فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1408

با ریزش موی پس از ابتلا به کرونا چه کنیم ؟

معمولا بعد از ابتلا به بیماریهای عفونی تب دار ممکنه ریزش مو اتفاق بیوفته که چند ماه هم طول میکشه .در این مدت افراد نباید استرس داشته باشند تا این دوره نقاهت زمان خوش رو طی کنه٬ تغذیه سالم داشته باشید و از مکمل های طبیعی استفاده کنید ....

بسیاری از افرادی که از بیماری کشنده کووید بهبود یافته اند ، با ریزش موی شدید روبرو هستند. به گفته کارشناسان ، این عارضه در واقع به عنوان یکی از شایع ترین سندرم هایی که در بیماران در حال بهبودی از کووید هستند ظاهر شده است. ریزش مو یکی از عوارض مهم پس از ابتلا به کووید۱۹ بوده است که توسط افراد زیادی گزارش شده است.

با ریزش موی پس از ابتلا به کرونا چه کنیم ؟

 

ریزش مو برای بیشتر افراد می تواند نگران کننده و آزاردهنده باشد. به دلیل استرس و واکنش های التهابی ناشی از بیماری ویروسی ، بیمارانی که پس از ابتلا به کووید۱۹ بهبود یافته اند ، شاهد افزایش میزان ریزش مویشان هستند.

معمولاً این عارضه تقریباً پس از ۳۰ روز بعد از بهبودی تجربه می شود ، اما در برخی از بیماران ، در زمان ابتلا نیز مشاهده شده است. کمبودهای مختلف ناشی از تغییر عادات غذایی ، تب در حین عفونت ، استرس ناشی از ویروس ، کاهش وزن ، اضطراب مرتبط با بیماری، تغییرات ناگهانی هورمونی و واکنشهای التهابی مداوم پس از ابتلا به این بیماری از دلایل متعدد این عارضه هستند.

همچنین ببینید:

ماسک مو با روغن نارگیل؛ فواید و طرز تهیه

ما شاهد افزایش دو برابری تعداد بیماران شکایت کننده از مشکلات مربوط به ریزش مو بوده ایم. التهاب پس از ابتلا به کووید ۱۹ یکی از عوامل اصلی ایجاد این عارضه بوده است. کمبودهای ناشی از مصرف نادرست تغذیه ، تغییرات ناگهانی وزن ، اختلالات هورمونی و کاهش سطح ویتامین D و B12 از دلایل عمده افزایش ریزش مو پس از ابتلا به کرونا است. "

"ریزش مو پس از ابتلا به کرونا ماهیت موقتی دارد و به دلیل وضعیتی به نام تلوژن افلوویوم اتفاق می افتد. تلوژن افلوویوم یک عامل شوک است که بدن پس از ابتلا به تب و علائم دیگر در طول این بیماری متحمل آنها می شود. به طور معمول یک فرد در هر روز می تواند تا ۱۰۰ مو از دست بدهد ، اما به دلیل تلوژن افلوویوم این میزان می تواند تا به ۳۰۰ الی ۴۰۰ مو در روز نیز افزایش پیدا کند. به عنوان توصیه ، بیماران در دوران نقاهت پس از ابتلایشان به کرونا باید از رژیم غذایی مغذی دارای منابع خوراکی طبیعی حاوی ویتامین ها و آهن استفاده کنند. دو دلیل برای این توصیه وجود دارد : زیرا کمبود آهن می تواند ریزش مو را بیشتر و تسریع کند و مصرف رژیم غذایی غنی از پروتئین و متعادل می تواند خود راه حلی برای کاهش ریزش موی موقت باشد. فقط پس از۵الی ۶  هفته پس از مصرف رژیم غذایی مغذی است که افراد در صورت ادامه پیدا کردن ریزش بیش از حد موهایشان  باید با پزشک مشورت کنند. علاوه بر این ، برخی از راه حل های رایج مراقبت از مو که می توان برای جلوگیری از ریزش بیش از حد مو استفاده کرد عبارتند از: استفاده از شامپوهای ملایم ، بدون پارابن و سولفات ، بررسی دقیق خارش و پوسته پوسته شدن پوست سر ، خودداری از چرب کردن و ماساژ پوست سر ، استفاده از شانه دندان پهن و در صورت بروز لکه های طاسی و حجم ناگهانی و بزرگی از ریزش ، گرفتن فوری مشاوره ی پزشکی واجب خواهد بود.

همچنین ببینید:

آیا از خشکی پوست خود رنج می برید؟

برای مقابله با این ریزش موی موقت ، افراد نباید استرس داشته باشند ، به مدیتیشن بپردازند ، بگذارند دوره نقاهت و بهبودی زمان خود را طی کند، غذای سالم بخورند ، از مکمل های طبیعی استفاده کنند ، از گرما و مواد شیمیایی برای آرایش مو خودداری کنند و از پیروی از سبک زندگی بی تحرک نیز دوری کنند. اگر بعد از اعمال این تغییرات ریزش مو هنوز به طرزی نگران کننده ادامه دارد ، توصیه می شود که افراد در این مرحله به دنبال مداخله پزشکی باشند. اصلاح همه کمبودهای موجود در بدن ، ریزش مو را کند کرده و به بهبود سریعتر آن کمک می کند.

– از چرب کردن موهایتان  خودداری کنید.

– مطمئن شوید آهن کافی در رژیم غذایی تان وجود دارد.

– از غذاهای ضد التهابی بیشتری مانند آجیل : بادام ، گردو ، بادام زمینی ، دانه هایی مانند دانه های چیا ، سبزیجات دارای برگهای سبز استفاده کنید تا بدن شما از آسیب های ناشی از ابتلا به این  ویروس بهبود یابد.

– آبرسانی کافی را فراموش نکنید.

– اگر ریزش مویتان شدید است و منجر به ایجاد نقاط طاسی بر روی سرتان شده است ، برای تشخیص و درمان با متخصص پوست صحبت کنید.

از شامپوهای ملایم بدون سولفات استفاده کنید.

– از گرمای بیش از حد و درمان شیمیایی موها خودداری کنید .

– هرگونه مشکل مربوط به شوره سر را بررسی کرده و فوراً درمان کنید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

india

timesofindia.indiatimes

دیدگاه تان را بنویسید

 

x