فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1066

واکسیناسیون دیابتی ها

واکسیناسیون یکی از راههای پیشگیری و افزایش ایمنی بدن در مقابل بیماری ها است ویکی از گام های مهم هر جامعه محسوب می شود ...

دیابت نوع ۱ و نوع ۲ و واکسیناسیون بزرگسالان

سالانه هزاران فرد بزرگسال در ایالات متحده به بیماری هایی مبتلا می شوند که با واکسن قابل پیشگیری هستند . برخی از این افراد در بیمارستان بستری می شوند و برخی حتی می میرند.

واکسیناسیون دیابتی ها

افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ بیشتر در معرض خطر مشکلات جدی ناشی از برخی بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن هستند. واکسیناسیون یک گام مهم در سالم ماندن است. در صورت ابتلا به دیابت ، با پزشک خود در مورد به روز بودن واکسیناسیون خود مشورت کنید.

 

چرا واکسن برای شما مهم است؟

دیابت ، حتی اگر به خوبی مدیریت شود ، می تواند کار سیستم ایمنی بدن شما را در مبارزه با عفونت ها سخت تر کند ، بنابراین ممکن است شما در مقایسه با افراد غیر مبتلا به دیابت ، در معرض عوارض جدی تر یک بیماری باشید.

همچنین ببینید:

علائم دیابت در زنان

برخی بیماریها مانند آنفولانزا می توانند قند خون شما را به سطح بسیار بالا و بسیار خطرناک برسانند.

میزان ابتلا به هپاتیت B در افراد دیابتی نسبت به بقیه مردم بیشتر است. شیوع هپاتیت B همراه با روشهای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت اتفاق افتاده  است.

افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر وقوع مرگ ناشی از ذات الریه (عفونت ریه) ، باکتریمی (عفونت خون) و مننژیت (عفونت غشای مغز و نخاع) هستند.

واکسیناسیون بهترین محافظت را از شما در برابر بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن  می کند.

حتی اگر از دارو نیز استفاده می کنید اما همچنان واکسن ها یکی از مطمئن ترین راه ها برای حفظ سلامت شما هستند. عوارض جانبی واکسن معمولاً خفیف است و خود به خود برطرف می شود. عوارض جانبی شدید بسیار نادر هستند.

 

واکسن های مورد نیاز برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲

واکسن آنفولانزا

هر سال برای محافظت در برابر آنفولانزای فصلی

واکسن پنوموکوک

برای محافظت در برابر بیماریهای جدی پنوموکوک

واکسن سه گانه

برای محافظت در برابر کزاز ، دیفتری و سیاه سرفه

واکسن هپاتیت B

برای محافظت در برابر هپاتیت B

واکسن زوستر

برای محافظت در برابر زونا

ممکن است واکسن های دیگری نیز بر اساس سبک زندگی ، عادات سفر و عوامل دیگر برای شما توصیه شوند. در مورد اینکه کدام واکسن برای شما مناسب است با متخصص مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

 

واکسن آنفولانزا:

هر سال واکسن آنفولانزا برای مبارزه با ویروس آنفولانزا که سریع شیوع پیدا می کند ، تولید می شود. عوارض ناشی از آنفولانزا ، مانند عفونت های سینوسی و گوش ، ذات الریه (عفونت ریه ها) و برونشیت (عفونت لوله هایی که هوا را به ریه ها منتقل می کند) می تواند منجر به بستری شدن یا گاهی مرگ افراد مبتلا به دیابت شوند ، بنابراین تاکید می کنیم که اهمیت تزریق سالانه آنفولانزا به عنوان موثرترین راه برای جلوگیری از عوارض ناشی از آنفولانزا قابل توجه است.

همچنین ببینید:

گانودرما چیست؟ برای درمان دیابت خوب است یا خیر؟

 

واکسن سه گانه :

واکسن سه گانه معمولاً برای محافظت در برابر کزاز ، دیفتری و سیاه سرفه تجویز می شود. بنابراین به خاطر داشته باشید که کسانی که واکسن سه گانه خود را تزریق نکرده اند باید در اسرع وقت این واکسن دریافت کنند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها  توصیه می کند که هر ۱۰ سال یکبار نیز باید تقویت کننده واکسن کزاز تجویز و تزریق شود.

 

واکسن زوستر:

تقریباً از هر 3 نفر در ایالات متحده 1 نفر در طول زندگی خود دچار زونا (که به آن زوستر نیز می گویند) می شود. این بثورات دردناک با تاول و خطر درد طولانی مدت موسوم به نورالژی پس از هرپس همراه است ، خطری که با افزایش سن افزایش می یابد. مرکز پیشگیری از بیمار یها دریافت این واکسن را برای افراد ۵۰ سال به بالا توصیه می کند.

 

واکسن پنوموکوک:

افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر ابتلا به ذات الریه ، باکتریمی (عفونت خون) و مننژیت (عفونت بافت مغز و نخاع) هستند (اینها همه عفونت های کشنده ناشی از باکتری پنوموکوک می باشند). علاوه بر این ، احتمال ابتلا به پنوموکوک در کسانی که به آنفولانزا مبتلا می شوند نیز بیشتر می باشد. بنابراین برجسته کردن اهمیت دریافت واکسن سالانه آنفولانزا هنگام بحث در مورد این واکسن با افراد مبتلا به دیابت یک امر مهم می باشد. مرکز پیشگیری از بیماری ها توصیه می کند که افراد مبتلا به دیابت یک دوز واکسن پنوموکوک را قبل از ۶۵ سالگی و دو دوز دیگر را بعد از آن دریافت کنند.

 

واکسن هپاتیت B:

ویروس هپاتیت B به کبد حمله می کند و می تواند منجر به ایجاد مشکلات جدی مانند سیروز و سرطان کبد شود. هپاتیت B  از طریق خون و سایر مایعات بدن منتقل می شود ، به این معنی که افراد مبتلا به دیابت که از دستگاه های کنترل  قند خون ، قلم انسولین و سایر تجهیزات مراقبت از دیابت استفاده می کنند برای جلوگیری از انتقال و شیوع این بیماری هرگز نباید از این دستگاه ها به صورت مشترک استفاده کنند. مرکز پیشگیری از بیماری ها دریافت واکسن هپاتیت B را برای بزرگسالان واکسینه نشده زیر ۶۰ سال توصیه می کند.

 

همچنین به تازگی:

واکسن کرونا:

اگر مبتلا به دیابت هستید ، ما به شدت شما را تشویق می کنیم که واکسن کرونا ویروس را دریافت کرده و برای جلوگیری از ابتلایتان به این بیماری از هر واکسن ضد کرونایی که توسط پزشک به شما پیشنهاد می شود ، استفاده کنید. این به این دلیل است که افراد مبتلا به دیابت در صورت ابتلا به ویروس کرونا در واقع در معرض ابتلا به یک بیماری شدید و سخت قرار می گیرند و واکسن ها موثرترین راه برای جلوگیری از این اتفاق هستند.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

cdc

diabeteseducator

دیدگاه تان را بنویسید

 

x