علائم اختلال جنسی پیر دوستی و درمان آن
اختلال پیردوستی نوعی گرایش جنسی است که افراد جوان نسبت به اشخاص مسن دارند. پیردوستی جهت تلاش برای داشتن شریک جنسی پیرتر گفته می شود...
اختلال جنسی پیر دوستی
در برخی افراد کشش جنسی اشخاص جوان به گروه مسن دیده می شود. در اینجا اختلاف سنی قابل مشاهده می باشد.
افراد دارای تخیلات جنسی مکرر نسبت به افراد مسن می باشند. بسیاری از افراد معترض و ناراحت از این اختلال در گروه پارافیلیا می باشند.
کشش جنسی نسبت به افراد مسن ژرونتوفیلی نامیده می شود. تفاوت سنی که معمولاً در نظر گرفته می شود حداقل 35 سال است. فرد مورد نظر دارای تخیلات جنسی مکرر در مورد افراد مسن است.
توجه داشته باشید که وقتی در مورد ژرونتوفیلی صحبت می شود، در مورد دلسوزی و ترحم افراد مسن نیست. فرد مبتلا به اختلال جنسی پیردوستی جذابیتی را احساس می کند که نه چندان ناشی از شناخت یک فرد، بلکه از این واقعیت است که او پیر است. به عبارت دیگر، آنچه که انگیزه جنسی را بیدار می کند این است که این انگیزه از یک فرد مسن است.
به عنوان یک پارافیلیا، علاقه حفظ شده اصولاً جنسی است، اگرچه در برخی موارد فرد ژرونتوفیلی و موضوع میل او ممکن است به صورت عاشقانه به هم مرتبط شوند.
طبقه بندی اختلال جنسی پیردوستی به عنوان پارافیلیا می تواند سخت باشد، زیرا پارافیلیا اغلب با داشتن رابطه با فرد بسیار مسن اشتباه گرفته می شود. این اختلال تنها در صورتی پارافیلی است که ناراحتی قابل توجهی از نظر بالینی ایجاد کند.
انواع اختلال جنسی پیردوستی
دو نوع اصلی اختلال جنسی پیردوستی وجود دارد، یا بهتر است بگوییم که ما میتوانیم عمدتاً دو نوع جذابیت برای افراد مسن پیدا کنیم.
همچنین ببینید:
خودشیفتگی جنسی چیست؟ – علائم، عوارض و درمان آن
1_ Alphamegamy
اولین مورد، الفامگامی است، که در آن یک جوان (چه مرد یا زن) نسبت به مردان مسن تر علاقه پیدا کرده و در بین افراد مسن کشش جنسی ایجاد خواهد شد.
2_ Matroswimming
نوع دیگر مربوط به کشش جنسی به زنان مسن توسط مردان یا زنان بسیار جوان است که به این حالت ماترونولاگنیا می گویند.
علل اختلال جنسی پیردوستی
اگرچه روابط بین افراد در سنین مختلف لزوماً به معنای وجود ژرونتوفیلیا نیست، اما در مواردی که پارافیلیا (انحراف جنسی) مورد بحث قرار میگیرد، ممکن است این سوال مطرح شود که چه چیزی باعث این گرایش جنسی به سالمندان خواهد شد. در این زمینه، توضیحات متعددی می توان یافت. لازم به ذکر است که ما در مورد پارافیلیا صحبت می کنیم، نه در مورد عاشق شدن افراد؛ زیرا در این سن نیز امکان دلبستگی وجود خواهد داشت.
امنیت
یکی از علل اصلی در ایجاد اختلال جنسی پیردوستی امنیت از فرد سالمند است. این دیدگاه برخی گزینه های مورد مطالعه در مورد حضور شخصیتی ناامن، وابسته یا نیازمند است که در افراد مسن نیست و فرد مسن را محرکی می بیند که محافظ، خردمند بوده و علاوه بر این گرایش جنسی را به همراه دارد.
همچنین این دیدگاه نسبت به افراد سالمند سبب می شود برخی افراد تمایلات جنسی خود را در راستای این ویژگی ها تقویت کنند. این موارد از طرف فرد مسن سبب ایجاد امنیت در فرد جوان می گردد.
عدم توانایی برقراری ارتباط با افراد همسن
عدم توانایی در برقراری ارتباط افراد همسن به عنوان نوعی دلیل جهت ایجاد اختلال جنسی پیردوستی قابل بررسی است.
شرطیسازی
ممکن است در موقعیت هیجان جنسی، تصویر یا نوعی محرک مربوط به فرد سالمند به طور تصادفی ظاهر شده باشد، که ممکن است متعاقباً به طور مثبت شکل گرفته باشد (مثلاً از طریق خودارضایی).
در همین رابطه مواردی نیز مشاهده شده است که وجود این نوع جذابیت ناشی از تجربیات آسیب زا است، مانند آزار جنسی در دوران کودکی که در آن کشش جنسی با افراد بزرگتر از خود به نوعی عادی شده است.
هیجانات جنسی در افراد مبتلا به اختلال پیر دوستی با تفاوت سنی یا کهولت سن همراه است.
شکنندگی سالمندان
سالمندان اغلب افرادی هستند که از نظر سلامتی ضعیف و نیاز به کمک دارند. برخی افراد متاثر از این وضعیت افراد سالمند؛ دچار اختلال جنسی پیردوستی خواهند شد.
سلطه و تسلیم
پیرمرد ممکن است شکننده تر از شریک زندگی خود باشد، چیزی که فرد مبتلا به اختلال پیردوستی را در موقعیت خاصی در سطح قدرت فیزیکی قرار می دهد. در این مورد، با توجه به احتمال تلاش برای سوء استفاده از فرد سالمند مورد نظر، باید احتیاط خاصی صورت گیرد، زیرا ممکن است فرد آزاردهنده ای وجود داشته باشد که بخواهد فرد مسن را تحت سلطه قرار دهد.
همچنین ببینید:
ناتوانی جنسی!
درمان
درمان هر گونه پارافیلی یک موضوع پیچیده است که نیازمند در نظر گرفتن تعداد زیادی از عوامل و متغیرها است.
در مورد اختلال جنسی پیردوستی، اولین چیزی که باید در نظر گرفت وجود اختلال پیردوستی است. داشتن یک شریک با سن متفاوت، فرد را به ژرونتوفیلی تبدیل نمی کند، این تنها زمانی که یک پارافیلیا دلالت بر یک ناراحتی قابل توجه بالینی داشته باشد.
حتی اگر ناراحتی وجود داشته باشد، باید دلیل آن را ارزیابی کرد، با توجه به اینکه تجربه ناراحتی تنها می تواند با عدم تایید اجتماعی یا درونی کردن آن ایجاد شود.
در مورد خود پارافیلیا، باید ارزیابی شود که چه چیزی پیری را به موضوع تقریباً انحصاری تبدیل میکند، چه جنبههایی را مرتبط میداند و عواقبی که این وضعیت بر او دارد.
همچنین جنبه هایی مانند امنیت و اعتماد به نفس و مهارت های اجتماعی و حل مسئله در مواردی که جذابیت صرفاً به دلیل ناتوانی خود در برخورد با افراد هم سن و سال خواهد شد. یک عامل جذب کننده احساس نیاز، ضروری است.
نوع دیگری از مداخله ناشی از تجربیات آسیب زا است که بسیار ضروری خواهد بود که درمان آن را ریشه یابی کرد. همچنین در صورتی که ناشی از جنبه های مربوط به قدرت و تسلیم باشد، به ویژه مراقب بودن از وجود برخی سواستفاده های احتمالی نسبت به سالمندانی که با آنها رابطه دارند. مرحله اول کنترل و درمان خواهد بود.
اما تمامی این موارد زمانی می توانند ضروری باشند که دوطرف، آن را انتخاب نکرده باشند و با ناراحتی زندگی کنند. در دیگر موارد باید در نظر گرفت که عشق عامل نگه دارنده دونفر با تفاوت سنی زیاد در کنار هم خواهد بود.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
virtualpsychcentre
دیدگاه تان را بنویسید