آپنه خواب به علاوه دیابت نوع ۲ خطر رتینوپاتی را افزایش می دهد!
بر اساس تحقیقات جدید از دانشگاه بیرمنگام ، افرادی که هم دیابت نوع ۲ دارند و هم آپنه انسدادی خواب (OSA) در معرض خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی هستند. تقریباً ۲۹ میلیون نفر در ایالات متحده با دیابت نوع ۲ زندگی می کنند و تقریباً ۲۲ میلیون آمریکایی دارای OSA هستند.....
بر اساس تحقیقات جدید از دانشگاه بیرمنگام ، افرادی که هم دیابت نوع ۲ دارند و هم آپنه انسدادی خواب (OSA) در معرض خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی هستند. تقریباً ۲۹ میلیون نفر در ایالات متحده با دیابت نوع ۲ زندگی می کنند و تقریباً ۲۲ میلیون آمریکایی دارای OSA هستند.
OSA وضعیتی است که در آن تنفس در طول خواب ۱۰ ثانیه یا بیشتر ، گاهی صدها بار در شب متوقف می شود. رتینوپاتی دیابتی هنگامی اتفاق می افتد که دیابت به رگهای خونی ریز در شبکیه چشم (بافت حساس به نور پشت چشم) آسیب برساند و اصلی ترین علت اختلال بینایی و نابینایی در بزرگسالان در سن کار میباشد.
تحقیقات قبلی ارتباط بین OSA و رتینوپاتی دیابتی را نشان داده است. برای ارزیابی تأثیر OSA در پیشرفت بیماری چشم ، محققان با ۲۳۰ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ در دو کلینیک دیابت کار کردند. افرادی که از قبل دارای OSA یا بیماری تنفسی تشخیص داده شده ی دیگری بودند از مطالعه خارج شدند. شرکت کنندگان از نظر OSA با استفاده از دستگاه قابل حمل خانگی و از نظر رتینوپاتی دیابتی با استفاده از تصویربرداری شبکیه ارزیابی شدند.
محققان دریافتند که شیوع رتینوپاتی دیابتی در افراد مبتلا به OSA بیشتر است ، ۴۲.۹ ٪ در مبتلایان به آپنه خواب در مقایسه با ۲۴.۱٪ در افراد فاقد آپنه خواب. بعلاوه ، در یک قرار ملاقات برای پیگیری در ۴۳ ماه بعد (تقریباً ۳.۵سال) ، مشخص شد که ۱۸.۴٪از افراد مبتلا به OSA دچار رتینوپاتی دیابتی متوسط تا شدید هستند ، در حالی که ۶.۱٪ از افراد فاقد آپنه خواب به این بیماری مبتلا شده بودند.محققان همچنین کشف کردند که افرادی که از طریق OSA تحت درمان با دستگاه CPAP قرار گرفته اند ، که با انتقال هوای تحت فشار از طریق ماسک صورت ، مجاری تنفسی را در هنگام خواب باز نگه می دارد ، در مقایسه با افرادی که درمان آپنه خواب ندارند ، خطر ابتلا به رتینوپاتی پیشرفته را دارند .
محققان اظهار داشتند: "ما می توانیم از این مطالعه نتیجه بگیریم که OSA پیش بینی مستقلی برای پیشرفت در رتینوپاتی دیابتی متوسط یا شدید در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ است." "پس از تحقیقات ما ، مهم است که پزشکان معالج بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ آگاه باشند که بیماران آنها که دارای OSA هستند نیز به طرز ویژه تری در معرض خطر افزایش ابتلا به رتینوپاتی قرار دارند و از این رو اقدامات پیشگیرانه مناسب باید انجام شود. پزشکان باید آزمایش بیماران را از نظر OSA بررسی کنند ، زیرا OSA در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بسیار شایع است. "
محققان خاطرنشان کردند که بیشتر افراد مبتلا به OSA از ابتلا به این بیماری آگاه نیستند و می توانند بدون تشخیص(و در نتیجه درمان ) برای سالها دچار آن باشند. آنها اضافه می کنند که برای ارزیابی اینکه چگونه درمان OSA می تواند بر رتینوپاتی دیابتی تأثیر بگذارد ، مطالعات بیشتری لازم است.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید