فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1438

عفونت سینوسی!؟

عفونت سینوسی یا سینوزیت یک اصطلاح پزشکیه به معنی التهاب سینوس ها که معمولاً در اثر عفونت های ویروسی٬ قارچی و یا باکتریایی بوجود میاد. در این مقاله به معرفی سینوزیت و راه های درمان آن پرداخته ایم ...

اگر عفونت سینوسی شما توسط یک ویروس ایجاد شده باشد، ممکن است آن ویروس را به فرد دیگری منتقل کنید. این می تواند باعث ایجاد سرماخوردگی در آنها و سپس به عفونت سینوسی تبدیل گردد.

عفونت سینوسی همیشه توسط یک ویروس ایجاد نمی شود. گاهی اوقات باکتری ها و قارچ ها نیز می توانند باعث عفونت شوند. اگر باکتری باعث عفونت سینوسی شود، مسری نیست.

عفونت سینوسی!؟

 

نام های دیگر عفونت سینوسی رینوسینوزیت یا سینوزیت است.

هنگامی که مایع یا مخاط در سینوس ها به دام می افتد، میکروب ها می توانند شروع به رشد کنند؛ که می تواند منجر به عفونت سینوسی شود. 

 

علل شایع عفونت سینوسی عبارتند از:

ویروس ها، مانند آنهایی که باعث سرماخوردگی یا آنفولانزا می شوند.

باکتری ها

قارچ ها

پولیپ بینی

تومورهای بینی

آلرژی

انحراف تیغه بینی، زمانی که دیواره بین مجاری بینی کج یا خارج از مرکز است.

ویروس ها باعث اغلب عفونت های سینوسی می شوند. اگر ویروسی باعث عفونت سینوس شما شود، می تواند مسری باشد. در بیشتر موارد، آنها فقط ممکن است دچار سرماخوردگی شوند. سرماخوردگی آنها ممکن است به عفونت سینوسی تبدیل شود، اما همیشه این اتفاق نمی افتد.

همچنین ببینید:

آنتی هیستامین های طبیعی برای بند آوردن آبریزش بینی!

هنگام عطسه یا سرفه می توانید ویروسی را که مسئول عفونت سینوسی است از طریق هوا به فرد دیگری منتقل کنید. پوشاندن بینی و دهان هنگام سرفه یا عطسه می تواند به کاهش خطر انتشار عفونت کمک کند.

همچنین اگر مستقیماً در دستان خود عطسه یا سرفه کرده اید، می توانید ویروس را با لمس شخص یا شی دیگری مانند دستگیره در منتقل کنید.  به همین دلیل است که توصیه می‌شود در ناحیه آرنج خود سرفه یا عطسه کنید و هنگام بیماری مرتب دستان خود را بشویید.

باکتری ها نیز می توانند باعث عفونت سینوسی شوند، اما این عفونت ها مسری نیستند. شما نمی توانید آنها را به افراد دیگر منتقل کنید. عفونت های باکتریایی سینوسی کمتر شایع هستند. باکتری ها کمتر از 2 درصد باعث عفونت های سینوسی می شوند.

 

علائم عفونت سینوسی عبارتند از:

درد یا فشار در سینوس ها، روی پیشانی، بین چشم ها، در طرفین بینی، یا در فک بالا

سردرد

آبریزش یا گرفتگی بینی

ناتوانی در بوییدن

ترشحات غلیظ، زرد، سبز یا کدر بینی

گلو درد

سرفه

بوی بد دهان

تب

خستگی

طول علائم می تواند متفاوت باشد. سینوزیت حاد موقتی است و معمولاً از سرماخوردگی ایجاد می شود. علائم معمولاً 7 تا 10 روز زمان می برد. عفونت باکتریایی می تواند سینوزیت حاد را طولانی تر کند.

سینوزیت مزمن طولانی مدت است و ممکن است دوباره تشدید یابد. علائم سینوزیت مزمن 12 هفته یا بیشتر ادامه خواهد داشت.

 

درمان

چندین گزینه درمانی برای عفونت سینوسی وجود دارد. اکثر برنامه های درمانی با موارد زیر شروع می شوند:

شستشوی بینی با نمک و اسپری بینی سالین

ضد احتقان ها

مسکن

کاهش دهنده تب

آنتی هیستامین ها

رقیق کننده های مخاط

اگر درمان های خانگی و OTC جواب نداد، پزشک ممکن است درمان های دیگری را توصیه کند، از جمله:

آنتی بیوتیک ها

کورتیکواستروئیدهای بینی و اسپری ها

اسپری های آنتی هیستامین بینی

کورتیکواستروئیدهای خوراکی یا تزریقی

ایمونوتراپی

جراحی سینوس

آنتی بیوتیک ها فقط برای عفونت های سینوسی ناشی از باکتری ها عمل می کنند. آنها در عفونت های ناشی از ویروس ها تاثیر ندارند.

همچنین ببینید:

آیا آب هویج به پیشگیری و درمان کرونا کمک می کند؟

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر دچار موارد زیر هستید به پزشک مراجعه نمایید:

تب بالاتر از 102 درجه فارنهایت (38.8 درجه سانتیگراد)

مشکلات بینایی یا دوبینی

تورم و قرمزی اطراف چشم

پیشانی متورم

سرگیجه

درد شدید و سردردهایی که از بین نمی روند.

علائم سینوسی که بیش از 12 هفته طول می کشد.

همچنین اگر در عرض 12 ماه چندین عفونت سینوسی دارید یا اگر داروهای OTC علائم شما را بهبود نمی بخشد، باید به پزشک خود مراجعه کنید.

 

در برخی موارد، عفونت سینوسی می تواند منجر به عوارض دیگری شود. در صورت داشتن موارد زیر فوراً با پزشک تماس بگیرید:

سایر عفونت ها، از جمله استئومیلیت (عفونت استخوان) یا سلولیت (عفونت پوست)

از دست دادن بویایی که دائمی یا موقتی است.

مننژیت

 

نتیجه کلی

اگر عفونت سینوس شما توسط یک ویروس ایجاد شده باشد، ممکن است آن ویروس را به افراد دیگر منتقل کنید. ممکن است دچار عفونت سینوسی نشوند، اما ممکن است دچار سرماخوردگی شوند. اگر عفونت سینوسی دارید، اقدامات احتیاطی را برای جلوگیری از انتشار ویروس انجام دهید. دست های خود را مرتب بشویید. در صورت امکان، از حضور در مناطق شلوغ خودداری کنید تا تعداد افرادی که ممکن است در معرض ویروس قرار گیرند کاهش یابد.

اغلب عفونت سینوسی را می توان با استراحت، درمان های خانگی و درمان های OTC درمان کرد، اما هر بیماری جدی یا طولانی مدت باید توسط یک متخصص پزشکی بررسی شود.

بر اساس گزارش کالج آمریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی، عفونت سینوسی، یک بیماری شایع است که سالانه 31 میلیون نفر را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار می دهد. عفونت باعث می شود سینوس ها و مجاری بینی ملتهب شوند و به این التهاب سینوزیت می گویند.

سینوس ها حفره های هوایی کوچکی هستند که در پشت پیشانی، بینی، استخوان گونه و بین چشم ها قرار دارند. سینوس ها مخاطی تولید می کنند که مایعی رقیق و روان است که با به دام انداختن و دور کردن میکروب ها از بدن محافظت می کند.

گاهی اوقات، باکتری ها یا آلرژن ها می توانند باعث ایجاد مخاط بیش از حد شوند که دهانه سینوس های شما را مسدود می کند.

در صورت سرماخوردگی یا آلرژی، مخاط اضافی شایع است. بیشتر عفونت های سینوسی ویروسی هستند و در عرض یک یا دو هفته بدون درمان از بین می روند.

اگر علائم شما در عرض 1 تا 2 هفته بهبود نیافت، ممکن است عفونت باکتریایی داشته باشید و باید به پزشک خود مراجعه نمایید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x