درمان انحنای ستون فقرات با جراحی همجوشی
اسکولیوز همان انحنای ستون فقرات است که باعث دردهای مزمن و کاهش تحرک می شود. پزشکان با جراحی فیوژن مهره هایی که دارای انحنا هستند را باهم ترکیب و صاف میکنند تا انحنای بوجود آمده برطرف شود و بهترین زمان برای این جراحی دوران نوزادی است...
جراحی فیوژن ستون فقرات برای اسکولیوز
اسکولیوز اصطلاح پزشکی برای انحنای جانبی ستون فقرات است. جراحی همجوشی ستون فقرات (SFS) برای اسکولیوز، دو یا چند مهره را با هم ترکیب میکند تا به صاف شدن ستون فقرات و جلوگیری از پیشرفت انحنا کمک کند.
اکثر افراد مبتلا به اسکولیوز نیازی به جراحی ندارند و بسیاری از آنها اصلاً نیازی به درمان ندارند. پزشکان معمولاً جراحی را برای افراد مبتلا به اسکولیوز شدید یا کسانی که این عارضه را در دوران نوزادی ایجاد می کنند، تجویز می کنند. بدون درمان، این موارد ممکن است پیشرفت کند و باعث عوارض سلامتی خاصی مانند درد مزمن، کاهش تحرک و آسیب به قلب و ریه شود.
SFS برای اسکولیوز
ستون فقرات از استخوان های جداگانه ای به نام مهره تشکیل شده است که از قسمت فوقانی بدن حمایت و از نخاع و ریشه های عصبی محافظت می کند.
اسکولیوز وضعیتی است که با انحنای جانبی ستون فقرات مشخص می شود SFS .شامل ادغام چندین مهره برای تشکیل یک استخوان است؛ که منحنی را کاهش و از پیشرفت انحنای اسکولیوز جلوگیری می کند.
دریافت SFS همیشه انحنای ستون فقرات فرد را به طور کامل اصلاح نمی کند، اما معمولاً می تواند آن را تا 25 درجه یا کمتر کاهش دهد. درجه ای که جراح می تواند انحنا را اصلاح کند به انعطاف پذیری ستون فقرات بستگی دارد.
یک بررسی در سال 2015 هیچ کارآزمایی اخیری را پیدا نکرد که همجوشی ستون فقرات جراحی را با سایر درمانهای اسکولیوز شدید مقایسه کند. این نشان می دهد که محققان به طور قطع نمی دانند که SFS در مقایسه با سایر درمان ها چقدر موثر است.
همچنین ببینید:
آیا ارتباطی بین کمر درد و دیابت وجود دارد؟
چه زمانی پزشکان SFSرا توصیه می کنند؟
پزشکان معمولاً SFS را برای افرادی که انحنای ستون فقرات آنها بیش از 40 درجه است تجویز می کنند. حدود 0.1٪ از جمعیت دارای انحنای ستون فقرات 40 درجه یا بیشتر هستند، بنابراین جراحی نادر است.
جراحی معمولا موفقیت آمیز است. با این حال اگرچه خطر عوارض جراحی کم است، عوارض می توانند جدی باشند. به این ترتیب، مهم است که فرد در مورد خطرات و مزایای بالقوه جراحی با پزشک صحبت کند.
شواهد علمی کمی برای تعیین اینکه آیا یک فرد باید SFS را انتخاب کند وجود دارد.
یک بررسی در سال 2015 هیچ مطالعه اخیری را که فیوژن ستون فقرات را با سایر مداخلات برای اسکولیوز مقایسه کند، پیدا نکرد.
با این وجود، پزشکان معمولاً برای شدیدترین موارد اسکولیوز جراحی را توصیه می کنند. آنها این کار را انجام می دهند زیرا چنین مواردی می تواند ناتوان کننده باشد و باعث مشکلاتی مانند موارد زیر شود:
- افزایش انحنای ستون فقرات در طول زمان
- کمر درد
- درد عصب
- مشکلات حرکتی
- آسیب به سیستم قلبی عروقی یا ریوی
- مشکل در تنفس
احتمال بروز عوارض جدی در افرادی که در سنین پایین یا به عنوان عارضه بیماری های دیگر به اسکولیوز مبتلا می شوند، بیشتر است.
عوارض
اکثر موارد SFS موفقیت آمیز بوده و عوارض جدی به دنبال ندارد. با این حال، برخی از خطرات کلی عبارتند از:
- عفونت
- خونریزی بیش از حد
- جراحی که موثر نیست
- آسیب به نخاع یا استخوان های ستون فقرات
- درد مزمن
- از دست دادن تحرک ستون فقرات
- آسیب عصبی
- مرگ
در روز جراحی، فرد با متخصص بیهوشی ملاقات می کند. اندکی قبل از عمل، متخصص بیهوشی با استفاده از داروها بیهوشی فرد را انجام می دهد.
در طول این عمل، جراح کمر را با چاقوی جراحی برش می دهد و لایه های پوست و ماهیچه را کنار می دهد. جراح عضله را کنار می زند تا به مهره ها دسترسی پیدا کند.
سپس یک پیوند استخوان را وارد میکنند که یک استخوان مصنوعی است که به مهرهها میچسبد. جراح پیوند استخوان را بین استخوان هایی که نیاز به همجوشی دارند قرار می دهد. با گذشت زمان، مهره ها و پیوند استخوان با هم رشد می کنند. جراح میلههای فلزی را وارد میکند تا ستون فقرات را در جای خود نگه دارد که در نهایت استخوانها جوش بخورند.
جراحی معمولاً حدود 4 تا 8 ساعت یا گاهی بیشتر زمان می برد. ممکن است فرد پس از جراحی اپیدورال را انجام دهد تا به کاهش درد کمک کند.
همچنین ببینید:
پیشگیری، درمان و مدیریت کمردرد و گردن درد در دیابت!
بهبودی
SFSیک جراحی بزرگ است، بنابراین داشتن مقداری درد دور از انتظار نیست. آنها معمولاً باید چندین روز جهت کنترل وضعیت خود در بیمارستان بمانند.
فرد باید بتواند بلافاصله پس از جراحی راه برود. با این حال افراد احتمالاً باید از بلند کردن اجسام سنگین و فعالیت بدنی چالش برانگیز تا حدود 6 ماه پس از انجام این عمل اجتناب کنند. برخی از افراد برای حمایت از بهبودی خود به فیزیوتراپی نیاز دارند و بیشتر آنها نیاز به مصرف داروهای مسکن دارند.
سایر رویکردهای اسکولیوز
اسکولیوز خفیف تا متوسط معمولاً نیازی به درمان ندارد. بلکه پزشک انحنا را کنترل می کند تا متوجه تغییر یا بدتر شدن شرایط شود.
جراحی تنها گزینه درمانی نیست و ممکن است بهترین انتخاب نباشد.
گزینه های دیگر عبارتند از:
- ماساژ کمر
- ورزش هایی برای کشش و تقویت کمر مانند یوگا و پیلاتس
- فیزیوتراپی برای بهبود عملکرد
با این حال، فیزیوتراپی، یوگا، پیلاتس و طب سوزنی تحقیقات خوبی برای حمایت از اثربخشی آنها در کمک به اسکولیوز ندارند.
خلاصه کلی
اسکولیوز اصطلاح پزشکی برای انحنای جانبی ستون فقرات است. درجه انحنا می تواند جزئی یا شدید باشد. موارد جزئی ممکن است نیازی به درمان نداشته باشند. با این حال موارد شدید می تواند دردناک و ناتوان کننده باشد و باعث سایر عوارض سلامتی گردد.
جراحی فیوژن ستون فقرات شامل ترکیب دو یا چند مهره برای اصلاح انحنای ستون فقرات است. پزشکان معمولاً این درمان را برای افراد مبتلا به اسکولیوز شدیدتر تجویز می کنند. هدف جلوگیری از خطر عوارض جدی است. با این حال هیچ شواهد علمی اخیری وجود ندارد که فیوژن ستون فقرات را با سایر مداخلات برای اسکولیوز مقایسه کند، و پزشکان نمی توانند به یقین بگویند که این جراحی در مقایسه با سایر درمان ها چقدر خوب عمل می کند.
جراحی اسکولیوز بدون خطر نیست. قبل از تصمیم گیری در مورد ادامه درمان، فرد باید با پزشک در مورد خطرات و مزایای احتمالی صحبت کند. آنها همچنین می توانند در مورد هر گزینه درمانی جایگزین از پزشک مشورت بگیرند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید