مبتلایان به دیابت باید با چه شرایطی بستنی بخورند!؟
خیلی از مبتلایان به دیابت تمایل به مصرف بستنی به عنوان میان وعده دارند٬اما رعایت این نکته٬محاسبه میزان کالری های دریافتی روزانه بسیار مهم است. اگه شما به دیابت مبتلا هستید باید بدونید که ورزش کردن و داشتن اطلاعات در زمینه میزان کالری و مواد قندی مصرفی اصل مهمی در زندگیتون به حساب میاد...
به طور متوسط بستنی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممنوع نیست.افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باید در نظر بگیرند که بستنی چگونه بر سطح قند خون آنها تأثیر می گذارد، زیرا کنترل قند خون برای مدیریت دیابت بسیار مهم است.در حالی که استفاده از وعده های کوچک بستنی به عنوان بخشی از رژیم متعادل و سالم خطرناک نیست، تصمیم گیری در مورد انواع آنها نیاز به توجه دقیق دارد.انتخاب٬ بین طیف گسترده ای از محصولات بستنی موجود می تواند برای افراد مبتلا به دیابت دشوار باشد.آنها باید تعداد کربوهیدرات ها، تعداد کالری و محتوای چربی موجود در محصول و همچنین اندازه سرو را در نظر بگیرند.بستنی وانیلی و شکلاتی هر دو حاوی 20 گرم (گرم) کربوهیدرات در هر نصف فنجان است.
در بعضی از بستنی ها طعم ها را بدون قند اضافه می کند. با این حال این گونه ها حاوی شیرین کننده های مصنوعی متعددی هستند که هنوز هم می توانند قند خون را افزایش دهند.بستنی به عنوان یک دسر شیرین، معمولاً دارای کربوهیدرات بالایی از قندهای تصفیه شده و فرآوری شده است.مصرف کربوهیدرات توصیه شده روزانه بر اساس عوامل متعددی از جمله موفقیت کنترل گلوکز، داروها، قد، وزن و سطح فعالیت متفاوت است.با پزشک متخصص خود در مورد مصرف ایده آل کربوهیدرات مشورت کنید.
همچنین ببینید:
افراد مبتلا به دیابت که رژیم غذایی محدودی از کربوهیدرات را دنبال می کنند باید میزان مصرف کربوهیدرات را کاملاً ثبت کنند.کسانی که قصد دارند یک وعده بستنی به عنوان دسر بخورند باید مطمئن شوند که یک وعده کربوهیدرات کمتر در خارج از آن مصرف می کنند. برخی از مارک ها و طعم های بستنی نیز دارای چربی اشباع بالایی هستند. از آنجا که افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض بیماری های قلبی هستند محدود کردن سایر غذاهای حاوی چربی اشباع در روزی که میخواهند بستنی بخورند راهی برای جلوگیری از تجویز توصیه شده است.فردی که مبتلا به دیابت است و قصد دارد از بستنی به صورت روزانه استفاده کند، باید با متخصص تغذیه در مورد راه هایی که آن را در برنامه رژیم غذایی قرار می دهد صحبت کند.بیشتر بستنی ها دارای مقدار زیادی شکر افزوده هستند، به طور کلی این ماده غذایی را می توان برای افراد مبتلا به دیابت محدود یا از آن خودداری کرد.
یکی از اولین عواملی که هنگام انتخاب بستنی باید به آن توجه کرد، میزان کل کربوهیدرات ها در برچسب اطلاعات تغذیه است. این عدد به طور مستقیم بر قند خون تأثیر می گذارد، بنابراین افرادی که گلوکز را کنترل می کنند باید اندازه وعده را محدود کنند.باید بدانیم بستنی چگونه در برنامه کلی رژیم غذایی جای می گیرد. در اینجا چند عامل برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید در نظر گرفته شود:
یک وعده بستنی با 15 گرم کربوهیدرات معادل 1 وعده کربوهیدرات است. هر کربوهیدرات موجود در بستنی به عنوان هدف کلی کربوهیدرات در روز محسوب می شود، که برای هر فرد متفاوت خواهد بود.
پروتئین و چربی موجود در بستنی می تواند به کاهش جذب قند کمک کند. انتخاب بستنی با پروتئین و چربی بیشتر ممکن است بر انتخاب گزینه کم چرب ترجیح داده شود. پس توجه به مصرف چربی اشباع شده در طول روز توصیه می شود. بستنی پر چرب دارای مقادیر بیشتری چربی اشباع شده است.
یک قسمت مناسب بستنی برای افراد مبتلا به دیابت بسیار کوچک است، منظور معمولاً نصف فنجان است. فرد مبتلا به دیابت باید اندازه مناسب غذا را رعایت کند تا بداند دقیقاً چه مقدار کربوهیدرات مصرف می کند.
مواردی که باید به آنها توجه کرد:
طیف گسترده ای از مارک ها و طعم ها در دسترس است.
هنگام انتخاب بستنی در فروشگاه به عوامل زیر توجه کنید:
قند کم
بهترین بستنی برای افراد مبتلا به دیابت دارای کمترین میزان قند در هر وعده بدون توجه بر شیرین کننده های مصنوعی است. برای بررسی میزان قند در یک بستنی خاص، به کل کربوهیدرات های موجود در برچسب تغذیه و لیست مواد تشکیل دهنده توجه کنید.
برای افراد مبتلا به دیابت بهترین انتخاب بستنی با کمتر از 20 گرم کربوهیدرات در یک وعده نصف فنجان است.
همچنین ببینید:
برچسب ها
تقریباً هر برند بستنی دارای اطلاعات زیادی روی بسته است.افراد مبتلا به دیابت ممکن است برچسب محصولاتی پیدا کنند که دارای قند کاهش یافته یا نصف کالری بستنی معمولی است. اگرچه ممکن است ادعاها درست باشند، اما محتوای قند واقعی ممکن است هنوز بسیار بیشتر از مقدار توصیه شده در هر وعده باشد.
سطح چربی و پروتئین
میزان پروتئین و چربی موجود در بستنی می تواند تأثیر مستقیمی بر سرعت جذب قند در بدن داشته باشد.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
healthline
دیدگاه تان را بنویسید