10 کاری که والدین برای تربیت کودک مستقل و مسئولیت پذیر باید انجام دهند!!!
ابعاد مختلفی برای بلوغ وجود دارند: عاطفی ، جسمی ، اخلاقی ، اجتماعی و فکری. همه اینها در زندگی کودکان مهم هستند تا بتوانند به افرادی مستقل و مسئولیت پذیر تبدیل شوند که نظرات خود را دارند و آماده کمک به دیگران هستند. می توانید به کودک خود کمک کنید تا همه این خصوصیات را پرورش داده و آنها را برای بزرگسالی آماده کنید...
1. به کودک خود کمک کنید تا اعتماد به نفس پیدا کند.
بهتر است همه کارها را برای فرزندتان انجام ندهید. آنها باید یاد بگیرند که خودشان لباس بپوشند ، بند کفش خود را ببندند و کوله پشتی خود را برای مدرسه ببندند. مطمئناً شما می توانید این کار را سریعتر و با مهارت بیشتری انجام دهید ، اما باید صبور باشید و منتظر بمانید تا فرزندتان، خود این مسئله را تشخیص دهد. شما ممکن است همیشه برای کمک نباشید و آنها باید بدانند که می توانند به خود اعتماد کنند.
2. به فرزند خود فرصت دهید تا خودش انتخاب کند.
بگذارید فرزندتان انتخاب کند. شما نباید لباس ، اسباب بازی و سرگرمی را برای آنها انتخاب کنید ، یا تصمیم بگیرید که چه چیزی را دوست دارند و چه چیزی را دوست ندارند. می توانید با مشاوره به فرزندتان کمک کنید و درباره انتخاب آنها با آنها بحث کنید. اما نمی توانید تصور کنید که بهتر از آنها می دانید وقتی صحبت از خواسته آنها می شود. آنها خودشان این را می دانند ، شما فقط باید به آنها فرصت دهید تا به آنچه می خواهند برسند.
همچنین ببینید:
3. کودک خود را تنها بگذارید.
نیازی نیست که بچه خود را در همه جا دنبال کنید. با بزرگتر شدن می توانند به تنهایی به مدرسه بروند یا سوار اتوبوس مدرسه شوند. مطمئناً اگر خود را از آنها بگیرید ، احساس آرامش بیشتری خواهید داشت و مطمئن باشید که کودک قطعاً به مقصد رسیده است. اما در سنین هوشیاری بیشتر ، کودکان از قبل قوانین ایمنی را می دانند و نحوه رفتار در خیابان را می فهمند. علاوه بر این ، اگر آنها در جمع دوستان هستند ، اجازه دهید بچه ها با هم بروند و در طول راه درباره مشق شب و اسباب بازی های جدید خود بحث کنند.
4- به فرزند خود کنترل احساسات را بیاموزید.
البته کودکان بسیار احساساتی هستند. آنها می توانند دیوانه وار خوشحال باشند یا آنقدر بلند گریه کنند که صدای آن در خیابان شنیده شود. لذت فوق العاده است ، اما اگر کودک با کوچکترین اختلاف نظر شروع به فریاد خشمگین و عصبانیت می کند ، باید به آنها نشان داد که چگونه احساسات خود را کنترل کنند. کودک باید نسبت به آنچه اتفاق میفتد معقول باشد. و اگر به هر جیغ و فریادی از آنها بپردازید ، آنها می توانند عادت کنند همه چیز را از این طریق بدست آورند.
5- انضباط شخصی را به فرزند خود بیاموزید.
کودک باید یاد بگیرد که خود را نظم دهد و کارهای لازم را انجام دهد ، حتی اگر به بازی و سرگرمی ارتباطی نداشته باشد. مسواک زدن قبل از خواب ، کنار گذاشتن اسباب بازی ها و انجام تکالیف همه جزو لاینفک برنامه های روزمره است. و بدون کنترل کارهایی که انجام می دهند ، بگذارید خودشان تکالیف را انجام دهند و فقط در مورد تمیز کردن دندان های خود یادآوری کنند.
6. بگذارید فرزندتان جواب دهد.
لازم است به کودک خود فرصت دهید که خودش صحبت کند. این هم برای مهارت های فکری و هم ارتباطی آنها مهم است. کودک نباید ترسیده باشد که کسی ممکن است از او چیزی بپرسد. آنها باید یاد بگیرند که چگونه به سوالات پاسخ دهند و پاسخ به خودانگیختگی را توسعه دهند. در غیر این صورت ، آنها می توانند خجالتی شده و از دیگران دوری کنند.
7. می توانید علت و معلول را برای کودک خود توضیح دهید.
اقدامات خود را برای فرزند خود توضیح دهید. اگر آنها را سرزنش کردید ، حتماً برای اینکار به آنها بگویید و به آنها بگویید که چه اشتباهی دارند. مهم است که کودک به اشتباهات خود پی ببرد و نتیجه گیری های خود را انجام دهد. آنها باید درک کنند که کارهای آنها می تواند به نتایج خاصی منجر شود. و سعی کنید وقتی به آنها توضیح می دهید که چه نوع رفتار بهتر است آرام باشید.
همچنین ببینید:
8- به فرزندتان اجازه دهید اشتباه کند.
سعی کنید کودک خود را بیش از حد تحت حمایت قرار ندهید. البته ، به جز چیزهایی که می تواند برای زندگی آنها خطرناک باشد. اما می توانید در مورد چیزهای دیگر به کودک آزادی دهید. این به آنها امکان می دهد از اشتباهات خود درس بگیرند و تجربه شخصی خود را بدست آورند ، که در آینده مفید خواهد بود. به یاد داشته باشید که اشتباهات ، سقوط ها و ناامیدی ها همه بخشی از زندگی هستند.
9. به کودک خود کمک کنید تا نظر خود را بیان کند.
توسعه توانایی کودک در انعکاس و بررسی انتقادی وضعیت ، و فرموله کردن باورهای او بر اساس درک و احساسات او مفید است. همچنین مهم است که به آنها اجازه دهید نظر خود را بیان کنند. این به آنها کمک می کند که فقط برای اثبات چیزی به دیگران تسلیم شوخی های همسالان خود نشوند و یا به روشی عجیب و بد رفتار نکنند. و در آینده ، این فرد قادر خواهد بود موقعیت خود را حفظ کند و تحت تأثیر شخص دیگری قرار نخواهد گرفت.
10. به کودک خود مسئولیت دهید.
وقتی کودک شما 3 ساله شد ، می توانید کم کم او را به انجام برخی وظایف عادت دهید. آنها می توانند به عنوان مثال اسباب بازی های خود را در جای خود مرتب کنند. و همزمان با رشد ، لیست کارهای خانه آنها را گسترش دهید. این امر به توسعه و القا دقت و نظم آنها کمک می کند. این همچنین می تواند به آنها یاد دهد که به دیگران کمک کنند و به کارهای دیگران احترام بگذارند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
brightside
دیدگاه تان را بنویسید