فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1834

تب در نوزادان – علائم، عوارض و مراقبت

در حالی که ممکن است تنها از طریق لمس تفاوت دما را احساس کنید، اما این روش دقیقی برای تشخیص تب نیست. وقتی مشکوک به تب داشتن کودک هستید، دمای کودک خود را با دماسنج اندازه گیری کنید. تب می تواند برخی از دفاع های بدن را برای محافظت در برابر ویروس ها و باکتری های مهاجم تحریک کند. در حالی که این یک گام مثبت در مبارزه با عفونت است، تب نیز می تواند باعث ناراحتی کودک شود. تب می تواند منجر به کم آبی بدن شود. کودکان خردسال ممکن است به سرعت دچار کم آبی شوند...

تب نوزادان و دلایل آن

تب اغلب به این معنی است که بدن نوزاد در حال مبارزه با عفونت است. والدین در صورت تب داشتن نوزاد خود نگران می شوند، اگرچه این موضوع نشانه داشتن سیستم ایمنی سالم است. با این حال از آنجایی که بدن نوزادان آسیب پذیرتر است، تب می تواند نشانه نوعی عفونت باشد.

تب در نوزادان - علائم، عوارض و مراقبت

 

تشخیص تب در نوزادان

هنگام اندازه‌ گیری دمای نوزاد، دماسنج مقعدی معمولاً دقیق‌ترین نتایج را ارائه می‌دهد.

 

تب در نوزادان

دمای معمولی در کودک کمتر از 12 ماه به طور متوسط ​​98.6 درجه فارنهایت (37 درجه سانتیگراد) هنگام استفاده از دماسنج مقعدی است. در زمان صبح این میزان دما می تواند به 96.8 درجه فارنهایت (36 درجه سانتیگراد) و در اواخر روز به 100.3 درجه فارنهایت (37.9 درجه سانتیگراد) برسد. این یک محدوده طبیعی برای یک نوزاد در این سن است.

همچنین ببینید:

چگونه تب نوزاد را پایین آوریم؟

 

تب در کودکان به روش اندازه گیری دما بستگی دارد:

  1. بالاتر از 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) با استفاده از دماسنج رکتال یا مقعدی.
  2. بالاتر از 100 درجه فارنهایت (37.8 درجه سانتیگراد) با استفاده از دماسنج دهانی، این روش در نوزادان دقیق نیست.
  3. بالاتر از 99 درجه فارنهایت (37.2 درجه سانتیگراد) با استفاده از دماسنج زیر بغل.

 

تب چیست؟

تب به تنهایی نشانه یک بیماری جدی و خطرناک نیست. اگر دمای نوزاد کمتر از 3 ماه از طریق رکتوم 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) یا بیشتر باشد، باید به پزشک مراجعه کرد.

شدت تب همیشه نشان دهنده بیماری کودک نیست. دمای بدن نوزادان ممکن است به دلایل زیادی غیر از بیماری، از جمله گریه طولانی مدت، بودن زیر آفتاب یا گذراندن وقت زیاد برای بازی افزایش یابد. دمای آنها نیز ممکن است در هنگام دندان درآوردن کمی افزایش یابد؛ اما هیچ کدام از این موارد باعث تب نمی شود.

بدن نوزاد نسبت به بدن افراد بالغ کمتر قادر به تنظیم دما است. بدن آنها به طور طبیعی گرم تر از بدن افراد بزرگسال است زیرا از نظر متابولیکی فعال تر هستند که گرما تولید می کند.

 

علل رایج تب در نوزادان

تب نشانه یک بیماری است و خود بیماری محسوب نمی گردد. تب به دلیل مبارزه سیستم ایمنی بدن با عفونت‌ها، که می‌توانند باکتریایی یا ویروسی باشند، رخ می‌دهد. عفونت های ویروسی بیشتر رایج هستند.

 

علل رایج تب در نوزادان عبارتند از:

  • عفونت های ویروسی، از جمله سرماخوردگی، آنفولانزا، روزئولا
  • عفونت های تنفسی، مانند ویروس سین سیشیال تنفسی یا کروپ ویروسی
  • عفونت های گوش
  • پنومونی که می تواند ویروسی یا باکتریایی باشد
  • مننژیت، که می تواند ویروسی یا باکتریایی باشد و یک عفونت بسیار جدی مغز و نخاع است

 

تب 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) یا بالاتر؛ قبل از سن 3 ماهگی. در این سن هر گونه عفونت باکتریایی می تواند به سرعت پیشرفت کرده و منجر به سپسیس شود، بنابراین نوزاد نیاز به مراقبت های پزشکی فوری دارد.

تب بعد از واکسن که می تواند در عرض 12 ساعت پس از واکسن ایجاد شده و 2 تا 3 روز زمان ببرد.

به ندرت بیماری های مربوط به گرما می تواند باعث ایجاد درجه حرارت بالا در نوزادان شود. نوزادان نسبت به افراد بزرگسال در کنترل دمای بدن خود کمتر دخیل هستند و در مقابل هوای بسیار گرم آسیب پذیرتر می شوند. پوشاندن لباس مناسب برای نوزادان، دور نگه داشتن آنها از آفتاب داغ و نگه داشتن آنها در داخل خانه در زمانی که هوا بسیار گرم است به تنظیم دمای بدن آنها کمک می کند.

عفونت دستگاه ادراری، یک عفونت باکتریایی که گاهی اوقات می تواند باعث تب در نوزادان شود.

علیرغم باورهای رایج، دندان درآوردن باعث تب نمی گردد.

 

آیا تب برای نوزادان خطرناک است؟

تب نشانه این است که سیستم ایمنی بدن کودک در حال مبارزه با عفونت است، بنابراین خود تب خطرناک محسوب نمی شود. آنچه ممکن است نوزاد را در معرض خطر قرار دهد، عفونت زمینه ای است، اگر جدی باشد.

 

نگرانی والدین

برخی از والدین ممکن است نگران خطرناک بودن تب باشند. با این حال به جز موارد نادر، این تب ها به ندرت خطرناک به شمار می روند.

تب تا 105 درجه فارنهایت (40.5 درجه سانتیگراد) در نوزادان و کودکانی که دمای آنها اغلب بسیار بالاتر از دمای یک فرد بزرگسال است، رایج است. در مواردی که عفونت ویروسی باعث ایجاد تب می شود، ممکن است فقط لازم باشد دوره خود را طی کنند. برخی از عفونت های باکتریایی ممکن است نیاز به درمان با آنتی بیوتیک داشته باشند، اما تب به تنهایی فقط یک علامت است.

درمان تب باعث از بین رفتن عفونت نمی شود. بلکه والدین باید به سادگی کودک را از نظر علائم عوارض تحت نظر داشته باشند.

پزشک باید نوزادان کمتر از 3 ماه را برای هر گونه علائم تب معاینه کند. این برای بررسی بیماری است، زیرا عفونت های خاص رایج هستند و می توانند در نوزادان خطرناک تر باشند.

 

عوارض تب

در صورت افزایش دما از 107 درجه فارنهایت (41.6 درجه سانتیگراد) ممکن است آسیب های مغزی رخ دهد؛ که این موضوع نیز نادر است. وقتی دمای نوزاد کمتر از این میزان باشد، نیازی به اقدامات شدید مانند حمام سرد جهت کاهش تب کودک نیست.

برای 2 تا 5٪ کودکان بین 6 ماه تا 5 سال، تب می تواند باعث تشنج شده و نگران کننده باشد اما معمولاً مضر نیست. پزشکان آنها را تشنج ناشی از تب می نامند.

تشنج ناشی از تب باعث آسیب مغزی یا افزایش خطر ابتلا به صرع در کودک نمی شود. حتی تشنج‌های طولانی مدت یا تشنج‌هایی که بیش از 15 دقیقه طول می‌کشند، معمولاً مشکلی ایجاد نمی کنند. با این حال تشنج های طولانی مدت ممکن است به این معنی باشد که احتمال ابتلا کودک به صرع بیشتر است.

بزرگترین خطر تشنج ناشی از تب این است که کودک ممکن است زمین بخورد، به سرش ضربه وارد شود یا آسیب دیگری ببیند. بنابراین والدین باید کودکان را در هنگام تشنج تحت نظر داشته باشند تا از آسیب دیدگی جلوگیری گردد و برای هرگونه تشنج در نوزادی که بیش از 5 دقیقه ادامه دارد با اورژانس تماس بگیرند.

 

چگونه از نوزاد تب دار مراقبت کنیم؟

 

برای مراقبت از نوزاد تب دار، والدین باید موارد زیر را انجام دهند:

  1. سطح فعالیت و راحتی کلی کودک را کنترل کنید: نوزادانی که شاد، هوشیار و راحت به نظر می رسند ممکن است نیازی به درمان نداشته باشند.
  2. اطمینان حاصل کنید که نوزاد به خوبی هیدراته می شود: تب خطر کم آبی بدن را افزایش می دهد، بنابراین والدین باید شیر یا شیر خشک را در صورت نیاز به او بدهند. نوزادان بزرگ تر نیز باید مقدار زیادی آب مصرف کنند. در برخی موارد متخصص ممکن است استفاده از یک نوشیدنی الکترولیت را برای کمک به کم آبی تجویز کند.
  3. کودک را از نظر علائم کم آبی کنترل نمایید: این کار می تواند شامل عدم دفع ادرار، چشم های گود رفته، لب های ترک خورده یا پوست بسیار خشک باشد.
  4. از بیدار کردن نوزاد در خواب برای تجویز داروی ضد تب خودداری کنید: مگر اینکه پزشک دستور انجام این کار را بدهد.
  5. داروی تسکین دهنده تب را زیر نظر پزشک مصرف کنید: اگر نوزاد درد دارد، افراد می توانند این دارو را تجویز کنند. وزن نوزاد میزان دوز را تعیین می کند، بنابراین دستورالعمل را به دقت دنبال کنید. قبل از دادن داروی جدید به نوزاد با پزشک مشورت نمایید.
  6. کمک به محدود کردن گسترش عفونت ها: عدم فرستادن کودک بیمار به مهدکودک یا مکان هایی که نوزادان یا سایر افراد آسیب پذیر ممکن است در آن قرار داشته باشند، زیرا این کار می تواند باعث گسترش عفونت شود.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

 

اگر نوزاد تب و یکی از موارد زیر را دارد به دنبال مراقبت های پزشکی باشید:

  • نوزاد بی قرار، بی حال و بیمار به نظر می رسد.
  • تب در نوزاد کمتر از 2 سال بدون علائم دیگر بیش از 24 ساعت طول می کشد.
  • تب از 104 درجه فارنهایت (40 درجه سانتیگراد) بالاتر می رود.
  • به نظر می رسد کودک همچنان با وجود مصرف دارو بیمار است.
  • کودک آنتی بیوتیک مصرف می کند اما در عرض یک یا دو روز بهبود نمی یابد.
  • داشتن نشانه‌های کم‌آبی بدن، از جمله خشکی لب‌ها یا لکه‌های نرم فرورفته در بالای سر.
  • نوزاد کوچک تر از 3 ماه است.

 

مراجعه به اورژانس:

  • نوزاد بودن
  • برای اولین بار تشنج می کند
  • داشتن تشنج که بیش از 15 دقیقه زمان می برد
  • تب دارد که به 107 درجه فارنهایت (41.6 درجه سانتیگراد) یا بالاتر می رسد

 

تب در نوزادان

تب در نوزاد تازه متولد شده ممکن است نشانه یک بیماری جدی باشد. نوزادان در برابر عفونت آسیب پذیرتر هستند، بنابراین مهم است که علائم عفونت را جدی بگیرید. اگر نوزاد تازه متولد شده تب یا سایر علائم بیماری دارد به پزشک مراجعه نمایید.

یکی از نگرانی ها بیماری های تنفسی است. نوزادان تازه متولد شده بیشتر از نوزادان و کودکان بزرگ تر از طریق بینی تنفس می کنند، بنابراین احتقان بینی می تواند تنفس را دشوارتر نشان دهد. آنها همچنین راه های هوایی کوچک تری دارند.

کمبود اکسیژن می تواند به نوزاد تازه متولد شده آسیب جدی وارد کند. اگر نوزاد مشکل تنفسی دارد، حتی اگر تب او پایین آمد، به پزشک مراجعه نمایید.

همچنین ببینید:

علت اسهال در نوزادان و درمان آن

 

علائمی که نشان می دهد نوزاد تازه متولد شده دچار مشکل تنفسی می شود عبارتند از:

  • خس خس سینه
  • گشاد شدن سوراخ های بینی هنگام تنفس
  • پوست سفید یا آبی، به خصوص در اطراف بستر ناخن یا روی دهان یا زبان، اگرچه ممکن است تشخیص آن در نوزادان با پوست تیره ‌تر سخت‌ تر باشد
  • کشیدن عضلات اطراف دنده ها هنگام تنفس

اگر نوزاد مشکلات تنفسی و تب دارد، والدین باید فورا او را به اورژانس ببرند.

 

نتیجه کلی

کودکان خردسال و نوزادان گاهی اوقات دچار تب می شوند، اما زمانی که نوزادان مطابق انتظار رفتار می کنند، معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست.

والدین می توانند از رفتار کودک به عنوان نشانه استفاده کنند. اگر نوزاد خوب به نظر می رسد اما تب دارد، این بیماری احتمالاً جزئی است و به زودی برطرف می شود.

بی حالی، گریه بیش از حد و سایر نشانه های بیماری جدی مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد، حتی اگر تب کودک نسبتاً پایین باشد. تب به این معنی است که سیستم ایمنی بدن سخت عمل می کند تا با عفونت مبارزه کند.

والدین نیازی به درمان خود تب ندارند، اما می توانند نوزاد را آرام کنند و به جای آن علائم را درمان کنند. اگر آنها مطمئن نیستند که علائم کودک جدی است، باید با متخصص مشورت کنند.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

medicalnewstoday

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

x