فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1691

مراقبت‌های لازم پس از سزارین به صورت کامل

زایمان سزارین نسبت به زایمان طبیعی به زمان بیشتری جهت بهبودی نیاز دارد. بهبودی تقریبا چند هفته زمان می برد. در این مدت زمان ممکن است طبق دستور و توصیه پزشک نیاز به مصرف مسکن داشته باشید. پیاده روی بعد از سزارین بسیار مفید است؛ زیرا مانع یبوست و لخته شدن خون می شود. محل مورد نظر را باید ضدعفونی کرد تا از هر گونه عفونت جلوگیری گردد...

مراقبت های بعد از سزارین

انجام زایمان سزارین، می تواند تأثیر زیادی بر سلامت روحی و جسمی مادر در هفته های بعد از زایمان داشته باشد. برای تسریع بهبودی، افراد می توانند روش های مختلف را امتحان کنند که ممکن است کمک کننده واقع گردد.

مراقبت‌های لازم پس از سزارین به صورت کامل

علاوه بر مزایای این روش برای مادر و نوزاد، می‌تواند خطراتی را نیز به همراه داشته باشد و بهبودی پس از آن ممکن است مدت زیادی زمان ببرد.

اغلب بهبودی کامل پس از سزارین 4 تا 6 هفته طول می کشد. با این حال این شرایط برای افراد متفاوت است و تحقیقات بسیاری نشان می دهد که زمان بهبودی به طور قابل توجهی طولانی تر است. 

اکثر زنانی که تحت عمل سزارین قرار می گیرند، بلوک اپیدورال یا ستون فقرات را دریافت می کنند. این شکل از بیهوشی بدن را بی حس می کند اما همچنان به فرد اجازه می دهد که بیدار باشد.

در این دوره بلافاصله پس از عمل، راه رفتن یا حمام بدون کمک از اطرافیان امکان پذیر نخواهد بود.

در صورت نیاز به بیهوشی عمومی، جهت از بین رفتن اثرات بیهوشی به زمان نیاز است. هنگام از بین رفتن بیهوشی احساس گیجی، حالت تهوع وجود دارد.

همچنین ببینید:

مراقبت های بعد از زایمان طبیعی

 24ساعت اول

 24ساعت اول بعد از سزارین مشکلاتی مشابه با زایمان طبیعی وجود دارد؛ که شامل تلاش برای شیردهی و مراجعه حضوری است. افرادی که تحت عمل سزارین قرار می گیرند با سختی های بیشتری روبرو هستند.

اکثر افرادی که پس از سزارین بهبود می یابند 2 تا 4 روز در بیمارستان بستری می مانند.

 

لخته شدن خون

یکی از بزرگترین خطرات سزارین ایجاد لخته خون در ساق پا است.  این احتمال در افرادی که اضافه وزن دارند یا برای مدت طولانی بی حرکت می مانند، بیشتر است. به این منظور ضروری است که هر چه سریع تر تحرک داشته باشند.

 

گرفتگی عضلات

در 24 ساعت اول، احساس درد در محل برش معمول است. این احساسات و دردها شبیه دردهای قاعدگی هستند، اما ممکن است شدت آنها بیشتر باشد.

 

عفونت

پرستار یا پزشک به دقت نواحی سزارین را از نظر علائم عفونت زیر نظر خواهد داشت. آنها همچنین خونریزی را بررسی می کنند. حتی پس از سزارین، رحم باید آنچه از بارداری باقی مانده را دفع کند. خونریزی معمولاً 4 تا 6 هفته پس از تولد طول می کشد و در روزهای اول شدیدتر است.

 

هفته های اول

خطر عفونت در چند هفته اول و خونریزی نیز در این دوران بیشتر است. افراد باید به مدت 6 تا 8 هفته از انجام ورزش اجتناب کنند.  معمولاً رانندگی برای 4 تا 6 هفته نیز توصیه نمی شود.

در نواحی زخم ممکن است برای یک یا دو هفته احساس درد وجود داشته باشد. عضله اطراف زخم نیز ممکن است درگیر شوند. پزشک ممکن است برای 2 هفته اول داروهای مسکن را تجویز کند.

با بهبودی زخم و انقباض رحم، علائم به طور پیوسته بهتر می شوند.

در بیشتر موارد، پزشکان از بخیه های قابل جذب استفاده می کنند؛ که پزشک نیازی به برداشتن آنها نخواهد داشت. در برخی شرایط دیگر، ممکن است نیاز به برداشتن بخیه های غیرقابل جذب، معمولاً چند هفته پس از تولد باشد.

 

بهبودی طولانی مدت

بهبودی پس از سزارین زمان می برد و ممکن است بیشتر از آنچه پزشک یا ماما می گوید طول بکشد. برخی از زنان برای چندین ماه درد عضلانی را تجربه می کنند. برخی دیگر دچار ضعیف شدن عضلات کف لگن با بی اختیاری ادرار می شوند. در حالی که این مشکلات رایج هستند، اما افراد نباید آنها را نادیده بگیرند.

 

 چند نکته جهت تسریع بهبودی

هر سزارین می تواند متفاوت باشد. زمانی که فرد سزارین را به عنوان یک روش اورژانسی انجام دهد، بهبودی ممکن است بیشتر طول بکشد.  عفونت ها و بیماری های زمینه ای مانند دیابت نیز ممکن است زمان بهبودی را طولانی تر کنند.

 

افراد می توانند با روش های زیر سرعت بهبودی خود را از سزارین افزایش دهند:

1_ داشتن استراحت کافی

استراحت جهت بهبودی حائز اهمیت است. با این حال برای بسیاری از والدین استراحت با یک نوزاد تازه متولد شده در خانه تقریبا غیرممکن است. نوزادان برنامه نامنظمی دارند و ممکن است تنها 1 یا 2 ساعت بخوابند.

عدم خواب کافی جهت انجام کارهای منزل مانند تمیز نگه داشتن خانه می تواند به سلامتی افراد آسیب برساند. بهترین کار این است که سعی کنید تا حد امکان بخوابید.

 

2_ کمک گرفتن از اطرافیان

مراقبت از نوزاد پس از جراحی می‌تواند طاقت‌ فرسا باشد و برخی از والدین نمی توانند به تنهایی از عهده این کار برآیند. از شریک زندگی، همسایه، خانواده یا یک دوست مورد اعتماد کمک بخواهید.

همچنین ببینید:

انجام چه ورزش هایی در دوران بارداری ممنوع است؟

3_ به طور منظم پیاده روی کنید

تمرینات هوازی برای چند هفته اول توصیه نمی شود. به عنوان یک جایگزین، پیاده روی می تواند به تناسب اندام و حفظ سلامت روان کمک کند.

پیاده روی خطر لخته شدن خون و سایر مشکلات قلبی یا عروقی را نیز کاهش می دهد.

 

4_ کنترل درد

افراد باید مسکن های تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنند. در صورت تشدید درد، باید برای مشاوره به پزشک خود مراجعه نمایید.

 

5_ مراقب علائم عفونت باشید

توصیه پزشکان به برخی از والدین این است که دمای بدن خود را هر 24 ساعت اندازه گیری کرده تا علائم عفونت مورد بررسی قرار گیرد. افراد می توانند با پزشک یا ماما مشورت کنند.

همچنین، افراد باید به سایر علائم عفونت مانند تورم، درد شدید، رگه های قرمز ناشی از برش توجه داشته باشند. در صورت بروز این علائم با پزشک تماس گرفته یا به اورژانس مراجعه کنید.

 

6_ مبارزه با یبوست

ترکیبی از تغییرات هورمونی، ضعیف شدن عضلات معده و مدت زمان زیاد دراز کشیدن می تواند منجر به یبوست شود. یبوست شدید ممکن است دردناک باشد و در نهایت سبب آسیب به نواحی سزارین می شود.

مقدار زیادی آب بنوشید و از پزشک در مورد مصرف ملین مشورت بگیرید. مصرف غذاهای غنی از فیبر مانند میوه ها و سبزیجات می تواند به پیشگیری از یبوست کمک کند.

 

7_ شیردهی

انجام سزارین با خطر بیشتر مشکلات شیردهی مرتبط است. اگر شیردهی خوب پیش نمی رود، از یک مشاور راهنمایی بخواهید.

در صورت داشتن درد، نشستن روی یک صندلی راحت و استفاده از بالش شیردهی می‌تواند شیردهی را آسان‌تر کند.

 

8_ کمک گرفتن برای مسائل طولانی مدت

برخی از زنان پس از سزارین درد طولانی مدت و برخی دیگر ضعف عضلانی، بی اختیاری یا افسردگی را تجربه می کنند. این مسائل رایج است و افراد در صورت داشتن این تجربیات نباید احساس شرمندگی کنند. 

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

پس از سزارین، افراد در صورت مشاهده موارد زیر باید با پزشک تماس بگیرند یا به پزشک مراجعه کنند:

  • گرفتگی شدید رحم
  • گرفتگی رحم که از بین می رود و سپس برمی گردد
  • مشکل در ادرار کردن
  • سردردهای مکرر
  • اضطراب یا افسردگی

 

افراد در صورت مشاهده موارد زیر باید به اورژانس مراجعه کنند:

  • خونریزی خیلی شدید
  • خونریزی یا ترشح
  • افکار آسیب رساندن به خود یا نوزاد
  • درد شدید ساق پا، به خصوص اگر همراه با تورم یا بی حسی در پا باشد
  • تنگی نفس

 

خلاصه کلی

بسیاری از زنان پس از بهبودی از سزارین نگران خطر جراحی بعد هستند. در گذشته سزارین به این معنی بود که تمام زایمان های بعدی باید جراحی باشد. اکنون، کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) توصیه می کند که زایمان طبیعی پس از سزارین یا VBAC می تواند خطر عوارض زایمان را کاهش دهد.

اکثر تحقیقات نشان می دهد که 60 تا 80 درصد از زنانی که زایمان سزارین دارند، می توانند زایمان طبیعی موفقی داشته باشند.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

medicalnewstoday

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

x