بهترین زمان خوردن میوه
تئوری خوردن میوه در بعد از ظهر بر این ایده استوار است که خوردن یک میان وعده با قند بالا در آن زمان می تواند سطح قند خون را افزایش دهد. اگر دیابت دارید و یا می خواهید وزن کم کنید، ادامه این مقاله برای شما مناسب است...
بهترین زمان خوردن میوه برای دیابت و لاغری
ادعاهایی در مورد زمان و نحوه مصرف میوه و همچنین افرادی که باید به طور کامل از آن اجتناب کنند وجود دارد. گفته شده است که خوردن میوه همراه با وعده های غذایی هضم غذا را کند می کند و باعث می شود غذا در معده بماند.
همچنین ادعا می شود که خوردن میوه همراه با وعده های غذایی باعث ایجاد گاز، ناراحتی و طیف وسیعی از علائم نامرتبط دیگر می شود. در حالی که فیبر موجود در میوه می تواند سبب کند شدن تخلیه شکم شود، بقیه این ادعاها صحت ندارد.
همچنین ببینید:
مصرف میوه های تازه با کاهش خطر عوارض دیابت همراه است!
یک مطالعه نشان داد فیبر زمان تخلیه ی نصف محتویات معده را از میانگین هفتاد و دو دقیقه به هشتاد و شش دقیقه افزایش داده و این مقدار چندان زیاد نمی باشد که سبب فاسد شدن غذا در سیستم گوارش گردد.
علاوه بر این تخلیه معده خوب است، زیرا ممکن است به شما کمک کند برای مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشید.
با این حال، حتی اگر میوه باعث شود غذا برای مدت قابل توجهی بیشتر از حد معمول در معده شما بماند، معده به طور خاص برای جلوگیری از رشد باکتری ها طراحی شده است، که باعث تخمیر و پوسیدگی می شود.
وقتی غذا به معده می رسد، با اسید معده مخلوط می شود که pH بسیار پایینی در حدود یک یا دو دارد. محتویات معده آنقدر اسیدی می شود که اکثر میکروارگانیسم ها نمی توانند رشد کنند. اینکه خوردن میوه همراه با غذا باعث نفخ، اسهال و ناراحتی می شود نیز صحت ندارد. هیچ مدرکی این ایده را تایید نمی کند که خوردن میوه با معده خالی بر طول عمر، خستگی یا سیاهی زیر چشم تأثیر می گذارد.
باور غلط: خوردن میوه قبل یا بعد از غذا ارزش غذایی آن را کاهش می دهد.
ادعا شده است که باید میوه را با معده خالی بخورید تا از تمام فواید تغذیه ای آن بهره مند شوید و اگر میوه را درست قبل یا بعد از غذا بخورید، مواد مغذی آن جذب نمی شود. با این حال، این موضوع صحت ندارد. بدن انسان به گونه ای تکامل یافته است که در استخراج مواد مغذی از غذا تا حد امکان کارآمد باشد.
هنگامی که شما یک وعده غذایی می خورید، معده به عنوان یک مخزن عمل می کند و تنها مقادیر کمی را در یک زمان آزاد می کند تا روده ها به راحتی آن را هضم کنند. همچنین، روده کوچک طوری طراحی شده است که تا حد امکان مواد مغذی را جذب کند.
باور غلط: اگر مبتلا به دیابت هستید، باید 1 تا 2 ساعت قبل یا بعد از غذا میوه بخورید.
گفته می شود افراد مبتلا به دیابت اغلب مشکلات گوارشی دارند و خوردن میوه جدا از وعده های غذایی به نوعی هضم را بهبود می بخشد.
با این حال، هیچ مدرک علمی نشان نمی دهد که خوردن میوه به تنهایی هضم غذا را بهبود می بخشد.
تنها تفاوتی که ممکن است ایجاد کند این است که کربوهیدرات ها و قند موجود در میوه ها ممکن است سریع تر وارد جریان خون شوند، این دقیقا همان چیزی است که افراد مبتلا به دیابت از آن اجتناب می کنند.
به جای خوردن میوه به طور جداگانه، سعی کنید آن را با یک وعده غذایی همراه کنید. خوردن میوه در کنار غذای سرشار از پروتئین، فیبر یا چربی میتواند باعث شود معده غذا را به آرامی وارد روده کوچک کند.
مزیت این کار برای افراد مبتلا به دیابت این است که مقدار کمتری قند در یک زمان جذب می شود که ممکن است منجر به افزایش کمتری در سطح کل قند خون شود.
به عنوان مثال، مطالعات نشان داده اند که فقط 7.5 گرم فیبر محلول؛ که در میوه ها یافت می شود؛ می تواند افزایش قند خون بعد از غذا را تا 25٪ کاهش دهد.
نوع میوه ای که می خورید نیز مهم است. برای افراد مبتلا به دیابت، به دنبال میوه هایی با شاخص گلیسمی پایین باشید که قند خون شما را به آرامی افزایش می دهند. این موارد شامل بیشتر میوه ها به جز خربزه، آناناس و میوه های خشک می شود.
همچنین ببینید:
نقش حفاظتی سبزیجات و میوه ها
با این حال، برخی از افراد مبتلا به دیابت واقعاً دچار مشکلات گوارشی می شوند؟
شایع ترین مشکل گاستروپارزی نامیده می شود. زمانی اتفاق می افتد که معده کندتر از حد معمول تخلیه می شود یا اصلاً تخلیه نمی شود.
اگرچه برخی از تغییرات رژیم غذایی می تواند به گاستروپارزی کمک کند، خوردن میوه با معده خالی یکی از آنها نیست.
باور غلط: بهترین زمان از روز برای خوردن میوه صبح است.
هیچ منطقی پشت این ایده و همچنین هیچ مدرکی برای حمایت از آن وجود ندارد.
برخی منابع ادعا می کنند که خوردن یک غذای حاوی قند بالا، مانند میوه، سطح قند خون شما را افزایش می دهد.
در واقع، هر ماده غذایی حاوی کربوهیدرات به طور موقت قند خون را در حالی که گلوکز جذب می شود، بدون توجه به زمان روز افزایش می دهد. به غیر از تامین انرژی و سایر مواد مغذی بدن، این کار هیچ مزیت خاصی ندارد.
در حالی که خوردن یک وعده غذایی سرشار از کربوهیدرات ممکن است به طور موقت باعث شود بدن شما از کربوهیدرات ها به عنوان سوخت استفاده کند، اما نرخ کلی متابولیسم شما را تغییر نمی دهد.
حقیقت این است که میوه در هر زمانی از روز سالم است.
باور غلط: نباید بعد از ساعت 14:00 بعد از ظهر میوه بخورید.
به نظر می رسد که این قانون به عنوان بخشی از "رژیم غذایی 17 روزه" سرچشمه گرفته است.
ایده این است که خوردن میوه (یا هر کربوهیدرات) بعد از ساعت 2 بعد از ظهر. قند خون را افزایش می دهد، که بدن شما زمانی برای تثبیت آن قبل از خواب ندارد و منجر به افزایش وزن می شود.
در هر صورت دلیلی وجود ندارد که باور کنیم میوه باعث افزایش قند خون در بعد از ظهر می شود.
تمامی غذاهای حاوی کربوهیدرات با جذب گلوکز، قند خون را افزایش می دهد و هیچ مدرکی مبنی بر اینکه قند خون بعد از ساعت 2 بعدازظهر بیشتر افزایش می یابد وجود ندارد.
تحمل کربوهیدرات ممکن است در طول روز در نوسان باشد، این تغییرات جزئی هستند و میزان متابولیسم کلی شما را تغییر نمی دهند.
همچنین هیچ مدرکی وجود ندارد که خوردن میوه در بعد از ظهر باعث افزایش وزن شود.
وقتی به خواب می روید بدن شما به سادگی از سوزاندن کالری به ذخیره آن به عنوان چربی تغییر نمی کند. سرعت متابولیسم شما با به خواب رفتن کاهش می یابد، اما شما همچنان کالری زیادی می سوزانید تا بدن خود را در حال حرکت نگه دارید.
عوامل زیادی تعیین میکنند که کالری برای انرژی سوزانده میشود یا به عنوان چربی ذخیره میشود، اما پرهیز از مصرف میوه بعد از یک زمان خاص از روز یکی از آنها نیست.
هیچ مدرکی مبنی بر اینکه اجتناب از میوه در بعدازظهر منجر به افزایش وزن می شود وجود ندارد.
در واقع، اگر به دنبال کاهش یا حفظ وزن خود هستید، تحقیقات نشان میدهد افرادی که در طول روز میوه و سبزیجات زیادی میخورند، وزن کمتری دارند و احتمال افزایش وزن به ندرت است.
به عنوان مثال، یک بررسی از 17 مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین مصرف میوه را داشتند تا 17 درصد در خطر چاقی کاهش یافتند.
خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات راهی عالی برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز است.
پس آیا بهترین زمان برای خوردن میوه وجود دارد؟
هر زمانی از روز زمان مناسبی برای خوردن میوه است. هیچ مدرکی مبنی بر اینکه باید از مصرف میوه در بعدازظهر یا موقع خوردن غذا اجتناب کنید وجود ندارد.
میوه ها غذاهای سالم و مغذی هستند که می توانند در طول روز مصرف شوند. چند مورد وجود دارد که زمان مصرف میوه ممکن است تفاوتی ایجاد کند.
اگر می خواهید وزن کم کنید
با توجه به فیبر موجود در میوه، خوردن آن ممکن است به شما کمک کند برای مدت طولانی تری احساس سیری کنید. این می تواند باعث شود کالری کمتری دریافت نمایید و ممکن است منجر به کاهش وزن شود.
خوردن میوه همراه یا درست قبل از غذا ممکن است این اثر را افزایش دهد.
اگر دیابت نوع 2 دارید
خوردن میوه با مواد غذایی دیگر می تواند برای افراد مبتلا به دیابت تفاوت ایجاد کند.
قرار دادن میوه با غذای دیگر یا وعده غذایی سرشار از پروتئین، چربی یا فیبر ممکن است باعث شود قند میوه کندتر وارد روده کوچک شود، که این می تواند منجر به افزایش کمتری در قند خون در مقایسه با خوردن میوه به تنهایی شود.
اگر دیابت بارداری دارید
دیابت بارداری زمانی است که فرد در دوران بارداری به دیابت مبتلا می شود. برای این افراد، تغییر هورمون ها در دوران بارداری باعث عدم تحمل کربوهیدرات می شود.
مانند افراد مبتلا به دیابت نوع 2، خوردن میوه همراه با وعده غذایی احتمالاً انتخاب خوبی است.
با این حال، اگر در مدیریت قند خون خود مشکل دارید، ممکن است از خوردن مقادیر زیاد میوه و سایر کربوهیدرات ها در صبح خودداری کنید.
تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به دیابت بارداری ممکن است بعد از صبحانه در مقایسه با اواخر روز، افزایش قند خون بیشتری را تجربه کنند. مطالعات بیشتری در مورد این موضوع مورد نیاز است.
خلاصه کلی
میوه سرشار از مواد مغذی است و بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. منابعی که ادعا میکنند بهترین یا بدترین زمان برای خوردن میوه وجود دارد، بیاساس و نادرست هستند و تنها باعث ایجاد سردرگمی و اطلاعات نادرست میشوند.
صرف نظر از زمان روز، خوردن میوه یک راه خوشمزه و سالم برای دریافت مقدار زیادی مواد مغذی برای بدن است.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید