آیا شیردهی از ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری می کند؟
در تحقیقی که در مجله پزشکی JAMA Internal Medicine منتشر شد ، محققان گزارش دادند که مادرانی که به مدت شش ماه یا بیشتر به نوزادان خود شیر می دهند ، در سال های باروری شان تقریباً ۵۰ درصد احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در آنها کمتر است...
در تحقیقی که در مجله پزشکی JAMA Internal Medicine منتشر شد ، محققان گزارش دادند که مادرانی که به مدت شش ماه یا بیشتر به نوزادان خود شیر می دهند ، در سال های باروری شان تقریباً ۵۰ درصد احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در آنها کمتر است. به گفته نویسنده ارشد اریکا پ. گوندرسون : "ما یک رابطه بسیار قوی بین مدت شیردهی و کاهش خطر ابتلا به دیابت یافتیم ، حتی پس از محاسبه تمام عوامل مخدوش کننده احتمالی."
طراحان این مطالعه داده های جمع آوری شده طی یک دوره ۳۰ ساله را به عنوان بخشی از تحقیقات طولانی مدت ملی بیماری های قلبی عروقی تجزیه و تحلیل کردند. این تجزیه و تحلیل در سالهای ۱۹۸۵ـ۱۹۸۶ با ثبت نام حدود ۵۰۰۰ نفر در سنین ۱۸ الی ۳۰ آغاز شد. محققان کشف کردند در تمام زایمان ها زنانی که شش ماه یا بیشتر شیردهی داشتند ، در مقایسه با زنانی که به کودکشان شیر نمی دادند ، ۴۷ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲بودند. در زنانی که به مدت شش ماه یا کمتر شیر می دادند ، ۲۵ درصد کاهش خطر وجود داشت. عواملی مانند نژاد ، عادات سبک زندگی ، اندازه بدن و وجود دیابت بارداری بر این درصد ها تأثیر نمی گذارد. این یافته ها همچنین با تحقیقات دیگری که نشان داده است شیردهی تأثیر محافظتی در برابر خطرات ابتلا به سرطان پستان و سرطان تخمدان دارد ، سازگار بود.
محققان حدس زدند که یکی از سازوکارهایی که شیردهی در اثر آن از زنان در برابر دیابت نوع ۲ محافظت می کند ، می تواند اثر برخی هورمون ها با شیردهی باشد. آنها فکر می کنند این هورمونها بر سلولهای پانکراس تأثیر می گذارند که سطح انسولین خون را کنترل می کنند. تریسی فلاناگان ، مدیر بهداشت زنان در Kaiser Permanente North California ، گفته است که علت هر چه باشد ، تحقیقات جدید "دلیل دیگری را نیز ارائه می دهد که پزشکان ، پرستاران و بیمارستان ها ، و همچنین سیاست گذاران ، باید تا آنجا که ممکن است از زنان و خانواده های آنها برای شیردهی حمایت کنند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید