگی و بیماری قلبی
برخی از مطالعات نشان داده اند که افراد مبتلا به افسردگی با نرخ بالاتری نسبت به جمعیت عادی به بیماری قلبی مبتلا می شوند.
افسردگی می تواند منجر به تغییرات در بدن شما شود که می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی یا حمله قلبی را افزایش دهد. استرس بیش از حد، احساس غم و اندوه مداوم یا هر دو ممکن است فشار خون شما را افزایش دهد.
علاوه بر این، افسردگی سطح ماده ای به نام پروتئین واکنشی C (CRP) را نیز افزایش می دهد CRP نشانگر التهاب در بدن است. همچنین نشان داده شده است که سطوح بالاتر از حد طبیعی CRP بیماری قلبی را پیش بینی می کند.
افسردگی همچنین می تواند منجر به کاهش علاقه به فعالیت های روزانه شود. این شامل برنامه های روزانه مانند ورزش است که برای کمک به پیشگیری از بیماری قلبی ضروری است. ممکن است سایر رفتارهای ناسالم را به دنبال داشته باشد، مانند:
حذف داروها
تلاش نکردن برای داشتن یک رژیم غذایی سالم
مصرف الکل
سیگار کشیدن
اگر مشکوک به افسردگی هستید با پزشک خود صحبت کنید. کمک حرفه ای می تواند شما را به مسیر سلامتی بازگرداند و ممکن است احتمال مشکلات مکرر را کاهش دهد.
نتیجه کلی
بیماری قلبی خطرناک است، اما در بسیاری از موارد قابل پیشگیری است. حفظ یک سبک زندگی سالم برای قلب به ویژه برای کسانی که در معرض خطر هستند بسیار مهم است.
با رعایت موارد زیر از بیماری قلبی پیشگیری کنید:
ورزش کردن به صورت منظم
داشتن رژیم غذایی سالم
داشتن وزن مناسب
کاهش استرس در زندگی
عدم مصرف سیگار
اجتناب از الکل
برای تشخیص ناهنجاری ها و ارزیابی عوامل خطر، معاینه فیزیکی سالانه را از پزشک خود دریافت کنید.
طبق توصیه پزشک از مکمل ها استفاده کنید.
علائم هشدار دهنده بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته را بشناسید.
داشتن یک سبک زندگی سالم یکی از موثرترین راه هایی است که می توانید از بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته جلوگیری کنید. پیشگیری از بیماری قلبی را در اولویت قرار دهید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید