فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 597

کدام افراد دیابتی میتوانند روزه بگیرن ؟

رسیدیم به کسانی که دیابتی هستند و ریسک روزه گرفتن براشون زیاد نیست و اینها میتونن روزه بگیرند یعنی دیابتشون خیلی شدید نیست ...

با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد اینکه کدام افراد دیابتی میتوانند روزه بگیرن ؟ ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:

کدوم افراد دیابتی می تونن روزه بگیرن؟

دکتر مهاجری تهرانی فوق تخصص غدد پاسخ میدهند :

کدام افراد دیابتی میتوانند روزه بگیرن ؟

رسیدیم به کسانی که دیابتی هستند و ریسک روزه گرفتن براشون زیاد نیست و اینها میتونن روزه بگیرند یعنی دیابتشون خیلی شدید نیست .

ببینیم چه کسانی میتونن روزه بگیرند ؟

ذکر شده که دیابتی هایی که با رژیم غذایی به تنهایی کنترل هستند و دارویی یا استفاده نمی‌کنند یا داروهایی استفاده می‌کنند که این دارو ها معمولاً با افت قند خون همراه نیست و ریسک افت قند خون با مصرف این دارو ها بسیار کم هست .

کسانی که از متفورمین استفاده می‌کنند ، بالاخره متفورمین در خط اول درمان دیابت هست ولی معمولاً ما افت قند خون با این دارو نداریم .

همچنین ببینید:

افراد دیابتی که روزه میگیرن در طول روز چندبار قندشون رو چک کنن؟

کسانی که از دارویی به نام آکاربوز استفاده می‌کنند ، این هم برای پوشش دادن قند های بعد از غذا معمولاً استفاده میکنیم و ریسک افت قند خون با این دارو زیاد نیست .

یا کسانی که از داروهایی مثل سیتاگلیپتین استفاده می‌کنند .

یا یک سری داروهایی که برای کاهش وزن و دیابت استفاده میشه مثل ویکتوزا یا لیراگلوتاید یا ملیتاید که اینها تولید داخل هم هست که با مصرف اینها میتونن روزه بگیرند و معمولاً مشکلی نداره .

بعضی از داروهای سولفوریک اوره که باعث تحریک ترشح انسولین میشه مثل گلی کلازید نوع جدیدش که آهسته رهش هم هست به خصوص اینها معمولاً ریسک افت قند خون باهاشون زیاد نیست ، البته باید دوز داروها تغییراتی کنه با نظر پزشک و اینها هم میتونن روزه بگیرند و معمولاً خطری نداره ‌.

یا داروهای جدید امپاگلیفلوزین که معمولاً در درمان بیماری دیابت ما زیاد استفاده می‌کنیم و باعث کاهش ریسک بیماری های قلبی عروقی میشه و پیشرفت عوارض کلیوی رو جلوشو میگیره ، اینها هم داروهایی زیاد شدیدی نیست و افت قند خون معمولاً با اینها نداریم و میتونن افرادی که از این داروها استفاده می‌کنند با خیال راحت روزشون رو بگیرند .

یا کسانی که انسولین های پایه استفاده می‌کنند ( منظور از انسولین های پایه ، انسولین هایی هست که یک بار در روز استفاده میشه و معمولاً در شب هست و برای پوشش دادن قند صبح هست (قند ناشتا )) اینها هم میتونن روزه بگیرند .

یعنی کسانی که فقط تحت درمان مثلا انسولین لانتوس هستند یا انسولین لومیر یا انسولین بازالین یا انسولین ام پی اچ ، اینها انسولین های پایه ما بهش میگیم ( یعنی یکسری انسولین داریم که قبل از وعده های غذایی تزریق میشن ) خوب اینها برای پوشش دادن قند های بعد از غذا هست .

ولی کسانی که انسولین های پایه استفاده می‌کنند مثل انسولین هایی که نام بردم اینها میتونن روزه بگیرند ولی باید دوز انسولین ها و داروها به نحوی کاهش پیدا کنه که در قسمت های بعدی خدمتتون عرض خواهم کرد .

دیدگاه تان را بنویسید

 

x