چرا عفونت ادراری در افراد دیابتی بیشتر دیده می شود؟
عفونت ادراری دومین نوع شایع عفونت است. زنان به دلیل آناتومیشان ۱۰ برابر بیشتر از مردان به عفونت ادراری مبتلا می شوند. در حقیقت ، بیش از ۵۰٪ از زنان در مقطعی از زندگی خود دچار عفونت ادراری می شوند. .....
عفونت ادراری دومین نوع شایع عفونت است. زنان به دلیل آناتومیشان ۱۰ برابر بیشتر از مردان به عفونت ادراری مبتلا می شوند. در حقیقت ، بیش از ۵۰٪ از زنان در مقطعی از زندگی خود دچار عفونت ادراری می شوند. طبق دو مطالعه ، اگر شما یک زن مبتلا به دیابت نوع ۲هستید ، خطر ابتلای شما به عفونت ادراری شما حتی ممکن است بیشتر باشد. در یک مطالعه ، ۹ درصد از افراد دیابتی دارای عفونت ادراری بودند و در مقابل این عدد برای افراد غیر مبتلا به دیابت ۶ درصد بود. و مطالعه دوم نشان داد که افراد دیابتی در مقایسه با افراد غیر مبتلا به دیابت ۶۰٪ بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت ادراری قرار دارند.
چرا افراد دیابتی بیشتر مستعد ابتلا به عفونت ادراری هستند؟ به احتمال زیاد دلایل مختلفی وجود دارد. اول اینکه افراد دیابتی ممکن است گردش خون ضعیفی داشته باشند ، که این توانایی سلول های سفید خون را برای حرکت در بدن و مقابله با هر نوع عفونت کاهش می دهد. دوم ، سطح بالای گلوکز خون همچنین می تواند خطر عفونت ادراری را افزایش دهد. و سوم ، برخی از افراد مبتلا به دیابت مثانه هایی دارند که آنطور که باید خالی نمی شوند. در نتیجه ، ادرار بیش از حد در مثانه می ماند و محل تولید باکتری ها می شود.
علائم عفونت ادراری چیست؟
علائم و نشانه های عفونت ادراری شامل موارد زیر است:
• درد یا سوزش هنگام ادرار کردن
• احساس می کنید مجبورید مدام ادرار کنید حتی اگر ادرار خارج نشود
• ادرار با بوی شدید
• ادرار کدر ، پر رنگ یا خونین
• تب یا لرز
• درد در کمر یا شکم
عفونت ادراری چگونه تشخیص داده می شود؟
در صورت بروز هر یک از علائم فوق ، باید فوراً به ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مراجعه کنید. پس از مراجعه به مطب پزشک ، از شما خواسته می شود که نمونه ادرار بدهید که از نظر باکتری آزمایش می شود. برای تشخیص عفونت ادراری می توان از آزمایشات دیگری مانند سونوگرافی ، ام آر آی و سی تی اسکن نیز استفاده کرد ، به خصوص اگر مدام به عفونت ادراری مبتلا شوید.
عفونت ادراری چگونه درمان می شود؟
اگر آزمایش ادرار شما از نظر وجود باکتری مثبت باشد ، پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز می کند ، معمولاً به مدت سه روز ، اما در صورت جدی تر بودن عفونت ممکن است این زمان مصرف بیشتر باشد. عدم درمان عفونت ادراری می تواند منجر به عفونت کلیه شود ، که می تواند خطر آسیب کلیه را افزایش دهد. ممکن است محصولات دارویی بدون نسخه برای عفونت ادراری را در داروخانه محلی خود مشاهده کنید. این ها درمانی برای عفونت ادراری نیستند ، اما ممکن است به تسکین برخی از دردها و حس سوزش کمک کنند. با این حال ، این موارد را بدون بررسی قبلی و مشورت با پزشک یا داروساز خود مصرف نکنید.
آیا می توان از ابتلا به عفونت ادراری جلوگیری کرد؟
بله! اگرچه افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت ادراری قرار دارند ، اما می توانید برای جلوگیری از آن اقداماتی را انجام دهید.
• سعی کنید تا حد ممکن سطح گلوکز خون را در محدوده هدف خود نگه دارید.
• مایعات زیادی بنوشید (بیشتر آب).
• نوشیدن آب زغال اخته کم قند (نه کوکتل آب زغال اخته) یا مصرف مکمل های آن را در نظر داشته باشید. تصور می شود که ذغال اخته حاوی موادی است که از چسبیدن باکتری ها به دیواره مثانه جلوگیری می کند.
• ماستی بخورید که حاوی باکتری های مفیدی به نام پروبیوتیک است. یا ، با پزشک خود در مورد مصرف مکمل حاوی پروبیوتیک صحبت کنید.
• لباس زیر نخی بپوشید.
• پس از مقاربت ادرار کنید تا باکتریها از بین بروند.
• مرتباً ادرار کنید. ادرار خود را برای مدت طولانی نگه ندارید.
• پس از استفاده از توالت از جلو به عقب خود را پاک کنید.
• برای زنان ، استفاده از انواع خاصی از کنترل بارداری ، مانند دیافراگم یا اسپرم کش ، ممکن است خطر ابتلا به عفونت ادراری را افزایش دهد. اگر فکر می کنید این ممکن است دلیل عفونت ادراری برای شما باشد با پزشک خود در مورد احتمال تغییر وضعیتتان صحبت کنید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید