فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1171

عوارض نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر و میز!

نشستن طولانی مدت پشت میز عوارض زیادی داره از چاقی گرفته تا بیماری قلبی٬ سکته مغزی و دیابت! گاهی اوقات با ورزش کردن هم نمیشه از عوارض اون جلوگیری کرد٬ مگر اینکه بعد از هر ۳۰ دقیقه فعالیت، 5 دقیقه استراحت کنید ...

بیش از نیمی از ما هر روز چندین ساعت را در حالت نشسته به سر می بریم. نشستن می تواند تأثیرات کوتاه مدت و بلند مدتی بر سلامتی و بدن انسان داشته باشد و این فعالیت به ظاهر خوش خیم را به طور بالقوه کشنده کند.

عوارض نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر و میز!

 

1. پاها و عضلات ضعیف

با نشستن در تمام طول روز به عضلات پایین تنه خود فشار وارد می کنید که منجر به آتروفی عضلانی نخاعی می شود که به دنبال آن تحلیل رفتن عضلات و ماهیچه ها وجود دارد. این موضوع سبب آسیب بدنی به فرد می شود.

 

2. افزایش وزن

حرکت باعث می شود که عضلات شما مولکول هایی مانند لیپوپروتئین لیپاز را آزاد کنند که به پردازش چربی ها و قندهایی که می خورید کمک می کند. بر اساس تحقیقات وقتی بیشترین زمان از کل روز را در حالت نشسته به سر می برید، انتشار این مولکول ها کاهش می یابد و قسمت پشتی شما بیشتر در معرض پهن شدن قرار می گیرد. شما همچنین در معرض خطر بیشتری برای سندرم متابولیک هستید حتی اگر ورزش می کنید. در یک مطالعه مشخص شد مردانی که بیشتر از زمان معمول خود را در حالت نشسته می گذرانند، وزن بیشتری در قسمت میانی بدن یعنی شکم و پهلو افزایش می یابد که خطرناک ترین نواحی برای ذخیره چربی است.

همچنین ببینید:

درد استخوان دنبالچه؛ علت و درمان

3. اضطراب و افسردگی

خطر افسردگی و اضطراب در افرادی که بیشتر می نشینند بیشتر است.  این می تواند به این دلیل باشد که مزایای سلامت روانی تناسب اندام هنگامی که فرد بیشترین زمان خود را در حالت نشسته به جای تحرک می گذراند، وجود ندارد. اگر چنین است می توان با ورزش منظم این خطرات را کاهش داد.

 

4. خطر سرطان

مطالعات جدید نشان می دهد که نشستن طولانی مدت می تواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان، از جمله سرطان ریه، رحم و روده بزرگ را افزایش دهد. دلایل این موضوع کاملاً مشخص نیست.

 

5. بیماری قلبی

نشستن می تواند به قلب شما آسیب برساند و به طور بالقوه منجر به بیماری های قلبی عروقی شود. یک مطالعه نشان داد مردانی که بیش از 23 ساعت در هفته به تماشای تلویزیون می نشینند در مقایسه با مردانی که فقط 11 ساعت تلویزیون تماشا می کنند، 64 درصد بیشتر در معرض مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی هستند. افرادی که بیشتر می نشینند، بیشتر در معرض حمله قلبی یا سکته مغزی هستند.

 

6. خطر دیابت

افرادی که زمان بیشتری را در حالت نشسته می گذرانند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت هستند.

 

7. وریدهای واریسی

نشستن طولانی مدت می تواند باعث تجمع خون در پاها شود. این می تواند منجر به وریدهای واریسی یا وریدهای عنکبوتی شود. اگرچه مضر نیستند، اما این رگ های متورم و قابل دید می توانند ناخوشایند باشند. در موارد نادر آنها می توانند منجر به شرایط جدی تری مانند لخته شدن خون شوند.

 

8.ترومبوز ورید عمقی (DVT)

ترومبوز ورید عمقی نوعی لخته خون است که بیشتر در پاها دیده می شود. هنگامی که قسمتی از این لخته جدا می شود می تواند جریان خون را به سایر قسمت های بدن مانند ریه ها قطع کند و باعث آمبولی ریه شود. این یک اورژانس پزشکی است که می تواند منجر به عوارض عمده یا حتی مرگ شود. نشستن طولانی مدت حتی در سفرهای طولانی می تواند باعث DVT شود.

 

 9. شانه و گردن

مانند پاها، باسن و کمر، شانه ها و گردن شما نیز از نشستن طولانی مدت رنج می برند. این موضوع به ویژه در صورتی که پشت میز کامپیوتر هستید، صادق است.

 

بالا بردن پاها چه مزایایی دارد؟

بسیاری از ما زمان زیادی را به صورت نشسته یا ایستاده می گذرانیم.  به همین دلیل لازم است هر چند وقت یک بار پاهای خود را تکان دهید.حتی ممکن است با بالا بردن پاها بتوانید برخی مزایای سلامتی را به دست آورید.

 

نشستن یا دراز کشیدن می تواند چندین مزیت برای سلامتی داشته باشد: 

بهبود بخشیدن جریان خون

خون از طریق رگ های شما به قلب شما باز می گردد. فشار در رگ های شما نسبتاً کم است. برای کمک به حرکت خون، رگ های شما از دریچه های کوچک و انقباض ماهیچه های اطراف استفاده می کنند تا خون را به سمت قلب شما بازگردانند. هنگام نشستن یا ایستادن خون در پاهای شما نیز باید بر خلاف جاذبه عمل کند تا به قلب شما بازگردد. بالا بردن پاهای شما آنها را بالاتر از سطح قلب شما قرار می دهد. این ممکن است به بهبود جریان خون در رگ های پاهای شما کمک کند.

 

کاهش تورم

تورم می تواند به دلیل تجمع مایع اضافی یا التهاب رخ دهد. این احتمال وجود دارد که صدمات یا برخی شرایط سلامتی باعث ایجاد تورم در پاهای شما شود. همانطور که به بهبود جریان خون کمک می کند، بالا بردن پاها از سطح قلب شما ممکن است کمک کند تا مایع اضافی به طور موثری خارج شود.

 

کاهش فشار

ایستادن یا نشستن طولانی مدت می تواند باعث تجمع خون در رگ های پاهای شما شود. این می تواند منجر به افزایش فشار در این وریدها شود که به نوبه خود ممکن است در ایجاد شرایطی مانند وریدهای واریسی کمک کند. اگر مدتی در حالت ایستاده به سر می برید، نشستن با پاهای بالا نیز می تواند به کاهش فشار و حساسیت پای خسته کمک کند.

 

چه شرایطی می تواند کمک کند؟

شرایط ورید

نشستن طولانی مدت، ایستادن یا بی تحرکی همه عواملی هستند که می توانند خطر ابتلا به بیماری ورید را افزایش دهند.

 

بالا بردن پاها ممکن است به جلوگیری یا تسکین بیماری های وریدی کمک کند، مانند:

ترومبوفلبیت سطحیSVT : ترومبوفلبیت سطحی یک لخته خون در رگ زیر پوست شما است که می تواند باعث تورم و حساسیت شود. در حالی که برخی از آنها کم خطر هستند، برخی دیگر ممکن است با ترومبوز ورید عمقی همراه باشند.

ترومبوز ورید عمقی (DVT) :DVT زمانی اتفاق می افتد که لخته خون در یکی از سیاهرگ های عمقی ساق پا ایجاد می شود. این لخته ها می توانند جریان خون را مسدود کرده و منجر به تورم یا درد پا شوند. این لخته همچنین می تواند به ریه های شما منتقل شود و باعث آمبولی ریه گردد.

رگ های واریسی: رگ های واریسی زمانی ایجاد می شوند که خون در رگ های شما جمع شود. این رگ ها درست در زیر سطح پوست شما قرار دارند و متورم، آبی و پیچ خورده به نظر می رسند. رگ های واریسی می توانند علائمی را ایجاد کنند که اغلب پس از مدت طولانی نشستن یا ایستادن بدتر می شوند.

نارسایی مزمن وریدی (CVI) :CVI زمانی اتفاق می افتد که خون نمی تواند به طور موثر به قلب شما بازگردد، که باعث تجمع آن در پاهای شما می شود. این می تواند علائم مختلفی را در پاهای شما ایجاد کند از جمله درد، تورم و واریس.اگر صدمه ای به پای شما وارد شده باشد احتمالاً علائمی مانند درد، حساسیت و تورم را خواهید داشت. بالا بردن پاها ممکن است به کاهش این علائم کمک کند.

همچنین ببینید:

بدن درد نشانه چیست و چگونه درمانش کنیم؟

پس از جراحی

بالا بردن پا پس از عمل جراحی نیز ممکن است به کاهش درد و تورم کمک کند. علاوه بر این لخته شدن خون مانند DVT یا ترومبوفلبیت بعد از جراحی، به ویژه در جراحی مفصل ران یا پا، نگران کننده است.

 

در دوران حاملگی

تورم در اندام تحتانی در دوران بارداری شایع است. این ممکن است به دلیل افزایش احتباس مایعات، تغییرات هورمونی و فشار ناشی از بزرگ شدن رحم باشد. ارتفاع پا ممکن است به کاهش این تورم کمک کند.

 

سلولیت

سلولیت یک عفونت پوستی است که اغلب توسط باکتری ها ایجاد می شود. باکتری ها از طریق شکستگی در پوست شما وارد بدن می شوند و می توانند علائمی مانند حساسیت، قرمزی و تورم پوست را ایجاد کنند.

 

لنف ادم

لنف ادم یک بیماری است که می تواند به دلیل آسیب به سیستم لنفاوی شما رخ دهد. می تواند باعث تجمع مایع لنفاوی در بدن شما گردد و در نتیجه منجر به تورم در بسیاری از قسمت های بدن شما از جمله پاها شود. لنف ادم یک بیماری پیشرونده است، به این معنی که به تدریج با گذشت زمان بدتر می شود.

 

چگونه پاهای خود را بالا ببریم:

هر چند وقت یکبار باید پاها را بالا بیاورید، بستگی به شرایطی دارد که سعی می کنید به آن بپردازید.به یاد داشته باشید که پاهای شما باید بالاتر از سطح قلب شما استراحت کنند. به همین دلیل استفاده از بالش برای بالا بردن پاها مفید خواهد بود. در نهایت رعایت دستورات پزشک در صورت بهبودی از آسیب یا جراحی بسیار مهم است. اگر بالا بردن پا بخشی از برنامه بهبودی شما است ، حتماً به راهنمایی های پزشک خود در مورد اینکه چقدر و چه مدت این کار را انجام دهید پایبند باشید.

 

نتیجه نهایی

بالا بردن پاها از چند جهت می تواند برای سلامتی شما مفید باشد. برخی از مزایای اصلی عبارتند از: بهبود جریان خون، کاهش التهاب و کاهش فشار در رگ های پاها.

می توانید از بلند کردن پا برای کاهش علائم واریس و کاهش تورم در دوران بارداری استفاده کنید. همچنین ممکن است روشی مفید برای جلوگیری از لخته شدن خون بعد از عمل باشد.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

دیدگاه تان را بنویسید

 

x