آیا کدو تنبل برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است؟
کدو تنبل خصوصاً در ماه های پاییز و اوایل زمستان به عنوان ماده ای خوراکی در ذهن همه ما قرار دارد.این گیاه نه تنها رنگی روشن و زیبا دارد، بلکه دارای طعم خوشمزه و مواد مغذی فراوانی نیز هست ...
آیا کدو تنبل برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است؟
کدو تنبل خصوصاً در ماه های پاییز و اوایل زمستان به عنوان ماده ای خوراکی در ذهن همه ما قرار دارد.
این گیاه نه تنها رنگی روشن و زیبا دارد، بلکه دارای طعم خوشمزه و مواد مغذی فراوانی نیز هست.
اگر با دیابت زندگی می کنید ، مهم است که قند خون خود را کنترل کنید ، زیرا انجام این کار می تواند به جلوگیری از عوارض مربوط به دیابت مانند آسیب عصبی ، بیماری قلبی ، اختلال در بینایی ، عفونت های پوستی و مشکلات کلیوی کمک کند.بنابراین ، درک چگونگی تأثیر برخی غذاهای خاص مانند کدو تنبل بر سطح قند خون ، بسیار مهم است.این مقاله بررسی می کند که آیا افراد مبتلا به دیابت می توانند با خیال راحت از خوردن کدو تنبل لذت ببرند یا خیر.
همچنین ببینید:
مواد مغذی موجود در کدو تنبل
کدو تنبل یک ماده غذایی کم کالری است که حاوی بسیاری از مواد مغذی است که از سلامت کلی بدن و سطح قند خون سالم حمایت می کند.۱۲۰گرم کدو تنبل پخته شده مواد مغذی زیر را برای بدن فراهم می کند:
کالری: ۵۰
پروتئین: ۲گرم
شکر: ۴گرم
چربی: ۰ گرم
کربوهیدرات: ۱۱گرم
فیبر: ۳گرم
کلسیم: ۴٪ از میزان مورد نیاز روزانه (DV)
آهن: ۴٪
ویتامین C: ٪۸ از میزان مورد نیاز روزانه
ویتامین A: ٪۲۸۰ از میزان مورد نیاز روزانه
فیبر نقش مهمی در مدیریت قند خون دارد و نشان داده شده است که خوردن غذاهای سرشار از فیبر باعث بهبود سطح قند خون می شود. ۱۲۰گرم کدو تنبل حاوی ۱۲٪ از میزان مورد نیاز روزانه ی فیبر برای بدن است.
تأثیر بر قند خون کدو تنبل دارای نمره ی بالای ۷۵ در بار گلیسمی است ، اما در این مقیاس دارای نمره ی پایین ۳ نیز است.این بدان معنی است که تا زمانی که تنها بخش کوچکی از کدو تنبل را مصرف کنید ، نباید به میزان قابل توجهی روی قند خون شما تأثیر بگذارد. با این حال ، خوردن مقدار زیادی کدو تنبل می تواند قند خون شما را به شدت افزایش دهد.همانطور که به هنگام خوردن هر غذای غنی از کربوهیدرات ، کنترل مقدار آن غذا مهم است ، کدو تنبل نیز از این قاعده مستثنی نیست.
کدو تنبل و دیابت
تحقیقات نشان می دهد کدو تنبل دارای مزایای بالقوه بسیاری برای افراد مبتلا به دیابت است.یک مطالعه بر روی حیوانات نشان داده است که ترکیبات موجود در کدو تنبل از طریق افزایش تولید انسولین به طور طبیعی نیاز به انسولین در موشهای مبتلا به دیابت را کاهش داده است.در مطالعه ای دیگر برروی حیوانات مشاهده شده است که دو ترکیب موجود در کدو تنبل – تریگونلین و اسید نیکوتین ممکن است مسئول اثراتی در کاهش قند خون و پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت باشند.
از این گذشته ، در یک مطالعه دیگر برروی موش های مبتلا به دیابت نوع ۲ ، ترکیبی از کربوهیدرات های کدو تنبل به نام پلی ساکارید و ترکیب جدا شده از گیاهی دیگر بنام پورارین باعث بهبود سطح قند خون و بهبود حساسیت به انسولین شده است.گرچه این نتایج امیدوار کننده است ، اما رای تأیید این تأثیرات ، تحقیقات بیشتری بر روی انسان لازم است.
کدو تنبل در غذاهای دیگر
نوشیدنی هایی با طعم کدو تنبل و خوراکی هایی مانند پای کدو تنبل غالباً دارای ترکیباتی مانند شکر و یا مواد فرآوری شده هستند ، که همه ی اینها دارای شاخص گلیسمی بالایی هستند و ارزش غذایی کمتری دارند.در واقع این غذاها فواید مشابه فوایدی که با خوردن خود کدو تنبل به شکل طبیعی به بدن میرسد ندارند و ممکن است بر کنترل قند خون شما تأثیر منفی بگذارند.
حرف آخر
کدو تنبل یک ماده غذایی سالم و سرشار از مواد مغذی و ترکیباتی است که می توانند به کنترل قند خون کمک کنند.چندین مطالعه روی حیوانات نشان داده است که کدو تنبل ممکن است قند خون را کاهش دهد ، و به طور بالقوه مدیریت دیابت را بهبود می بخشد و در برخی موارد باعث کند شدن پیشرفت بیماری نیز می شود.با این حال ، اکثر مردم کدو تنبل را به شکل غذاهای کمتر سالمی مانند نوشیدنی های دارای قند ،خوراکی های فراوری شده و کیک های مختلف می خورند ، که همان فوایدی که خوردن کدو تنبل به صورت طبیعی به شما می بخشد را ندارند.
اگرچه بیشتر تحقیقات بر روی حیوانات انجام شده است ، اما یافته ها حاکی از آن است که در صورت داشتن دیابت اضافه کردن کدو تنبل به رژیم غذایی شما می تواند در کنترل قند خونتان سودمند باشد . البته تا زمانی که اندازه ی مصرف آن کنترل شده باشد و همچنین در طبیعی ترین حالت و به دور از ترکیب آن با مواد فراوری شده ، آنرا میل کنید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید