کدوم دیابتی ها اصلا نباید روزه بگیرن؟!
قرار هست که در سلسله مطالبی در رابطه با بحث روزه گرفتن در عزیزان دیابتی خدمتتون توصیه عرض بکنم. همونطور که میدونید بالاخره روزه گرفتن یک امر شرعی هست و فردی هست و خود فرد باید...
با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد اینکه کدوم دیابتی ها اصلا نباید روزه بگیرن؟! ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:
کدوم دیابتی ها اصلا نباید روزه بگیرن؟!
دکتر مهاجری تهرانی فوق تخصص غدد پاسخ میدهد :
سلام عرض میکنم خدمت دوستان عزیز
روز شما بخیر
قرار هست که در سلسله مطالبی در رابطه با بحث روزه گرفتن در عزیزان دیابتی خدمتتون توصیه عرض بکنم .
همونطور که میدونید بالاخره روزه گرفتن یک امر شرعی هست و فردی هست و خود فرد باید که تصمیم بگیره ، همونجوری که در آیه ۱۸۳ تا ۱۸۵ سوره مبارکه بقره اومده اگر بیماری ناتوان باشه از روزه گرفتن و نتونه روزه بگیره ، اجازه داده شده که فرد از روزه گرفتن خود داری کنه من مطالبی که خدمتتون عرض میکنم اینها بحث هایی هست که در دستورالعمل ها ، و در گایدلاین های پزشکی اومده و شما باید خودتون رو وقف بدین با این دستورالعمل ها و توان خودتون و در نهایت خودتون تصمیم بگیرید که میتونید روزه بگیرید یا نه ؟
دیده شده که حدود ۴۰ درصد بیماران دیابتی تیپ ۱و حدود ۸۰ درصد بیماران دیابتی تیپ ۲ که تحت درمان داروی خوراکی هستند در دنیا روزه میگیرند .
همچنین ببینید:
در قسمت اول من میخوام خدمتتون عرض کنم که اصولاً چه بیمارانی اصلأ نباید روزه بگیرند و روزه گرفتن میتونه که برای اونها خطرناک باشه .
افرادی که با ریسک بسیار بالا هستند دیابتی هایی که ریسکشون بسیار بالاست .
چه افرادی ریسکشون خیلی بالاست و نباید روزه بگیرند ؟
بیماران دیابتی تیپ ۱ که تحت درمان انسولین هستند و قندشون کنترل نیست یعنی قبل از ماه رمضان قندشون کنترل نبوده و معدل قندشون یا هموگلوبین ای وان سی شون بالاتر از ۹ درصد هست نباید روزه بگیرند .
یا کسانی که سابقه افت قند خون شدید در سه ماهه ی قبل از ماه مبارک رمضان داشته باشند که حالا یا بستری شدن یا کاهش سطح هوشیاری داشته اند و یا به طور مکرر دچار افت قند خون میشن ، این عزیزان نباید روزه بگیرند .
یا کسانی که دچار افت قند خون میشن و علامتی ندارند ،هم اینها نباید که روزه بگیرند .
کسانی که سابقه کتواسیدوز (کتواسیدوز یک عارضه مهم بیماری دیابت هست که با تهوع و استفراغ همراهه و ممکنه دچار کاهش سطح هوشیاری در عزیزان بشن و نیاز به بستری دارند ) دارند نباید روزه بگیرند .
و کسانی که یک بیماری حاد داشته باشند قبل از ماه مبارک رمضان ، مثلا یک عفونت ادراری شدید یا عفونت تنفسی یا ابتلا به ویروس کووید۱۹ به صورت حاد باشه اینها هم نباید روزه بگیرند .
و کسانی که بیماری کلیوی بسیار شدید دارند چون بالاخره یکی از عوارض بیماری دیابت عوارض کلیوی هست و نارسایی کلیوی هست که کار این بیماران به دیالیز میرسه ، اینها هم نباید روزه بگیرند و میتونه که خطرناک باشه .
و کسانی که دچار تشنج کنترل نشده باشند هم نباید روزه بگیرند .
بیماران دیابتی ، خانوم های دیابتی که باردار میشن و تحت درمان انسولین هم هستند اینها هم نباید روزه بگیرند .
بنابراین در این قسمت من کسانی رو به صورت تیتروار گفتم که نباید روزه بگیرند .
حالا ببینیم در برنامه بعد چه بیمارانی با چه شرایطی میتونن روزه بگیرند .
مچکرم
دیدگاه تان را بنویسید