فواید دانه های کنجد برای دیابت
دانه های کنجد دانه های ریز و غنی از روغنی هستند که در غلافهای زرد گیاه Sesamum رشد می کنند. پوسته به دانه ها رنگ طلایی قهوه ای می بخشد. دانه های داخل پوسته ها از رنگ سفید رنگی برخوردار هستند اما هنگام برشته شدن قهوه ای می شوند....
دانه های کنجد دانه های ریز و غنی از روغنی هستند که در غلافهای زرد گیاه Sesamum رشد می کنند.
پوسته به دانه ها رنگ طلایی قهوه ای می بخشد. دانه های داخل پوسته ها از رنگ سفید رنگی برخوردار هستند اما هنگام برشته شدن قهوه ای می شوند.
دانه کنجد فواید زیادی برای سلامتی دارد و هزاران سال است که در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. و میتواند از بدن در برابر بیماری های قلبی ، دیابت و آرتریت محافظت کنند.
برای رساندن خواص این گیاه به بدنتان نیاز به خوردن مقادیر خاصی از آن به صورت روزانه دارید.
همچنین ببینید:
در اینجا به 15 مزیت دانه کنجد برای سلامتی اشاره کرده ایم :
1. منبع خوب فیبر
یک وعده که شامل 3 قاشق غذاخوری (30 گرم) دانه کنجد شود 12٪ فیبر لازم برای بدن را تأمین می کند ، که این میزان برای حفظ سلامت گوارش شما بسیار مهم است.
2. ممکن است سطح کلسترول و تری گلیسیریدها را در بدن کاهش دهد
دانه کنجد ممکن است به کاهش عوامل مرتبط با ایجاد بیماری های قلبی ، از جمله افزایش تری گلیسیرید و کلسترول "بد" (LDL )کمک کند.
3. منبعی مغذی برای پروتئین های گیاهی
دانه های کنجد – به ویژه دانه های با پوست – منبع خوبی از پروتئین هستند که یک ماده ی مهم در ساختار بدن شماست.
4 .ممکن است فشار خون را پایین بیاورد
دانه کنجد دارای منیزیم زیادی است که ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. علاوه بر این ، آنتی اکسیدان های موجود در آن نیز ممکن است به جلوگیری از ایجاد پلاک کمک کنند.
5 .ممکن است از استخوانهای سالم پشتیبانی کند
دانه های کنجد سرشار از مواد مغذی از جمله کلسیم هستند که برای سلامتی استخوان ها بسیا مهم است. خیساندن ، بو دادن یا جوانه زدن بذر کنجد می تواند جذب این مواد معدنی را بهبود ببخشد.
6 .ممکن است بتواند التهاب را کاهش دهد
تحقیقات مقدماتی نشان می دهد که دانه کنجد و روغن آن ممکن است خاصیت ضد التهابی داشته باشد.
7.منبع خوب ویتامین های B
دانه کنجد منبع خوبی از تیامین ، نیاسین و ویتامین B6 است که برای عملکرد مناسب سلولی و متابولیسم لازم هستند.
8. ممکن است به تشکیل سلولهای خونی کمک کند
دانه کنجد آهن ، مس و ویتامین B6 را تأمین می کند که برای تشکیل و عملکرد سلول های خونی مورد نیاز هستند.
9. به کنترل قند خون کمک میکند
دانه کنجد به کنترل قند خون کمک میکند زیرا کربوهیدرات کمی دارد و دارای پروتئین و چربی های سالم است. علاوه بر این دانه های کنجد حاوی نوعی ترکیب گیاهی هستند که ممکن است در زمینه کنترل قند خون مفید و موثر باشند.
10. سرشار از آنتی اکسیدان ها
ترکیبات گیاهی و ویتامین E موجود در دانه کنجد به عنوان آنتی اکسیدان شناخته شده اند که با استرس اکسیداتیو در بدن شما مقابله می کنند.
11. از سیستم ایمنی شما پشتیبانی میکند
دانه کنجد منبع خوبی از چندین ماده مغذی از جمله روی ، سلنیوم ، مس ، آهن ، ویتامین B6 و ویتامین E است که برای عملکرد سیستم ایمنی بدن مهم هستند.
12.میتواند درد زانو را تسکین دهد
ترکیبی از دانه های کنجد ، ممکن است بتواند به کاهش درد مفاصل کمک کند.
13. میتواند از سلامت تیروئید حمایت کند
دانه کنجد منابع خوبی برای مواد مغذی مانند سلنیوم ، آهن ، مس ، روی و ویتامین B6 است که از سلامت تیروئید حمایت می کنند.
14. میتواند به تعادل هورمون ها در دوران یائسگی کمک کند
فیتواستروژن ها ترکیباتی هستند که در دانه های کنجد یافت می شوند و ممکن است برای زنان که یائسگی را پشت سر می گذارند سودمند باشد.
15. میتوان به آسانی آن را به رژیم غذایی اضافه کرد
دانه کنجد می تواند در بسیاری از غذاهای شما حضور داشته باشد از جمله سالاد ، گرانولو ، سیب زمینی پخته شده و سرخ شده وعده های متشکل از سبزیجات پخته شده و … همچنین ارده و آرد کنجد نیزاز سایر محصولات ساخته شده از دانه کنجد هستند.
دقت داشته باشید که آلرژی کنجد نسبت به گذشته شیوع بیشتری پیدا کرده است ، بنابراین بهتر است به هنگام پخت و پز و آشپزی و تهیه غذا برای افراد مختلف به این نکته توجه داشته باشید.
و در آخر:
دانه کنجد منبع خوبی از چربی های سالم ، پروتئین ، ویتامین های گروه B ، مواد معدنی ، فیبر ، آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید گیاهی است.
به طور منظم خوردن مقدار قابل توجهی از این دانه ها میتواند به کنترل قند خون ، مبارزه با درد و ورم مفاصل و کاهش کلسترول کمک کند.
برای بهینه سازی مصرف مواد مغذی این گیاه ، می توانید دانه کنجد خیسانده شده ، بو داده یا جوانه زده میل کنید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید