فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 714

آیا متفورمین روی کلیه دیابتی ها تاثیر می گذارد؟

در این مطلب میخواهیم برسی کنیم که متفورمین روی کلیه ها تاثیر میزاره یا نه ؟ عوارضی که متفورمین رو کلیه ها میاره آنقدر ...

با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد اینکه آیا متفورمین روی کلیه دیابتی ها تاثیر می گذارد؟ ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:

آیا متفورمین روی کلیه دیابتی ها تاثیر می گذارد؟

صحبت های خانم دکتر شیما سیروس دیابتولوژیست در این زمینه:

آیا متفورمین روی کلیه دیابتی ها تاثیر می گذارد؟

اصل اول درمان در دیابتی های نوع ۲ متفورمین است، یعنی هر مورد دیابتی رو که بخواهیم بررسی کنیم ابتدا بهشون متفورمین میدهیم و چیزی که بیماران از ما زیاد سوال می‌کنند این هستش که آیا متفورمین روی کلیه های ما تاثیر می‌گذارد یا نه؟

عوارضی که متفورمین روی کلیه می ‌گذارد انقدر کم هست که ما نمی‌توانیم بگوییم این عوارض باعث می ‌شود که کلیه نارسا شود.

چیزی که در آزمایشگاه برای بیمار دیابتی مهم هست مقدار کراتین در خونشان هست که ما این رو اینطور برای شما توضیح می دهیم که، در مواقعی که کراتین بیمار بالای ۲ باشد، عملکرد کلیه رو ما حساب می‌کنیم و در مواقعی که عملکرد کلیه JFR مشخص شوده زیر ۳۰ باشد متفورمین را قطع می‌کنیم.

همچنین ببینید:

بهترین زمان و ساعت مصرف قرص‌ های دیابت!

ولی در غیر این صورت متفورمین هیچ گونه عارضه ای روی کلیه شما ندارد، بقدری که بطو مثال همه می ترسند.

سوال بعدی که بیماران زیاد می پرسند این هست که می شود متفورمین بخوریم و لاغر بشویم ؟

باید خدمتتون عرض کنم که متفورمین، هیچ دارویی لاغری برای هیچ کس نیست، حالا بعضی از افراد بخاطر متابولیسمی که متفورمین داره و کار و فعالیت روزانه هاشون دچار کاهش وزن یک تا دو کیلو می شوند، ولی اینکه متفورمین ما رو لاغر بکنه و متاسفانه خیلی از همکارا برای کاهش وزن متفورمین رو توصیه می کنند نظر بسیار غلطی است.

از دارو هایی که برای دیابتی ها استفاده می‌شود علی الخصوص برای نوع دوم، سولفونیل اوره‌ها هستند، خیلی از شما ها با Glibenclamide آشنا هستین، از قدیم هم این دارو زیاد مورد استفاده قرار می گرفت ولی امروزه ما بجای این دارو به خاطره افت قند های شدیدی که به وجود می آورد، به خصوص در کسانی که سن بالا دارند از دارو های جدیدی که اومده استفاده می‌کنیم

همچنین ببینید:

علائم اولیه بیماری کلیوی و میکروآلبومینوری

دارو های جدید آهسته رهش هستند، مثل glipizide یا Diabenese آهسته رهش و از مزایای آن ها افت قند های بسیار شدید هست به خاطر آهسته رهش بودنشون و در نتیجه قند های ناشتا رو برامون بهتر کنترل می کنن.

دسته سوم از دارو هایی که در دیابت به صورت نوین داره عرضه میشه دارو های DPP-4 هستش یا بهشون دسته سیتاگلیپتین ها هم می گوییم، خیلی از شما ها با این دارو ها آشنایی دارید مثل ziptin یا Zipmet که ترکیب ziptin و Metformin هست.

دیدگاه تان را بنویسید

 

x