آیا قرص های کنترل بارداری می توانند باعث ریزش مو شوند؟
معمولا تمامی زنان از سن ۱۵ تا ۴۴ ساگی از نظر جنسی و بارداری فعال هستند و حداقل برای یکبار استفاده از قرص های ضد بارداری را تجربه کرده اند. مانند هر داروی دیگری قرص ضد بارداری میتواند عوارض جانبی ایجاد کند. برخی از زنان ممکن است هنگام استفاده قرص، موهایشان نازک یا ریزش کند ... زنان دیگر ممکن است پس از قطع مصرف موهای خود را از دست بدهند...
قرص های جلوگیری از بارداری به چند روش مختلف از بارداری جلوگیری می کنند. بیشتر قرص ها حاوی اشکال ساخته شده توسط انسان، توسط هورمون های زنانه استروژن و پروژسترون هستند. به طور معمول، افزایش استروژن باعث می شود تخمک بالغ تخمدان ها را در چرخه قاعدگی زنان ترک کند. به این حالت تخمک گذاری می گویند.
قرص های جلوگیری از بارداری افزایش استروژن را که باعث ترشح تخمک می شود متوقف می کنند. آنها مخاط اطراف دهانه رحم را ضخیم می کنند و باعث می شوند اسپرم تا تخمک شنا نکند.
قرص های جلوگیری از بارداری همچنین پوشش رحم را تغییر می دهند. اگر تخمک بارور شود ، معمولاً به دلیل این تغییر نمی تواند کاشت و رشد کند.
همچنین ببینید:
اشکال زیر برای جلوگیری از بارداری نیز هورمون هایی را در بدن شما آزاد می کنند تا تخمک گذاری را متوقف کرده و از بارداری جلوگیری کنند:
انواع قرص های جلوگیری از بارداری
قرص های جلوگیری از بارداری به دو شکل متفاوت ساخته می شوند ، که براساس هورمون های موجود در آنها است.
مینی پیل ها فقط حاوی پروژستین هستند که نوع مصنوعی از پروژسترون است. قرص های ترکیبی ضد بارداری حاوی پروژستین و فرم مصنوعی استروژن هستند. داروهای مینی دار ممکن است به اندازه قرص های ترکیبی از بارداری جلوگیری نکنند.
قرص ها همچنین می توانند با دوز هورمون متفاوت باشند. در کنترل تولد مونوفیزیک ، همه قرص ها حاوی دوز هورمون یکسانی هستند. کنترل تولد چند فازی حاوی قرص هایی با مقادیر مختلف هورمون است.
عوارض جانبی قرص
قرص های ضد بارداری به طور کلی مشکلی برای خانم هایی که از آنها استفاده می کنند ، ایجاد نمی کنند. بعضی از خانم ها عوارض جانبی خفیف دیگری غیر از ریزش مو دارند. این عوارض جانبی می توانند شامل موارد زیر باشند:
درد پستان
حساسیت پستان
سردرد
میل جنسی پایین
بدخلقی
حالت تهوع
لکه بینی بین دوره ها
دوره های نامنظم
افزایش وزن
کاهش وزن
عوارض جانبی جدی تر نادر است. این موارد می توانند شامل فشار خون بالا و کمی افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان ، دهانه رحم یا کبد باشند.
همچنین ببینید:
یکی دیگر از عوارض جانبی جدی افزایش خطر لخته شدن خون در پا یا ریه است. اگر سیگار می کشید ، حتی بیشتر در معرض خطر این مسئله هستید.
چگونه قرص باعث ریزش مو می شود؟
قرص های جلوگیری از بارداری می توانند باعث ریزش مو در زنانی شوند که به ویژه به هورمون های موجود در قرص حساس هستند و یا سابقه خانوادگی ریزش مو مربوط به هورمون را دارند.
مو به طور معمول در چرخه رشد می کند. آناژن مرحله فعال است. در این مرحله ، موهای شما از فولیکول رشد می کنند. این مدت می تواند دو تا هفت سال طول بکشد.
هنگامی که رشد موهای شما متوقف می شود، کاتاژن مرحله انتقالی است. حدود 10 تا 20 روز طول می کشد.
تلوژن مرحله استراحت است. در این مرحله ، موهای شما رشد نمی کنند. در این مرحله روزانه بین 25 تا 100 تار مو ریخته می شود که می تواند تا 100 روز ادامه یابد.
قرص های جلوگیری از بارداری باعث می شوند که موها خیلی زود و برای مدت طولانی از مرحله رشد به مرحله استراحت منتقل شوند. به این شکل از ریزش مو تلوژن افلوویوم گفته می شود. در طی این فرآیند مقدار زیادی مو میتواند ریزش کند.
اگر طاسی در خانواده شما وجود دارد ، قرص های جلوگیری از بارداری می توانند روند ریزش مو را تسریع کنند.
سایر روش های کنترل بارداری هورمونی نیز می توانند باعث ریزش مو شوند یا آن را بدتر کنند. این روش ها شامل موارد زیر هستند:
تزریق هورمون ، مانند Depo-Provera
وصله های پوستی ، مانند Xulane
کاشت پروژستین ، مانند Nexplanon
حلقه های واژن ، مانند NuvaRing
عوامل خطرساز برای ریزش مو
زنانی که سابقه خانوادگی ریزش مو مربوط به هورمون دارند ، ممکن است هنگام مصرف قرص یا درست بعد از قطع آن ، موهای خود را از دست بدهند. بعضی از خانم ها کمی ریزش دارند. زنان دیگر توده های زیادی از مو را از دست می دهند و یا نازک شدن زیادی را تجربه می کنند. ریزش مو در بارداری از نظر هورمونی نیز مربوط به قرار گرفتن مو در فاز استراحت برای مدت طولانی تر است.
ریزش مو همچنین می تواند هنگامی اتفاق بیفتد که از یک نوع قرص به نوع دیگر بروید.
درمان ریزش مو
ریزش مو ناشی از قرص های جلوگیری از بارداری معمولاً موقتی است. پس از چند ماه که بدن به قرص عادت کرد، باید متوقف شود. ریزش مو نیز باید پس از مدتی از مصرف قرص جلوگیری کند.
اگر ریزش مو متوقف نشد و رشد مجددی مشاهده نکردید ، از پزشک خود در مورد ماینوکسیدیل 2٪ سوال کنید. این تنها دارویی است که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان ریزش مو در زنان تأیید شده است.
ماینوکسیدیل با انتقال سریع فولیکول های مو به مرحله رشد کار می کند. ممکن است استفاده از آن چند ماه طول بکشد تا نتیجه را ببینید.
همانطور که روش های جلوگیری از بارداری را در نظر می گیرید ، به سابقه خانوادگی خود فکر کنید.
اگر ریزش مو در خانواده شما وجود دارد ، به دنبال قرص هایی باشید که حاوی استروژن بیشتری نسبت به پروژستین هستند. این قرص ها از نظر آندروژن کم هستند و در واقع با طولانی نگه داشتن موهای شما در فاز آناژن ، می توانند رشد مو را تحریک کنند.
قرص های جلوگیری از بارداری با آندروژن کم شامل:
دزوژسترل-اتیل استرادیول (Desogen، Reclipsen)
نوراتیندرون (Ortho Micronor، Nor-QD، Aygestin، Lyza)
نوراتیندرون-اتینیل استرادیول (Ovcon-35 ، Brevicon ، Modicon ، Ortho Novum 7/7/7 ، Tri-Norinyl)
نورژستیم-اتیل استرادیول (Ortho-Cyclen ، Ortho Tri-Cyclen)
از آنجا که این قرص ها می توانند عوارض جانبی دیگری داشته باشند ، در مورد خطرات و فواید آن با پزشک خود صحبت کنید. اگر سابقه خانوادگی شدیدی در مورد ریزش مو دارید، ممکن است نوع غیر هورمونی جلوگیری از بارداری انتخاب بهتری باشد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید