نکات طلایی برای حفظ سلامتی دیابتی ها
عزیزان دیابتی میتونن با رعایت مسایلی، زندگی بهتری رو داشته باشند مثل تغدیه سالم و ورزش و ...
با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد اینکه چه نکاتی رو برای حفظ سلامتیمون رعایت کنیم؟ ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:
نکات طلایی برای حفظ سلامتی دیابتی ها
دکتر مهاجری تهرانی فوق تخصص غدد پاسخ می دهد:
در برنامه قبلی راجع به سه اصل مهم کنترل بیماری دیابت با هم صحبت کردیم که ازش در متون پزشکی به عنوان ای بی سی بیماری دیابت یاد میشه.
گفتیم ای منظور هموگلوبین ای وان سی یا شاخص قند خون بود.
بی منظور فشار خون یا به بلادپرشر بود.
و سی چربی خون یا کلسترول خون بود.
همچنین ببینید:
ما چه جوری میتونم این سه اصل رو کنترل کنیم؟
قدم اول تغییر شیوه زندگی هست که در عزیزان دیابتی توصیه میشه که بیشتر رو بیارن به مصرف سبزیجات، میوه ها و از غذا های پرکالری و چرب یا فستفود ها تا اونجایی که ممکنه اجتناب کنند.
کاهش مصرف چربی در رژیم غذایی بسیار میتونه موثر باشه و چربی های مایع و غیر اشباع را توصیه کردیم که ازش به عنوان رژیم مدیترانهای یا رژیمی که در کشور هایی در مناطق حاشیه دریای مدیترانه ازش استفاده می کنند دیده شده که در این کشور ها مشکلات قلبی عروقی خیلی کم است، بعد بررسی کردند دیدند که در این کشور ها عمدتاً مواد غذایی شون هم غذا های دریایی زیاد مصرف میشه مثل ماهی و هم مواد فیبر غذایی به صورت سبزیجات و میوه جات زیاد استفاده میشه و همینطور زیتون و روغن زیتون و بعد بررسی کردند دیدند رژیم اون منطقه مشکلات قلبی و عروقی کم درش هست و کمنمک هم غذاشون رو استفاده میکنند و به عنوان رژیم مدیترانهای به دنیا معرفی شده و شناخته شده.
بنابراین اگر که عزیزان دیابتی از این نوع رژیم غذایی استفاده کنند، مشکلات قلبی عروقی و عوارض دیابت در شان بسیار بسیار کمتر خواهد بود.
کاهش مصرف غذا های سرخ کردنی میتونه که به این امر کمک بکنه.
کاهش مصرف گوشت قرمز را هم در این زمینه توصیه کردند.
و از طرف دیگه، کاهش وزن است. اگر بیماران دیابتی مبتلا به اضافه وزن و چاقی باشند و بتوانند وزن بدنشان را کم بکند البته کاهش وزنی که ذکر میکنیم در حد یک کاهش وزن معقول است یعنی اگر بیمار دیابتی بتونه ۷ تا ۱۰ درصد وزنش رو کم کنه به آهستگی هم کم بکنه، اصلا توصیه به سرعت کاهش وزن بدن نیست، بنابراین هفتهای ۱ کیلو گرم اگر کاهش پیدا کنه میتونیم که بگوییم که تا حدود زیادی موثر هست.
و قطع سیگار در این زمینه توصیه شده، اگر بیماران عزیز سیگار مصرف می کنند، برای پیشگیری از عوارض قلبی و عروقی، زخم پای دیابتی، قطع پا، حتما باید سیگارشون رو قطع کنند چون خود دیابت مشکلات عروقی ایجاد میکنه، حالا اگر سیگار هم مصرف بشه این مشکلات به مراتب شدیدتر خواهد بود.
و فعالیت بدنی را هم که توصیه میشه برای عزیزان دیابتی حداقل روزانه به مدت نیم ساعت و برای ۵ روز در هفته یعنی حدود ۱۵۰ دقیقه در هفته که میتونه به تناوب باشه یا شکسته بشه، دفعات بیشتر بشه، زمان کمتر بشه، بستگی به وقت شما داره، این رو حداقل به صورت پیاده روی تند پیشنهاد شده یعنی اگر ما این میزان فعالیت بدنی یعنی ۱۵۰ دقیقه در هفته را داشته باشیم میتونیم عنوان بکنیم که حداقل این کف لازمه برای فعالیت بدنی رو داشتیم.
و در نهایت مصرف دارو ها که هم برای کنترل قند خون که به صورت دارو های خوراکی و در نهایت انسولین، مصرف دارو های فشار خون است و مصرف دارو های کاهنده چربی خون که یکی از موفقیت های درمان دیابت در طی سال های اخیر در دنیا استفاده از دارو های کاهنده چربی خون و کلسترول یا ال دی ال که چربی بد خون است که خیلی خیلی اینجا کمک کرده و موثر بوده درمان پزشکان در این زمینه و در نهایت مصرف آسپرین که اون رو در یک جلسه جداگانه خدمتتون صحبت خواهم کرد.
متشکرم
خدانگهدار
دیدگاه تان را بنویسید