فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1243

درمان و پیشگیری از چربی دور قلب!

چربی اضافی در اطراف قلب باعث افزایش ریسک نارسایی قلب به ویژه در زنان میشه. زنان مبتلا به مقادیر بالای چربی اطراف قلب دو برابر بیشتر دچار نارسایی قلبی میشن٬ در حالی که در مردان ۵۰ درصد این احتمال وجود داره ....

محققان هشدار می دهند که وجود چربی زیاد در اطراف قلب می تواند خطر نارسایی قلبی را افزایش دهد ، به ویژه اگر شما یک زن هستید.

آنها در سراسر ایالات متحده نزدیک به ۷۰۰۰ فرد ۴۵  تا ۸۴ ساله را که در سی تی اسکن اولیه شان هیچ گونه شواهدی از بیماری قلبی وجود نداشت مورد بررسی قرار دادند. در بیش از ۱۷ سال پیگیری ، تقریبا ۴۰۰ نفر از این افراد دچار نارسایی قلبی شدند.

درمان و پیشگیری از چربی دور قلب!

 

بر اساس یافته های منتشر شده در مجله کالج قلب آمریکا ، مقادیر زیاد چربی در اطراف قلب خطر نارسایی قلبی را در زنان دو برابر کرده و این خطر را در مردان تا ۵۰ درصد افزایش می دهد.

"تقریباً دو دهه است که ما می دانیم چاقی بر اساس اندازه گیری ساده قد و وزن می تواند خطر نارسایی قلبی را دو برابر کند ، اما در حال حاضر ، ما با استفاده از فناوری تصویربرداری گامی فراتر گذاشته ایم تا چربی اضافی قلب را نیز تخمین زده و مشاهده کنیم. دکتر ساتیش کنچایا ، استادیار پزشکی در دانشکده پزشکی در شهر نیویورک ، گفته است: "چربی های موجود در نزدیک ماهیچه قلب، خطر بیماری های کشنده ی قلبی را افزایش می دهند."

همچنین ببینید:

کپسایسین موجود در فلفل تند و تاثیر آن بر سلامت قلب!

تیم او در بررسی هایشان عوامل خطر شناخته شده برای نارسایی قلبی مانند سن ، استعمال دخانیات و الکل ، عدم تحرک ، فشار خون بالا ، قند خون بالا ، کلسترول بالا و حمله قلبی را در نظر گرفته اند.

مهم نیست افراد لاغر ، دارای اضافه وزن یا چاقی باشند ، چربی اضافی در اطراف قلب خطر نارسایی قلبی را افزایش می دهد.

در مطالعات انجام شده ارتباط بین چربی دور قلب و نارسایی قلبی در بین همه گروه های نژادی و قومی مشابه بود.

کنچایا گفته است: که یافته ها یک ابزار مهم برای گروه بندی بیماران در گروه های دارای خطر ابتلای بیشتر و افراد کم خطر است و می تواند به راه های بهتری برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی منجر شود.

وی در بیانیه خبری اش افزود: "مطالعات بیشتری برای تأیید یافته های ما مورد نیاز است." "تحقیقات آینده در این زمینه همچنین باید بر راه ها و روش هایی مانند رژیم غذایی سالم برای قلب و فعال ماندن جسمانی ، برای دستیابی و حفظ وزن مطلوب بدن و کاهش و جلوگیری از رسوب چربی در اطراف قلب متمرکز شود."

 

راههای پیشگیری و درمان چربی دور قلب:

۱. اندازه و مقدار غذایی که می خورید را کنترل کنید:

میزان خوردن غذا به اندازه آنچه می خورید اهمیت دارد. بیش از حد پر کردن بشقاب ، می تواند منجر به دریافت کالری بیشتر از آنچه باید بشود.

رعایت چند نکته ساده برای کنترل مقدار غذا می تواند به شما در شکل دادن به یک رژیم غذایی مطلوب و همچنین کاهش چربی دور قلب و دور کمرتان کمک کند:

از بشقاب یا کاسه کوچکی برای کنترل مقدار وعده های غذاییتان استفاده کنید.

بیشترغذاهایی کم کالری و غنی از مواد مغذی مانند میوه ها و سبزیجات را بخورید.

مقادیر کمتری از غذاهای پر کالری و پر سدیم مانند غذاهای تصفیه شده ، فرآوری شده یا فست فودها مصرف کنید.

همچنین مهم است که تعداد وعده هایی که می خورید را نیز کنترل کنید. نکاتی که باید در نظر داشته باشید:

یک وعده غذایی مقدار خاصی از غذا است که با اندازه گیری های معمول مانند فنجان ، اونس یا قطعه تعریف می شود. به عنوان مثال ، یک وعده پاستا حدود یک سوم تا نصف یک فنجان است. یک وعده گوشت ، ماهی یا مرغ حدود ۲ تا ۳  اونس یا تقریباً به اندازه و ضخامت یک دسته کارت است.

بسته به رژیم غذایی خاص یا دستورالعمل هایی که رعایت می کنید ، تعداد توصیه شده وعده ها در هر گروه غذایی ممکن است متفاوت باشد.

قضاوت در مورد اندازه مناسب برای هر وعده یک مهارت آموخته شده است. برای اندازه گیری دقیق ممکن است تا مدتی لازم باشد از پیمانه ها و قاشق های اندازه گیری یا ترازو استفاده کنید.

 

۲. سبزیجات و میوه های بیشتری بخورید:

سبزیجات و میوه ها منابع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. سبزیجات و میوه ها کالری کمی دارند و سرشار از فیبر هستند. سبزیجات و میوه ها ، مانند سایر گیاهان یا غذاهای گیاهی ، حاوی موادی هستند که ممکن است از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کنند. خوردن میوه و سبزیجات بیشتر ممکن است به شما کمک کند تا بتوانید مصرف غذاهای دارای کالری بیشتر مانند گوشت ، پنیر و غذاهای میان وعده را کاهش دهید.

قرار دادن سبزیجات و میوه ها در رژیم غذایی شما می تواند آسان باشد. سبزیجات را شسته و در یخچال قرار دهید تا بتوانید از آنها به عنوان میان وعده هایی سریع استفاده کنید. میوه ها را در ظرفی در آشپزخانه خود نگه دارید تا یادتان بماند که آنها را بخورید. غذاهایی را انتخاب کنید که سبزیجات یا میوه ها به عنوان مواد اصلی موجود در آنها هستند ، مانند مخلوط سبزیجات بخارپز شده یا سالاد میوه.

 

۳. غلات کامل را انتخاب کنید:

غلات کامل منابع خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی هستند که در تنظیم فشار خون و سلامت قلب نقش دارند. با یک جایگزینی ساده می توانید میزان مصرف غلات کامل را در رژیم غذایی سالم برای قلب تان افزایش دهید. یا تنوع طلب باشید و غلات کامل جدیدی مانند کینوا یا جو را امتحان کنید.

همچنین ببینید:

مشکلات قلبی بعد از کرونا (علائم قلبی را نادیده نگیرید)

۴.مصرف چربی های ناسالم را محدود کنید:

محدود کردن میزان مصرف چربی های اشباع و ترانس یک گام مهم برای کاهش چربی دور قلب و کاهش کلسترول خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر است. سطح بالای کلسترول خون می تواند منجر به تجمع پلاک هایی در عروق شما شود که آترواسکلروز نامیده می شود و می تواند خطر وقوع حمله قلبی و سکته را افزایش دهد.

انجمن قلب آمریکا این دستورالعمل را برای مصرف چربی در یک رژیم غذایی سالم ارائه می دهد:

هنگام استفاده از چربی ها ، چربی های غیر اشباع تک ، مانند روغن زیتون یا روغن کانولا را انتخاب کنید. چربی های غیراشباع چندگانه ، که در برخی ماهی ها ، آووکادو ، آجیل و دانه ها یافت می شوند ، نیز انتخاب خوبی برای یک رژیم غذایی سالم برای قلب هستند. هنگامی که این چربی ها به جای چربی اشباع شده استفاده می شوند ممکن است به کاهش کلسترول خون شما کمک کنند. اما اعتدال ضروری است. همه انواع چربی ها کالری بالایی دارند.

یک راه آسان برای افزودن چربی سالم (و فیبر) به رژیم غذایی استفاده از دانه کتان آسیاب شده است. دانه های کتان دانه های قهوه ای کوچکی هستند که سرشار از فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. مطالعات نشان داده است که دانه کتان سطح کلسترول ناسالم را در بدن برخی از افراد کاهش می دهد.

 

۵. منابع پروتئینی کم چرب را انتخاب کنید:

گوشت بدون چربی ، مرغ و ماهی ، محصولات لبنی کم چرب و تخم مرغ از بهترین منابع پروتئینی برای شما هستند. گزینه های کم چرب تر را انتخاب کنید ، مانند سینه مرغ بدون پوست به جای مرغ سرخ شده و شیر بدون چربی به جای شیر پرچرب .

ماهی جایگزین مناسبی برای گوشت های پرچرب است. انواع خاصی از ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که می توانند چربی هایی موجود در خون به نام تری گلیسیرید را کاهش دهند. شما بیشترین مقدار اسیدهای چرب امگا ۳ را در ماهی های سردابی مانند ماهی آزاد ، ماهی خال مخالی و شاه ماهی خواهید یافت. منابع دیگر این ماده دانه کتان ، گردو ، سویا و روغن کانولا هستند.

حبوباتی مانند لوبیا ، نخود فرنگی و عدس نیزهمچنین منابع خوب و کم چربی پروتئین هستند و فاقد کلسترول نیز می باشند که این آنها را جایگزین خوبی برای گوشت می کند. جایگزینی پروتئین گیاهی با پروتئین حیوانی، به عنوان مثال همبرگر سویا یا لوبیا به جای همبرگر گوشت ، مصرف چربی و کلسترول شما را کاهش داده و میزان مصرف فیبرتان را نیز افزایش می دهد.

 

۶. از قبل برنامه ریزی کنید: منوهای روزانه درست کنید:

شما می دانید چه غذاهایی را باید در رژیم غذایی سالم قلبی خود قرار دهید و کدام غذاها را محدود کنید. اکنون وقت آن است که برنامه های خود را عملی کنید.

با استفاده از شش استراتژی ذکر شده در بالا ، منوهای روزانه تهیه کنید. هنگام انتخاب غذاها برای هر وعده غذایی و میان وعده ، بر افزایش مصرف سبزیجات ، میوه ها و غلات کامل تأکید کنید. منابع پروتئینی بدون چربی و چربی های سالم را انتخاب کنید و مصرف غذاهای شور را محدود کنید. اندازه هر وعده ی خود را کنترل کنید و به منوی تان تنوع دهید.

به عنوان مثال ، اگر یک شب ماهی قزل آلا کباب کرده اید ، شب بعد یک همبرگر لوبیا سیاه را امتحان کنید. این به شما کمک می کند تا بتوانید تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را دریافت کنید. و تنوع غذا و میان وعده های تان نیز را بیشتر می کند.

 

۸. گاه به گاه به خودتان جایزه بدهید:

خوردن هر از چند گاه یک آب نبات یا یک مشت چیپس سیب زمینی رژیم غذایی سالم و مناسب برای قلب تان را از بین نخواهد برد. اما اجازه ندهید تا این گریزها بهانه ای شوند برای کنار گذاشتن برنامه غذایی سالم تان شما می توانید در دراز مدت همه چیز را متعادل کنید. آنچه مهم است این است که بیشتر اوقات غذاهای سالم مصرف کنید.

این نکات را در زندگی خود بگنجانید و پس از مدتی متوجه خواهید شد که خوردن غذای سالم برای قلب هم می تواند مفید باشد و هم لذت بخش٬ با برنامه ریزی و داشتن چند جایگزین ساده ، می توانید با قلب خود غذا بخورید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

medicinenet

mayoclini

دیدگاه تان را بنویسید

 

x