فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 152

چه ارتباطی بین استرس و فشار خون بالا وجود دارد؟

استرس و ابتلا به فشار خون بالا برای مدتی طولانی ممکن است ارتباطی نداشته باشند ، اما برداشتن گام هایی برای کاهش استرس می تواند سلامت عمومی شما را بهبود ببخشد ، و بهبود سطح فشار خونتان نیز کمک کند. اما چگونه؟

استرس و ابتلا به فشار خون بالا برای مدتی طولانی ممکن است ارتباطی نداشته باشند ، اما برداشتن گام هایی برای کاهش استرس می تواند سلامت عمومی شما را بهبود ببخشد ، و بهبود سطح فشار خونتان نیز کمک کند. اما چگونه؟

چه ارتباطی بین استرس و فشار خون بالا وجود دارد

شرایط استرس زا می تواند باعث افزایش موقت فشار خون شود ، اما آیا استرس می تواند باعث ایجاد افزایش فشار خون طولانی مدت نیز شود؟ آیا همه آن افزایش فشارخون های کوتاه مدت مرتبط با استرس می توانند جمع شوند و در طولانی مدت فشار خون بالا را ایجاد کنند؟ محققان ازاین موضوع مطمئن نیستند.

با این حال ، ورزش سه تا پنج بار در هفته و هر بار به مدت ۳۰ دقیقه می تواند سطح استرس شما را کاهش دهد. و اگر فشار خون دارید ، انجام فعالیت هایی که می توانند به شما در کنترل استرس و بهبود سلامت کمک کنند ، می تواند در طولانی مدت در کاهش فشار خون شما موثر واقع شوند.

واکنش شما در برابر استرس ممکن است فشار خون شما را تحت تأثیر قرار دهد

بدن شما هنگامی که در یک موقعیت استرس زا هستید ، هورمون های زیادی تولید می کند. این هورمون ها به طور موقت با افزایش ضربان قلب و باریک شدن رگ ها ، فشار خون شما را افزایش می دهند.

هیچ دلیلی وجود ندارد که استرس به خودی خود باعث بروز فشار خون بالا در طولانی مدت شود. اما واکنش به استرس از راه های ناسالم می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا ، حملات قلبی و مغزی را افزایش دهد. برخی رفتارها با افزایش فشار خون مرتبط هستند؛ رفتارهایی مانند:

سیگار کشیدن

نوشیدن بیش از حد الکل

خوردن غذاهای ناسالم

همچنین ، بیماری قلبی نیز ممکن است با برخی مشکلات سلامتی که با استرس مرتبط هستند، مرتبط باشد؛ شرایطی مانند:

اضطراب

افسردگی

کناره گیری از دوستان و خانواده

اما هیچ مدرکی وجود ندارد که این شرایط با فشار خون بالا ارتباط مستقیم داشته باشند. در عوض ، هورمونهایی که وقتی شما تحت فشارهای عاطفی قرار می گیرید در بدنتان آزاد میشوند باعث ایجاد آسیب به عروق می شوند و منجر به بروز بیماری قلبی می شوند. همچنین ، برخی از علائم ، مانند علائم ناشی از افسردگی ، ممکن است باعث شود فراموش کنید که داروهای کنترل فشار خون یا سایر بیماری های قلبی تان را استفاده کنید.

افزایش فشار خون مربوط به استرس می تواند چشمگیر باشد. اما با کاهش استرس ، فشار خون به حالت عادی برمی گردد. با این حال ، حتی جهش های مکرر و موقت فشار خون می تواند به رگ های خونی ، قلب و کلیه های شما آسیب برساند ، همانگونه که فشار خون طولانی مدت این کار را میکند.

فعالیت های کاهش دهنده استرس می توانند فشار خون شما را کاهش دهند

کاهش سطح استرس ممکن است به طور مستقیم فشار خون شما را در طولانی مدت کاهش ندهد. اما استفاده از استراتژی هایی برای کنترل استرس می تواند از راه های دیگر به بهبود سلامت شما کمک کند. تسلط بر تکنیک های مدیریت استرس می تواند منجر به نهادینه شدن رفتار هایی سالم در شما شود رفتارهایی از جمله رفتارهایی که فشار خون شما نیز را کاهش می دهند.

گزینه های زیادی برای کنترل استرس وجود دارد. مثلا:

برنامه خود را سبک کنید: اگر همیشه عجله دارید ، چند دقیقه وقت بگذارید تا تقویم و لیست کارهای خود را مرور کنید. به دنبال فعالیت هایی باشید که وقت شما را می گیرند اما برای شما خیلی مهم نیستند. برای این فعالیت ها زمان کمتری را در نظر بگیرید یا آنها را از لیست کارهایتان کاملاً حذف کنید.

نفس بکشید تا آرام شوید: نفس کشیدن عمیق و آرام می تواند به آرامش شما کمک کند.

ورزش:  فعالیت بدنی یک از بین برنده ی طبیعی استرس است. فقطقبل از شروع یک برنامه ورزشی جدید مطمئن شوید که از نظر پزشکی در وضعیت مساعدی قرار دارید مخصوصا اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید.

یوگا و مدیتیشن را امتحان کنید: یوگا و مدیتیشن بدن شما را تقویت کرده و همزمان به افزایش آرامش شما نیز کمک می کنند. این روش ها همچنین ممکن است فشار خون سیستولیک شما را به میزان ۵ میلی متر جیوه یا بیشتر کاهش دهند.

به اندازه کافی بخوابید: کم خوابی می تواند مشکلات شما را از آنچه در حال حاضر هست بدتر نشان دهد.

دیدگاه خود را تغییر دهید: هنگام برخورد با مشکلات ، در برابر تمایلتان به شکایت مقاومت کنید. احساسات خود را در مورد شرایط بررسی کنید و نسبت به انها آگاه باشید و سپس بر روی یافتن راه حل تمرکز کنید.

هدف این است که کشف کنید چه چیزی برای شما مفید است. ذهن باز داشته باشید و مایل به آزمون و خطا باشید. استراتژی های مورد نظر و مناسب برای خود را انتخاب کنید ، آنها را عملی کنید و از مزایای آن لذت ببرید.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

mayoclinic

دیدگاه تان را بنویسید

 

x