خطر ابتلا به کرونا ویروس در بیماران مبتلا به دیابت!
انجمن دیابت آمریکا (ADA) در بیانیه ای گفت: "به طور کلی افراد مبتلا به دیابت هنگام مواجهه با عفونت های ویروسی مانند آنفولانزا با خطر بیشتری برای ابتلا مواجه هستند و احتمالاً این مسئله در مورد COVID-19 نیز صادق است ...
انجمن دیابت آمریکا (ADA) در بیانیه ای گفت: "به طور کلی افراد مبتلا به دیابت هنگام مواجهه با عفونت های ویروسی مانند آنفولانزا با خطر بیشتری برای ابتلا مواجه هستند و احتمالاً این مسئله در مورد COVID-19 نیز صادق است."
ADAافراد مبتلا به دیابت را ترغیب می کند تا در صورت ابتلا به عفونت ، پروتکل های مربوط به بیماری دیابت خود را بررسی کنند.
واقعیت این است که افراد مبتلا به دیابت در مورد مواردی مانند آنفولانزا، ذات الریه و اکنون COVID-19 بیشتر در معرض خطر هستند؛ زیرا وقتی سطح گلوکز به طور مداوم در حال نوسان یا بالا رفتن است ، ما پاسخ ایمنی کمتری (محافظت کمتری در برابر بیماری ) خواهیم داشت؛ بنابراین در معرض خطر سریعتر بیمار شدن قرار میگیریم. همچنین ممکن است خطر ابتلا به بیماری فقط به دلیل مبتلا بودن به دیابت تشدید شود حتی اگر سطح گلوکز در حد نرمالی نگه داشته شود.
همچنین ببینید:
در حالی که هیچ ارتباط مستقیمی بین دیابت و مرگ ناشی از بیماری COVID-19 وجود ندارد ، مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) از میزان مرگ و میر بالاتری در میان مبتلایان به بیماری های زیر گزارش می کند:
10.5 درصد برای بیماری های قلبی عروقی
7.3درصد برای دیابت
6.3 درصد برای بیماری مزمن تنفسی
6.0 درصد برای بیماران دارای فشار خون بالا
5.6 درصد برای بیماران مبتلا به سرطان
اقدامات احتیاطی در برابر ویروس کرونا برای مبتلایان به دیابت
به نظر می رسد اکثر متخصصان پزشکی که بیماران دیابتی را تحت نظر دارند نیز بر بهداشت عمومی و اقدامات احتیاطی اولیه و همچنین بیشتر کردن دقت بر کنترل مناسب گلوکز تأکید می کنند.
یک متخصص آموزش مراقبتهای لازم برای دیابت در منطقه فیلادلفیا ، به ما یادآوری می کندکه: افراد مبتلا به دیابت می توانند مستعد کمبود آب در بدنشان باشند ، به خصوص هنگامی که قند خونشان بالا می رود ، بنابراین هیدراته بودن مساله بسیار مهمی است. این به این معناست که این افراد باید نوشیدن آب و یا حتی نوشیدنی هایی مانند آبمیوه های طبیعی و یا دیتاکس ها را افزایش دهند زیرا این کار میتواند برای بدنشان الکترولیت و انرژی تأمین کند.
اخیرا در یک مصاحبه توضیح داده شده است که اگر فردی مبتلا به دیابت به کرونا ویروس آلوده شود : "علایم این ویروس در بدن افراد دیابتی درست همانطور خواهد بود که در بدن افراد معمولی نمایان میشود و در هر دو گروه تاثیرات مشابهی خواهد گذاشت با این تفاوت که در افراد مبتلا به دیابت باعث افزایش سطح گلوکز می شود. "
برخی از نکات خاص برای مبتلایان به دیابت:
"به بیماران می گوییم که در مورد شستشوی دست کمی وسواس باشند ؛ اصلا در این باره سهل انگاری نکنند."
"مراقب افرادی باشید که علائم بیماری های تنفسی دارند: سرفه می کنند ، عطسه می کنند و غیره . فاصله خود را حفظ کنید یا سعی کنید در تماس فیزیکی با آنها بسیار محتاط باشید."
به طور کلی ، ماسک صورت به تنهایی گزینه پیشگیرانه ی چندان مؤثری نیست باید حتما با شستن دست ها و رعایت فاصله مناسب همراه باشد. "
مرطوب نگه داشتن محیط نیز مفید است :اگر خانه شما به خصوص در فصل زمستان خشک است ، از مرطوب کننده استفاده کنید. اولین جایی که میکروب ها از آنجا می توانند به بدن نفوذ کنند ، معابر بینی هستند و اگر به دلیل خشکی هوا خشک شوند ، در واقع شما به نوعی درها را برای ورود میکروب ها و ویروس ها به سیستم ایمنی بدن خود باز کرده اید. "
در مورد کنترل گلوکز: محققان میگویند : "ما مشاهده کرده ایم که وقتی A1C شروع به وارد شدن به محدوده 9 یا 10 کند خطر ابتلا به این ویروس تقریباً بصورت نمایی افزایش می یابد و با داشتن A1C درمحدوده ی 6 یا 7 ، خطر کمی افزایش می یابد. ما نمی گوییم که خطرابتلا نسبت به افرادی که مبتلا به دیابت نیستند به طرز چشمگیری بالاتر میرود اما به هر حال خطر بیشتری برای این افراد وجود دارد. "
محققان همچنین افزودند: "مسئله دیگر ، مدیریت میزان گلوکز در صورت بیمار شدن است که در این صورت چالش برانگیز تر و مهمترمی شود ، زیرا وقتی سطح گلوکز در بدن بالا می رود ، شما در واقع به نوعی کمک می کنید تا ویروس یا باکتری هایی که وارد بدنتان شده اند منبع بزرگتری از سوخت که همان مقدار زیاد گلوکز موجود در خون شماست داشته باشند و در نتیجه عفونت در بدن بیشتر پیشروی خواهد کرد .بنابراین اگر در کنترل قند خونتان ضعیف عمل کنید در واقع در حال غذا رساندن به دشمنتان هستید و در نتیجه علایم و عوارض بیماری در شما به صورت جدی تر و طولانی تر بروز خواهد کرد و دوره ی درمان طولانی تری را نیز باید سپری کنید که اینها همه خطرناک هستند. "
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید