فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 715

قرص امپاگلیفلوزین چه عوارضی دارد؟

در این پست در مورد فواید و عوارض قرص امپاگلیفلوزین که در بیماران دیابتی با تشخیص پزشک خیلی رایج مصرف می‌شود صحبت می‌کنیم.

با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد عوارض قرص امپاگلیفلوزین، ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:

بررسی عوارض یکی از قرص های رایجی که دیابتی ها استفاده می‌کنند

دکتر مهاجری تهرانی فوق تخصص غدد پاسخ می‌دهد:

بررسی عوارض یکی از قرص های رایجی که دیابتی ها استفاده می‌کنند

بعضی از شما عزیزان سوال کردید که عوارض داروی امپاگلیفلوزین که امروزه زیاد داره استفاده میشه و در یکی دو سال اخیر در درمان بیماری دیابت جایی برای خودش باز کرده‌ اون هم به واسطه این هست که این دارو تونسته نشون بده که عوارض قلبی عروقی بیماری دیابت رو مستقل از کاهش قند خون می‌تونه کم بکنه و از نارسایی قلبی می‌تونه جلوگیری بکنه و از نارسایی کلیوی در عزیزان دیابتی تا حدود زیادی می‌تونه جلوگیری بکنه و جلوی دفع پروتئین رو می‌گیره، به خاطر همین علاقه پزشکان به استفاده از این دارو زیاد شده و اومده در خط های دوم و اول درمان قرار گرفته و امروزه خوشبختانه در کشور تعداد زیادی از شرکت ها هستند که این دارو رو تولید می‌کنند و حتی ترکیبش رو با متفورمین به صورت قرص های ترکیبی وارد بازار کردن که شما عزیزان استفاده می‌کنید.

همچنین ببینید:

آیا متفورمین روی کلیه دیابتی ها تاثیر می گذارد؟

از من سوال کردن که عوارض این دارو چی می‌تونه باشه؟ که خدمتتون عرض می‌کنم، شایع ترین عارضه داروی امپاگلیفلوزین که استفاده میشه عفونت‌ های ادراری هست، چرا؟ به خاطر اینکه این دارو باعث دفع قند از طریق کلیه ها میشه یعنی مکانیسم اثر دارو دفع قند از طریق کلیه ها هست و از اون طریق قند خون رو تنظیم می‌کنه و به همین دلیل احتمال عفونت‌ های ادراری در کسانی که این دارو رو مصرف می‌کنن بیشتر هست و حدود ده درصد خانم ها حتی ممکنه که دچار عفونت ادراری بشن و معمولا با درمان آنتی بیوتیکی این عفونت ها برطرف میشه، اما اگر بخواد تکرار بشه یعنی عفونت ادراری تکرار شونده در فرد ایجاد بکنه لازم هست که ما دیگه این دارو رو کنار بگذاریم و از دسته های دارویی دیگه استفاده بکنیم، مختصری می‌تونه باعث افزایش چربی های خون بشه ولی خب تاثیر زیادی نیست.

این دارو می‌تونه باعث تهوع بشه مثل خیلی از دارو های دیگه و با توجه به اینکه باعث دفع قند یا گلوکز از طریق ادرار میشه حجم دفع ادرار رو زیاد می‌کنه، بنابراین می‌تونه باعث افت فشار بشه خصوصا در افراد مسن باید با احتیاط مصرف بشه، می‌تونه باعث کاهش حجم خون در گردش بشه و به خاطر همین، اینها دچار افت فشار وضعیتی میشن یعنی کسانی که این دارو رو استفاده می‌کنن ممکنه خصوصا افراد مسن وقتی که از حالت نشسته بلند میشن به حالت ایستاده یا از حالت خوابیده بلند میشن ممکنه که دچار سرگیجه بشن که به واسطه افت فشار خون هست، به صورت خفیف این سرگیجه رو ایجاد می‌کنه به واسطه مصرف داروی امپاگلیفلوزین که باعث دفع گلوکز و دفع آب و نمک میشه و یک مقدار فشار خون رو پایین میاره، بنابراین می‌تونه که از عوارضش باعث سرگیجه وضعیتی بشه از حالت های مختلف، که انسان از حالت خوابیده بلند میشه می‌تونه این حالت رو ایجاد کنه.

عفونت های قارچی دستگاه تناسلی رو هم زیاد می‌کنه باز به علت همون دفع گلوکز یا دفع قندی هستش که از طریق ادرار داره، عفونت های قارچی این ناحیه رو هم زیاد می‌کنه.

در افراد مسن یا کسانی که دچار نارسایی کلیه هستن از یه حدی بیشتر اگر نارسایی شون شدید‌تر باشه، این دارو تاثیر نداره و ما دیگه از این دارو استفاده نمی‌کنیم.

پس در کل باید خدمتتون عرض کنم که این دارو داروی بسیار مناسبی هست در پیشگیری از عوارض قلبی عروقی، اگر چه از نظر کاهش قند خون خیلی شدید نیست و کاهش قند خون هموگلوبین A1C زیر یک درصد می‌تونه قند رو کاهش بده ولی با توجه به اینکه دیدن عوارض قلب عروقی رو می‌تونه جلوگیری بکنه به واسطه کاهش فشار خون و تاثیری که روی قلب داره داروی خوبی هست و استفاده می‌کنیم، عوارضش هم خیلی زیاد نیست ولی با نکاتی که خدمتتون عرض کردم شما با عوارض این دارو آشنا شدید.

متشکرم

دیدگاه تان را بنویسید

 

x