آیا دیابتی ها میتوانند موز بخورند؟
همانطور که می بینید ، موزها حاوی کربوهیدرات و قند زیادی هستند ، که باعث افزایش قند خون می شود.اما موز همچنین حاوی فیبر است که در صورت داشتن دیابت از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا می تواند هضم و جذب کربوهیدرات را کند کند ، از افزایش شاخص های قند خون جلوگیری کند و کنترل کلی قند خون را بهبود بخشد.
یک موز متوسط شامل:
105 کالری
27 گرم کربوهیدرات
3 گرم فیبر
14 گرم شکر
10 میلی گرم ویتامین C
422 میلی گرم پتاسیم
88 گرم آب
همه کربوهیدراتها با هم برابر نیستند
همانطور که می بینید ، موزها حاوی کربوهیدرات و قند زیادی هستند ، که باعث افزایش قند خون می شود.اما موز همچنین حاوی فیبر است که در صورت داشتن دیابت از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا می تواند هضم و جذب کربوهیدرات را کند کند ، از افزایش شاخص های قند خون جلوگیری کند و کنترل کلی قند خون را بهبود بخشد.
همچنین ببینید:
البته موز به دلیل داشتن پتاسیم مشهور است.
چند کار مفید و مهمی که پتاسیم انجام میدهد :
خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.
فشار خون پایین.
تشکیل سنگ کلیه را کاهش میدهد.
استحکام استخوان و ماهیچه را پشتیبانی میکند.
موز همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است ، که تصور می شود از ابتلا به دیابت نوع 2 و همچنین سایر بیماریهای مزمن مانند بیماری های قلبی و برخی سرطان ها جلوگیری می کند.
آیا همیشه یک موز در جیبتان هست؟!
باید باشد! موز یک انتخاب عالی برای مبتلایان به دیابت است زیرا در کنار مقدار فیبر ٬ از نشاسته مقاوم بالایی نیز برخوردار است.
این خصوصیات به نمره پایین موز در شاخص گلیسمی (GI) و بار گلیسمی کم (GL) کمک می کند (اندازه گیری میزان تأثیر غذا بر قند خون.)
نشاسته های مقاوم چیست؟
نشاسته های مقاوم زنجیرهای طولانی گلوکز هستند که بسیار شبیه فیبر هستند. آنها در مقابل هضم در قسمت فوقانی معده "مقاوم" هستند و باعث نمی شوند قند خون شما بالا رود.
مطالعات نشان داده اند که نشاسته مقاوم باعث افزایش حساسیت به انسولین و کاهش التهاب در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود.
و می دانید چه چیزی در اینباره جالب و عالی ست؟ اینکه نشاسته مقاوم دارای خاصیت اثر گذاری وعده غذایی دوم است ، به این معنی که اگر صبحانه ای میل کنید که حاوی نشاسته های مقاوم است – مانند موز – به جلوگیری از افزایش قند خون هنگام ناهار کمک می کند.
آیا باید موزهای سبز بخورید؟
یک خاصیت جالب: موزهای نارس سبز حاوی قند کمتری نسبت به موزهای رسیده و زرد هستند و به نسبت ٬ فیبرهای غذایی بیشتری به صورت نشاسته مقاوم و پکتین دارند.
یک قانون مشخص این است که هرچه موز رسیده تر باشد ، میزان قند آن نیز بیشتر می شود. به همین دلیل است که یک موز می تواند در هر نقطه از نقاط 42 تا 62 از نظر شاخص گلیسمی قرار بگیرد.
اندازه بسیار مهم است
اگر رسیده بودن موز اهمیت دارد ، پس حدس میزنیم که اندازه ی آن نیز به همان اندازه مهم باشد!
مانند هر غذایی ، مقدار بیشتر به معنای میزان قند بیشتر است. بنابراین از خوردن موزهای بزرگ پرهیز کنید.
بار گلیسمی ابزاری برای اندازه گیری است که میزان کربوهیدرات و ارتباط و تاثیر ان در بالا رفتن قند خون را محاسبه میکند . موزهای بزرگتر بار گلیسمی بالاتری دارند و تأثیر بیشتری بر سطح قند خون دارد.
در رژیم کم کربوهیدرات چطور؟
اگرچه موز برای افراد مبتلا به دیابت سالم و بی خطر به نظر می رسد ، اما اگر شما دارای برنامه غذایی کم کربوهیدرات هستید ، ممکن است برای شما مناسب نباشد. حتی یک موز کوچک تازه رسیده حاوی حداقل 22 گرم کربوهیدرات است.
چگونه میشود موز بیشتری در رژیم غذایی به هنگام دیابت مصرف کرد؟
حتی اگر موز سرشار از کربوهیدرات و قند باشد ، می توانید بدون اینکه قند خونتان بالا برود ، موز میل کنید!
موزهای نرسیده و بدون فراوری مصرف کنید. موزهایی که خشک می شوند ، سرخ شده و یا نمکی هستند و یا به شکل محصولی فرآوری شده اند، معمولاً به اندازه موز در وضعیت طبیعی خود سالم نیستند. دلیل این امر این است که آنها اغلب حاوی شکر اضافه شده هستند و یا ممکن است در روغن هایی که چربی اشباع زیادی دارند ، پخته شوند.
مصرف میوه خود را متعادل کنید. در طول روز مقدار میوه خود را افزایش دهید تا سطح قند خونتان پایدار باشد.
موز را با پروتئین و چربی سالم میکس کنید. یک موز کوچک را درون یک کاسه ماست یونانی ساده بریزید تا پروتئین و چربی سالم نیز به وعده تان اضافه شود. این ترکیب باعث کاهش شاخص قند خون می شود و احساس سیری بیشتری را برای مدت زمان طولانی تری به شما می دهد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید