نحوه پیشگیری از آلزایمر و دیابت نوع ۳
برخی از متخصصان بیماری آلزایمر (AD) را "دیابت نوع ۳" می نامند ، زیرا این بیماری مربوط به مشکلات عملکرد انسولین است. جلوگیری از این بیماری ، خود مدیریت خوب دیابت و مراقبت از مغز را در هم می آمیزد.......
برخی از متخصصان بیماری آلزایمر (AD) را "دیابت نوع ۳" می نامند ، زیرا این بیماری مربوط به مشکلات عملکرد انسولین است. جلوگیری از این بیماری ، خود مدیریت خوب دیابت و مراقبت از مغز را در هم می آمیزد.
آلزایمر یک بیماری پیشرونده است که حافظه و سایر عملکردهای مهم ذهنی را از بین می برد. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نسبت به افرادی که دارای قند خون طبیعی هستند ۵۰ تا ۶۵٪ بیشتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر هستند. تقریباً نیمی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در طول زندگی خود به آلزایمر مبتلا می شوند.
فکر کردن در مورد دیابت نوع ۳ به عنوان یکی دیگر از عوارض دیابت نوع ۲ ایده هایی در مورد چگونگی پیشگیری از آن را ارائه می دهد. در اینجا ۱۰ روش ممکن برای جلوگیری از بیماری آلزایمر وجود دارد:
۱. داروهای دیابت ممکن است به شما کمک کنند. به نظر می رسد متفورمین در این امر موثر باشد. یک مطالعه در دانشگاه تولان وضعیت ۶۰۰۰ بیمار دیابتی را دنبال کرد و و این بررسی نشان داد که اگر فرد از متفورمین استفاده کند ، احتمال ابتلا به آلزایمر و زوال عقل کاهش می یابد. افرادی که بیش از ۴ سال متفورمین مصرف کردند فقط یک چهارم خطر ابتلا به این بیماری ها را داشتند.مشخص شده است که داروهای جدید دیابتی در کلاس معروف به آگونیست های گیرنده های GLP-1 باعث بهبود حافظه و جلوگیری از تغییرات آلزایمر در موش ها و مطالعات اولیه انسانی شده اند.
۲. غذا نقش بسزایی دارد. متأسفانه متخصصان مختلف نسخه های مختلفی در مورد آنچه که بیمارن دیابتی باید بخورند دارند.
دکتر مارک هیمن ، نویسنده کتاب راه حل قند خون می گوید: «قند خون خود را با یک رژیم غذایی کامل و کم قند متعادل کنید. میتوانید این کار را با قطع مصرف مواد بد (کربوهیدرات های تصفیه شده ، شکر ، الکل ، کافئین ، غذاهای فرآوری شده ، لبنیات و روغن ها غنی از امگا۶) و جایگزین کردن مواد خوب (چربی های سالم مانند آووکادو ، گردو ، بادام و بادام هندی ، گوشت های کم چرب ، مرغ و تخم مرغ ، روغن زیتون و نارگیل) انجام دهید.
دکتر سوزان د لا مونته که تیم او اصطلاح "دیابت نوع ۳" را ابداع کردهه است می گوید: "قند به وضوح در این امر دخیل است ، اما عوامل دیگری نیز می توانند وجود داشته باشند ، از جمله نیترات در غذا."
به نظر می رسد که یک رژیم غذایی سالم برای دیابت ، مانند رژیم مدیترانه ای ، بهترین رژیم غذایی است که تاکنون برای بیماری آلزایمر یافت شده است. مارک بیتمن نویسنده بهداشت برای نیویورک تایمز نوشته است: "خبر خوب این است که کنار گذاشتن نوشابه ، دونات ، گوشت های فرآوری شده و سیب زمینی سرخ کرده می تواند به شما اجازه دهد ذهن خود را سالم نگه دارید تا زمانی که بدن از کار بیفتد.
۳. سوپرفودها و مکمل ها نیز ممکن است در این روند جایی داشته باشند. دکتر هیمن و دیگران توصیه می کنند روزانه یک مولتی ویتامین مصرف کنید. او می گوید روغن های امگا ۳ بخورید. ویتامین های B6 ، B12 و فولات ؛ ویتامین D ، و یک پروبیوتیک نیز مصرف کنید و توصیه می شود تحت آزمایش قرار بگیرید تا ببینید چه مکمل های دیگری ممکن است لازم داشته باشید.
سایت Alzheimer’s Prevention لیست متفاوتی از مکمل ها دارد: کوآنزیم Q10 ، آلفا لیپوئیک اسید ، جینکو بیلوبا ، فسفاتیدیل سرین و استیل-ال- کارنیتین. آنها در مورد مقدار امگا ۳ توافق دارند. آنها همچنین مصرف زیاد بلوبری ، اسفناج و جلبک دریایی را نیز توصیه می کنند.
من اطلاعات کافی برای قضاوت در مورد هر یک از این توصیه ها در مورد مکمل ها ندارم. من فکر می کنم خوردن چربی های سالم و پرهیز از مصرف کربوهیدرات تصفیه شده به بیشتر افراد کمک خواهد کرد. اما پیشگیری از دیابت نوع ۳ چیزی فراتر از کنترل تغذیه است.
۴. بدن خود را فعال نگه دارید. مطالعات نشان می دهد که فعالیت بدنی می تواند از روند پیشرفت بیماری های مغزی مانند بیماری آلزایمر را کند و حتی از بروز آن جلوگیری کند. ورزش هوازی ، تمرینات قدرتی ، یوگا و حرکات کششی ممکن است کمک کننده باشند.
۵. ذهن خود را فعال نگه دارید. چیزهای جدید بیاموزید و فعالیت های ذهنی مانند حل پازل انجام دهید. نشان داده شده است که برنامه های آموزشی برای مغز مانند Lumosity برای محافظت از عملکرد مغز در بزرگسالان مسن تر مفید است.
۶. سطح استرس را کنترل کنید. شما می توانید از طریق فعالیت هایی مانند تنفس عمیق ، مراقبه ، دعا ، یوگا ، گذراندن وقت در طبیعت یا با حیوانات ، در آغوش گرفتن یا انجام کاری برای دیگران با استرس کنار بیایید. کاهش استرس ممکن است شامل دریافت کمک بیشتر ، رشد انتظارات واقع بینانه تر و تغییر برخی از موقعیت های زندگی باشد که شما را مضطرب می کنند.
۷. هر شب حداقل ۸ ساعت بخوابید. مطالعات نشان می دهد که خواب کم یک عامل خطر برای کاهش مهارت شناختی و افزایش احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر است. خواب عمیق زمانی است برای بهبود وضعیت مغز و محققان به این فکر میکنند که آیا خواب ناکافی دلیل اصلی دیابت نوع ۳ و دیابت نوع ۲ است؟
۸. کلسترول و فشار خون خود را کنترل کنید. شما می توانید از طریق روش های مشابه شیوه زندگی که قبلاً ذکر شده است به این هدف نیز دست یابید ، اما در صورت موافقت پزشک ممکن است بخواهید دارو نیز مصرف کنید.
۹. سیگار را ترک کنید. سیگار کشیدن باعث کاهش گردش خون در مغز ، آسیب رساندن به سلول های مغزی یا از بین بردن آنها می شود.
۱۰. ارتباط اجتماعی بیشتری برقرار کنید. تعامل با دیگران راهی قدرتمند برای تحریک ذهن شماست.
به نظر می رسد که از دیابت نوع ۳ اغلب می توان پیشگیری شود. همچنین بخاطر داشته باشید که بسیاری از افرادی که به بیماری آلزایمر مبتلا هستند زندگی طبیعی و شادی دارند و علائم آن چنان خفیف است که هیچ کس متوجه آنها نمی شود. ارزش این را دارد که تمام تلاش خود را برای مدیریت و به حداقل رساندن این شرایط ترسناک انجام دهید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
دیدگاه تان را بنویسید