فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1070

درمان دیابت بارداری با رژیم غذایی

آشنایی و انتخاب رژیم غذایی مناسب و سالم در دوران بارداری می‌تواند خطر دیابت بارداری را کاهش داده و کنترل کند ...

در صورت ابتلا به دیابت بارداری چه چیز هایی باید بخورم؟

درک رژیم غذایی و تغذیه سالم بخش مهمی از درمان شما برای دیابت بارداری است. رژیم سالم و مناسب به شما کمک می کند تا سطح قند خون خود را در محدوده ایمن نگه دارید تا بتوانید از یک بارداری سالم لذت ببرید و یک نوزاد سالم به دنیا بیاورید.

درمان دیابت بارداری با رژیم غذایی

در صورت تشخیص دیابت بارداری ، باید برای مشاوره فردی به متخصص تغذیه مراجعه کنید. ما در اینجا نکات و دستورالعمل هایی را برای حمایت از شما ارائه کرده ایم.

همچنین مهم است که هر روز فعالیت بدنی داشته باشید زیرا فعالیت بدنی نیز به شما در مدیریت سطح قند خونتان کمک می کند.

همچنین ببینید:

آشنایی با واژگان دیابت

برخی از زنان مبتلا به دیابت بارداری می توانند با هرگونه تغییر لازم در رژیم غذایی و فعال بودن ، سطح قند خود را در محدوده ایمن نگه دارند. برخی از زنان ممکن است به انسولین و یا یک داروی دیابت به نام متفورمین نیاز داشته باشند.

در اینجا ما سعی داریم به کسانی که این امکان را دارند که با تغییر در رژیم غذاییشان دیابت بارداری را درمان کنند کمک کنیم.

 

هشت نکته برای تغذیه مناسب با دیابت بارداری

اینها نکاتی کلی درباره ی تغذیه برای زنان مبتلا به دیابت بارداری هستند. تیم مراقبت شما باید در مورد تغییر رژیم غذایی تان با شما صحبت کند و شما را برای مشاوره فردی به یک متخصص تغذیه ارجاع دهد.

 

۱.کربوهیدرات های سالم را انتخاب کنید

همه کربوهیدرات ها بر سطح قند خون شما تأثیر می گذارند ، بنابراین باید بدانید کدام غذاها حاوی کربوهیدرات هستند.

نوع و میزان کربوهیدرات هایی که می خورید یا می نوشید بر میزان قند خون شما تأثیر می گذارد. در واقع مقدار است که بیشترین تفاوت را ایجاد می کند. متخصص تغذیه ممکن است در مورد کاهش اندازه کربوهیدرات در تغذیه تان با شما صحبت کند. انتخاب کربوهیدرات های سالم نیز امری مهم است.

جایگزین کردن کربوهیدرات های سالم به جای کربوهیدرات های ناسالم

به جای نان سفید از نان چند غله‌، نان غلات کامل ، نان آرد کامل ، نان چاودار و یا نان کتان استفاده کنید.

به جای استفاده از محصولات تهیه شده با آرد سفید ، محصولات تهیه شده با آرد سبوس دار را مصرف کنید.

مصرف چیپس و تنقلات مشابه آن را متوقف کنید و به جای آن از ماکارونی تهیه  شده از آرد کامل ، یا سیب زمینی شیرین پخته شده استفاده کنید.

به جای مصرف برنج سفید از برنج قهوه ای استفاده کنید.

به جای غلات فرآوری شده از گندم و غلات کامل استفاده کنید.

سایر کربوهیدرات های سالم تر:

میوه

سبزیجات

حبوباتی مانند نخود ، لوبیا و عدس

لبنیات مانند ماست و شیر بدون قند اضافی. اگر از شیر غیر لبنی استفاده می کنید نیز باید بررسی کنید که شیرین نشده باشد و با ویتامین ها و مواد معدنی غنی شده باشد .

 

۲. مصرف شکر را کاهش دهید

ما می دانیم که کاهش قند در ابتدا کار بسیار سختی است ، بنابراین جایگزین های کوچک نقطه شروع خوبی هستند.

راه های ساده کاهش مصرف قند :

به جای نوشیدنی های شیرین ، نوشابه های انرژی زا و آب میوه ها از آب ، شیر بدون چربی یا نیم چرب ساده یا چای و قهوه بدون کافئین استفاده کنید.

به جای استفاده از شکر، شیرین کننده های کم کالری یا بدون کالری ، که به عنوان شیرین کننده های مصنوعی نیز شناخته می شوند را امتحان کنید.

غذاهای کمتری مانند کیک ، شکلات ، بستنی و بیسکویت مصرف کنید.

همچنین ببینید:

آمپول گلوکاگون چیست؟ چگونه استفاده می شود و از کجا آن را تهیه کنیم؟

نام های دیگر قند موجود در غذاها را که در برچسب مندرج بر روی محصولات غذایی ذکر می شوند را بدانید :

 ساکارز ، گلوکز ، دکستروز ، فروکتوز ، لاکتوز ، مالتوز ، عسل ، قند معکوس ، شربت ، شیرین کننده ذرت و ملاس

 

۳. مقدار وعده های خود را کنترل کنید

این کار به شما کمک می کند تا بتوانید سطح قند خون خود را مدیریت کرده و از بروز اضافه وزن در دوران بارداری جلوگیری کنید. با تیم مراقبت خود در مورد میزان افزایش وزن مناسب خود صحبت کنید. در دوران بارداری ممکن است وزن شما با دقت بیشتری کنترل شود.

 

۴.برای پاسخ به حملات احساس گرسنگی در بین وعده ها ، میان وعده های برنامه ریزی شده داشته باشید

اگر در این دوران نیاز به خوردن میان وعده دارید ، موارد زیر را جایگزین کیک ، بیسکویت ، ترد و شکلات کنید:

ماست ساده یا کم چرب

آجیل بدون نمک

دانه های خوراکی

میوه و سبزیجات

اما همچنان به مقدار هر چیزی که میخورید توجه داشته باشید ،  این کار به شما کمک می کند تا بتوانید وزن خود را نیز کنترل کنید.

 

۵. از خوردن غذا های دیابتی خودداری کنید

قانون تغییر کرده است و تولید کنندگان دیگر مجاز نیستند مواد غذایی با عنوان دیابتی یا مناسب برای بیماران دیابتی تولید کنند. این مواد غذایی هیچ مزایای خاصی برای سلامتی ندارند ، گران هستند و همچنان هم می توانند بر قند خون شما تأثیر بگذارند و ممکن است باعث ناراحتی معده تان نیز بشوند.

 

۶.شاخص گلیسمی غذاها را بدانید

برخی از غذاها به سرعت بر سطح قند خون شما تأثیر می گذارند و شاخص گلیسمی بالایی دارند و برخی دیگر مدت بیشتری طول می کشد تا سطح قند خون را تحت تأثیر قرار دهند و بنابراین شاخص گلیسمی پایینی دارند. برای کمک به کنترل سطح قند خون تان، از کربوهیدرات هایی با شاخص گلیسمی پایین تر استفاده کنید. شما هنوز هم باید به اندازه وعده های خود دقت کنید. این مقدار کربوهیدرات موجود در وعده غذایی است که بیشترین تاثیر را بر سطح قند خون می‌گذارد.

 

۷.وزن خود را مدیریت کنید

اگر در بارداری اضافه وزن زیادی داشته باشید ، این موضوع می تواند بر سلامتی شما تأثیر بگذارد و فشار خون شما را افزایش دهد. با این حال ، شواهد نشان می دهند که دوران بارداری زمان مناسبی برای رژیم گرفتن نیست و شما نباید در این دوران وزن خود را کاهش دهید. اما این مهم است که وزن شما توسط تیم مراقبت شما کنترل شود و دچار افزایش وزن زیادی نشوید، زیرا این افزایش وزن می تواند برای شما و نوزاد تان مشکل ایجاد کند.

ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و میزان فعالیت بدنی می تواند به شما در جلوگیری از افزایش زیاد وزن کمک کند. همچنین به شما کمک می کند تا بتوانید قند خون خود را در محدوده ایمن نگه دارید.

شیردهی یکی از کارهایی است که با انجام آن می توانید به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ بعد از زایمان کمک کنید.

مهم این است که بعد از زایمان به زندگی سالم خود ادامه دهید و وزن سالم خود را حفظ کنید. این امر خطر ابتلا به دیابت بارداری را در بارداری های آینده تان کاهش می دهد. و همچنین به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در آینده نیز کمک می کند.

 

۸. بیشتر ماهی بخورید

سعی کنید به طور منظم ماهی بخورید ، زیرا ماهی برای شما و رشد نوزاد شما مفید است.

توصیه می شود دو وعده در هفته ، که حداقل یک قسمت ماهی های چرب باشد ( ماهی هایی مانند ماهی خال خالی ، ساردین ، ماهی قزل آلا ، شاه ماهی و…) بخورید. ماهی های چرب  واقعاً برای سلامت قلب مفید هستند ، اما ماهی را بیش از دو وعده در هفته مصرف نکنید. وزن یک وعده باید حدود ۱۴۰ گرم باشد.

سعی کنید از ماهی های تازه استفاده کنید و از مصرف تن ماهی خودداری کنید .

یادتان باشد بهتر آن است که غذاهای خود را بین سه وعده غذایی و دو یا سه میان وعده در روز تقسیم کنید.

خوردن زیاد غذا در یک زمان می تواند باعث افزایش بیش از حد قند خون تان شود. بسیار مهم است که وعده های غذایی را حذف نکنید. در دوران بارداری ، نیازهای تغذیه ای شما افزایش یافته اند و کودک شما به تغذیه ای متعادل نیاز دارد.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

diabetes

ucsfhealth

دیدگاه تان را بنویسید

 

x