خطر بیماری قلبی با خوردن غذاهای سرخ شده
با سرخ کردن غذاها میزان کالری آنها نیز افزایش می یابد. این موضوع علاوه بر خطر چاقی، سبب بیماری های قلبی عروقی و همچنین سرطان نیز می شود. غذاهای سرخ شده سرشار از چربی اشباع شده و چربی های ترانس بوده اند که ایجاد پلاک و گرفتگی رگ قلب را به همراه دارد...
بیماری قلبی و غذاهای سرخ شده
مصرف غذاهای سرخ شده با افزایش خطر حوادث قلبی عروقی مرتبط است. این خطر با هر وعده اضافه در هفته 4 اونس یعنی حدود 114 گرم افزایش می یابد.
افرادی که غذاهای سرخ شده زیادی مصرف می کنند نسبت به افرادی که به میزان کمتری آن را مصرف می کنند، 37% بیشتر در معرض خطر ابتلا به نارسایی قلبی قرار دارند.
یک متاآنالیز اخیر نشان داده است که مصرف غذاهای سرخ شده با افزایش خطر قلبی عروقی از جمله حملات قلبی و سکته مغزی مرتبط است.
در این تجزیه و تحلیل نتایج 19 مطالعه مورد بررسی قرار گرفت که 17 مورد از آنها مربوط به مشکلات قلبی عروقی بود و 6 مورد از آنها انواع مرگ و میر را مورد بررسی قرار داد.
محققان دریافتند که این خطر با هر وعده اضافی در هفته با وزن 4 اونس (114 گرم) افزایش می یابد.
به طور کلی رژیم غذایی غربی سرشار از گوشت های فرآوری شده، چربی های اشباع شده، قندهای تصفیه شده، کربوهیدرات ها و میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و غذاهای دریایی است. این نوع رژیم غذایی یک عامل خطر برای چاقی و دیابت نوع 2 محسوب می شود.
محققان در متاآنالیز خود که چگونگی تاثیر این غذاها به ویژه غذاهای سرخ شده که در رژیم های غربی متداول است بر سلامت قلب و عروق را بررسی کردند.
همچنین ببینید:
آیا کلسترول بالا باعث بیماری قلبی می شود؟
اثرات سرخ کردن
استفاده از آرد و روغن برای غذاها، اغلب کالری بالایی دارند. همانطور که محققان اشاره می کنند، طعم خوشمزه آنها سبب پرخوری می شود.
غذاهای سرخ شده، به ویژه فست فودها، اغلب حاوی چربی های ترانس هستند. این چربی ها سطح لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول "بد" را افزایش و سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول "خوب" را کاهش می دهند.
علاوه بر این محققان خاطرنشان می کنند، سرخ کردن باعث افزایش تولید محصولات جانبی شیمیایی شده که می تواند بر پاسخ التهابی بدن تأثیر بگذارد.
دانشمندان مصرف غذاهای سرخ شده را با چاقی، دیابت نوع 2، بیماری عروق کرونر و فشار خون بالا مرتبط می دانند.
با این حال در تحقیقات اخیر انجام شده، تحقیقات در مورد ارتباط بین غذای سرخ شده و بیماری قلبی عروقی و مرگ و میر نتایج ثابتی به همراه نداشته است.
در نتیجه آنها تصمیم گرفتند شواهد قطعی ارائه کنند که پزشکان می توانند در هنگام ارائه توصیه های غذایی از آنها استفاده کنند.
مصرف غذای سرخ شده و بیماری
محققان دادههای 17 مطالعه را که شامل دادههای 562445 شرکتکننده و 36727 مشکلات قلبی عروقی بود، جهت ارزیابی ارتباط با خطر بیماریهای قلبی عروقی جمعآوری کردند.
آنها همچنین دادههایی را از شش مطالعه، شامل 754873 شرکتکننده و 85906 مرگ، جمعآوری کردند تا به دنبال ارتباط بین غذای سرخشده و مرگ ومیر باشند.
محققان دریافتند افرادی که بیشترین میزان غذاهای سرخ شده را مصرف کرده بودند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان آنها را مصرف کرده بودند، 28 درصد بیشتر در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی، 26 درصد بیشتر در معرض ابتلا به عروق کرونر قلب و 37 درصد بیشتر در معرض خطر نارسایی قلبی بودند.
متاآنالیز همچنین نشان داد که هر وعده غذای سرخ شده اضافه شده به میزان 114 گرم در هفته، خطر نارسایی قلبی را 12 درصد، حملات قلبی و سکته را تا 3 درصد و بیماری قلبی را تا 2 درصد افزایش می دهد.
این تیم هیچ ارتباطی بین غذای سرخ شده و مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی یا هر علت دیگر شناسایی نکردند. با این حال ممکن است نشان دهنده ناسازگاری های یافته های قبلی و شواهد محدود باشد. نویسندگان بر این باورند که محققان با بررسی های طولانی مدت می توانند ارتباط پیدا کنند.
پروفسور Riyaz Pate ، استاد قلب و متخصص قلب و عروق در دانشگاه کالج لندن در بریتانیا، که در این مطالعه نقشی نداشت، می گوید که نتایج با درک فعلی ما از زیست شناسی مطابقت دارد.
همچنین ببینید:
علل و خطرات بیماری قلبی!!!
نیاز به تحقیقات بیشتر
محققان هشدار دادند چندین مطالعه که در این بررسی انجام شده است، فقط اثرات یک نوع غذای سرخ شده مانند ماهی سرخ شده و سیب زمینی را بررسی کرده و بررسی در مورد تمامی مصرف غذاهای سرخ شده توسط شرکت کنندگان انجام نداده است. این موضوع ممکن است به معنی دست کم گرفتن وابستگی ها باشد.
پروفسور همچنین خاطرنشان کردند که مطالعات همچنین بر حافظه پاسخ دهندگان متکی بوده که ممکن است منجر به برآورد کمتر یا بیش از حد مقدار غذای سرخ شده مصرفی باشد.
به هر حال ما غذاها را به صورت مجزا نمیخوریم، بنابراین درک کامل پیچیدگی آنچه که میخوریم و چگونه میخوریم، به ویژه طی سالهای متمادی دشوار است.
عوامل دیگری که با مصرف غذای سرخ شده همراه هستند نیز میتوانند در این خطر نقش داشته باشند، مانند تمایل به مصرف بیشتر نوشیدنیهای شیرین، استفاده از نمک، مصرف غذاهای ناسالم، ورزش کمتر، سیگار کشیدن و محرومیت ها است. بسیاری از این دادهها ممکن است در مطالعات قبلی جمعآوری نشده باشند، بنابراین نمیتوان آنها را به طور کامل توضیح داد.
نویسندگان متاآنالیز موافق هستند که شناسایی روابط دقیق بین غذای سرخ شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، مرگ و میر قلبی عروقی و مرگ و میر ناشی از آنها به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید