دیابت و التهاب!
عدم تحرک و چاقی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد ، اما چگونگی آن دقیقاً مشخص نیست. تحقیقات اخیر نشان می دهند که التهاب داخل بدن در ایجاد دیابت نوع ۲ نقش دارد...
عدم تحرک و چاقی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد ، اما چگونگی آن دقیقاً مشخص نیست. تحقیقات اخیر نشان می دهند که التهاب داخل بدن در ایجاد دیابت نوع ۲ نقش دارد.
خبر خوب: یک رژیم "ضد التهابی" و برنامه ورزشی می تواند به پیشگیری و درمان دیابت نوع ۲ کمک کند.
اثرات التهاب برای هر کسی که دچار گزش ، بثورات پوستی ، عفونت پوستی یا پیچ خوردگی مچ پا شده باشد آشنا است. در این شرایط ، تورم در ناحیه آسیب دیده را مشاهده خواهید کرد.
اما در دیابت نوع ۲ ، التهاب داخلی است و غیر قابل مشاهده .
چگونه التهاب رشد می کند
بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ انسولین کافی تولید نمی کند یا نمی تواند به اندازه کافی از انسولین استفاده کند. انسولین هورمونی است که توسط سلولهای پانکراس ساخته می شود و میزان قند خون را کنترل می کند.
انسولین همچنین ممکن است بر روی بافت های بدن تأثیر بگذارد. تأثیرات آن بر روی بافت ها تحت تأثیر عوامل زیادی از جمله چاقی و تجمع چربی در اطراف شکم و اندام های اصلی شکم است. سلول های چربی می توانند مواد شیمیایی تولید کنند که منجر به ایجاد التهاب می شود.
دانشمندان در حال درک نقش این شکل از التهاب داخلی در ایجاد بیماری های مزمن مانند دیابت هستند.
نقش مواد شیمیایی التهابی
دهه ها پیش ، محققان سطح بالاتری از التهاب را در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شناسایی کردند. سطح برخی از مواد شیمیایی التهابی به نام سیتوکین ها اغلب در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در مقایسه با افراد بدون دیابت بیشتر است.
از مدت ها قبل چاقی و عدم تحرک به عنوان مهمترین فاکتورهای خطرزا در ایجاد دیابت نوع ۲ شناخته شده اند.
چگونه حمل وزن اضافی و نشستن روی مبل می تواند به بالاتر رفتن سطوح مواد شیمیایی التهابی در بدن و ایجاد دیابت مرتبط باشد؟
محققان کشف کردند که در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ، سطح سیتوکین در داخل بافت چربی افزایش می یابد. نتیجه گیری: چربی اضافی بدن ، به ویژه در ناحیه شکم ، باعث التهاب غیرطبیعی مداوم (مزمن) و کم می شود که عملکرد انسولین را تغییر داده و به بیماری کمک می کند.
همانطور که دیابت نوع ۲ شروع به رشد می کند ، بدن نسبت به انسولین حساسیت کمتری پیدا می کند و مقاومت به انسولین حاصل نیز منجر به التهاب می شود. و در نتجه یک چرخه معیوب می تواند ایجاد شود ، افزایش التهاب باعث افزایش مقاومت به انسولین میشود. سطح قند خون بالاتر و بالاتر می رود و در نهایت به ایجاد دیابت نوع ۲ منجر می شود.
استرس عاطفی همچنین می تواند سطح مواد شیمیایی التهابی را افزایش دهد. اما هنوز معلوم نیست که آیا استرس به خودی خود می تواند در پیشرفت دیابت نقش داشته باشد یا خیر.
آیا التهاب باعث بروز دیابت می شود؟ به همین سادگی نیست ، با این حال ، محققان مطمئناً می دانند که التهاب به نوعی در ابتلا به دیابت نوع ۲ نقش دارد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید