مشکلات چشمی در افزایش سن
مشکلات چشمی معمولا با گذشت سن افزایش می یابد ولی پیدا کردن علت و کنترل روند بیماری های بینایی به کاهش علائم کمک می کند...
مشکلات چشمی ممکن است با افزایش سن، تغییراتی در توانایی دید ایجاد کنند. همانطور که بدن شما کمی متفاوت از گذشته کار می کند، قوانین مشابهی هم برای بینایی شما اعمال می شود.
بسیاری از این تغییرات رایج هستند. برخی از آنها را می توان با تنظیمات ساده سبک زندگی و توصیه های اپتومتریست یا چشم پزشک مدیریت کرد.
برخی دیگر نشانه یک بیماری زمینه ای هستند که نیاز به رسیدگی دارند.
مهم است که تشخیص دهید چه زمانی باید با چشم پزشک خود در مورد تغییرات دردسرساز صحبت کنید. در اینجا مطالبی است که باید بدانید.
چگونه بینایی با افزایش سن تغییر می کند
بسیاری از مردم با رسیدن به میانسالی و دهه های بعد از آن، تفاوت های ظریفی را در بینایی خود تجربه می کنند.
آنها می توانند شامل موارد زیر باشند:
- مشکل دیدن از نزدیک اصطلاح رسمی برای این پیرچشمی است و معمولاً بعد از 40 سالگی شروع می شود. ممکن است چیزها را دورتر نگه دارید یا از ذره بین برای خواندن استفاده کنید.
- مشکل در تشخیص رنگ ها ممکن است نسبت به گذشته بیشتر طول بکشد
- تنظیم آهسته تر برای تغییرات نور. همانطور که از اتاق ها یا مناطق با نور کم به سمت اتاق ها یا مناطق با نور روشن حرکت می کنید، یا برعکس، تنظیم چشمان شما ممکن است بیشتر از گذشته طول بکشد.
خبر خوب این است که برداشتن گامهای کوچک، مانند تغییر نور خانه و گرفتن عینک یا لنز تماسی میتواند به شما کمک کند دوباره بهتر ببینید.
همچنین ببینید:
۵ مورد از بدترین مشکلات چشمی!
مشکلات چشمی مرتبط با سن
تعدادی از بیماری های چشمی وجود دارد که با افزایش سن احتمال ابتلا به آنها بیشتر است. شناخت علائم اولیه این موارد می تواند شانس درمان موثر را افزایش دهد.
1- دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD)
AMD از دست دادن تدریجی بینایی مرکزی است. اجسام ممکن است تار به نظر برسند، اشکال ممکن است منحرف به نظر برسند، یا ممکن است یک نقطه تاریک یا خالی در مرکز میدان دید خود ببینید.
با فرم رایج تر، که به نام AMD خشک شناخته می شود، از دست دادن بینایی می تواند با مواد مغذی دوستدار چشم، از جمله اسیدهای چرب امگا 3، لوتئین و زآگزانتین، کاهش یا جلوگیری شود.
نوع کمتر رایج، معروف به AMD مرطوب، می تواند باعث از دست دادن سریع و شدید بینایی شود. اگرچه درمان اولیه، شامل تزریق چشم یا لیزر درمانی، می تواند به حفظ بینایی شما کمک کند.
2- آب مروارید
آب مروارید یا لکه های تار در عدسی چشم شما با افزایش سن شایع است. طبق منابع معتبر همه بزرگسالان بالای 80 سال در ایالات متحده به آن مبتلا شده اند.
علائم آب مروارید حساسیت به نور، دوبینی، تاری دید یا کاهش دید در شب است. آب مروارید با جراحی قابل درمان است که مشکلات بینایی مرتبط را اصلاح می کند
3- رتینوپاتی دیابتی
افرادی که دیابت دارند ممکن است به رتینوپاتی دیابتی مبتلا شوند. این عارضه چشمی ناشی از سطوح بالای قند خون در بدن است که می تواند به عروق خونی شبکیه آسیب برساند.
علائم اولیه رتینوپاتی دیابتی شامل دیدن لکه ها، تاری دید، دید ضعیف در شب یا یک نقطه تاریک در مرکز بینایی است. در صورت عدم درمان می تواند منجر به نابینایی شود.
کنترل سطح قند خون می تواند به پیشگیری از نوروپاتی دیابتی یا کند کردن رشد آن کمک کند. اگر دچار نوروپاتی دیابتی شوید، بسته به شدت، می توان آن را با جراحی لیزر یا تزریق چشمی درمان کرد.
4- خشکی چشم
بسیاری از مردم خشکی چشم را تجربه می کنند، ولی با افزایش سن، خشکی چشم شایع تر می شود.
شناخته شده است که زنان با افزایش سن بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند.
چشمان شما ممکن است گزش کند، بسوزد، احساسی شبیه کاغذ سنباده داشته باشد، زیرا غده اشک به درستی برای روان کردن چشم کار نمی کند.
خشکی چشم با قطره های چشمی، پمادها یا داروهای خانگی مانند مرطوب کننده ها که رطوبت هوا را افزایش می دهند قابل درمان است.
مشکلات پلک
با گذشت سالها، ممکن است تغییراتی در سلامت پلک خود تجربه کنید.
1- التهاب
ممکن است متوجه التهاب در چشم شوید که به بلفاریت معروف است. این می تواند چشمان شما را قرمز، دردناک و تورم کند. قطره چشم، کمپرس گرم، اسکراب پلک و آنتی بیوتیک ها همگی درمان های ممکن برای التهاب پلک هستند.
2- افتادگی پلک
پلک های شما نیز ممکن است شروع به پایین آمدن یا افتادگی کنند. برخی از افراد نگاهی خسته یا گشاد در اطراف چشم دارند. هنگامی که پلک پایین به دلیل ضعف عضلانی یا آسیب عصبی می افتد، به آن پتوز می گویند. پوست اضافی اطراف چشم درماتوکالازیس نامیده می شود.
این شرایط می توانند بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهند، اما با جراحی قابل درمان هستند. برخی از افراد مبتلا به پتوز ممکن است از قطره چشمی برای بالا بردن پلک استفاده کنند.
3- مگس پران
مگس پران به علت تجمع تودههایی از سلولها در داخل چشم ایجاد میشود و سایههایی را مانند لکه ها یا خطوط کوچک در میدان دید شما ظاهر می کند.
مگس پران معمولاً نیازی به درمان ندارد. اما اگر به طور ناگهانی متوجه تعداد زیادی مگس پران جدید شدید یا بینایی شما مسدود شد، می تواند نشانه پارگی یا جدا شدن شبکیه باشد. اینها شرایط جدی هستند که نیاز به درمان فوری دارند.
4- گلوکوم
گلوکوم وضعیتی است که در آن مایع در چشم جمع شده و به عصب بینایی آسیب می رساند. در صورت عدم درمان، گلوکوم می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود. این عامل اصلی نابینایی در افراد بالای 60 سال است.
اکثر مردم تا زمانی که مقداری از بینایی را از دست ندهند هیچ علامتی از گلوکوم را تجربه نمی کنند. غربالگری های منظم می تواند به تشخیص گلوکوم و درمان آن برای جلوگیری از نابینایی کمک کند.
گزینه های درمانی شامل دارو یا جراحی برای کاهش فشار در چشم است.
5- کم بینایی
برخی از افراد با افزایش سن تغییرات بینایی را تجربه می کنند که در انجام کارهای روزانه اختلال ایجاد می کند، که با عینک قابل اصلاح نیست.
افراد کم بینا ممکن است در خواندن تابلوهای خیابان، تشخیص چهره یا در کارهایی مانند آشپزی به دلیل ناتوانی در دید خوب مشکل داشته باشند. چشم پزشک می تواند کم بینایی را تشخیص دهد. یک متخصص بینایی می تواند کمک هایی مانند ذره بین را برای کمک به شما توصیه کند.
6- جداشدگی شبکیه
جداشدگی شبکیه زمانی اتفاق می افتد که شبکیه از بافت چشم جدا می شود.
علائم عبارتند از:
- جرقه هاي نوراني
- از دست دادن دید مرکزی
- پرده سایه ای که دید را مسدود می کند
- افزایش سریع مگس پران
معاینات معمول و جامع چشم می تواند به غربالگری جداشدگی شبکیه کمک کند. هر چه زودتر تشخیص داده شود، بهتر است. در صورت عدم درمان، می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود. پزشک شما ممکن است از تزریق چشمی، لیزر یا کرایوتراپی برای درمان این بیماری استفاده کند.
همچنین ببینید:
اختلالات شبکیه چشم – علائم، عوامل، تشخیص و درمان
نکاتی برای حفظ سلامت چشم
کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای ارتقای سلامت چشم با افزایش سن انجام دهید. ایجاد تغییرات در سبک زندگی می تواند به جلوگیری از بسیاری از بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن کمک کند.
- اگر سیگار می کشید، سیگار را ترک کنید. سیگار کشیدن خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید مرتبط با سن را افزایش می دهد.
- از یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی استفاده کنید. برخی از مواد مغذی مانند لوتئین، زآگزانتین، ویتامین C، ویتامین E، اسیدهای چرب امگا 3 و روی به ارتقای سلامت چشم و جلوگیری از برخی بیماریهای چشمی کمک میکنند. مقدار زیادی سبزیجات سبز برگ، میوه ها، آجیل و ماهی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- فعال بمانید و وزن خود را حفظ کنید. چاقی ممکن است خطر ابتلا به گلوکوم، دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن و سایر بیماری های چشمی را افزایش دهد.
- کنترل فشار خون و دیابت می تواند به پیشگیری از بیماری هایی مانند نوروپاتی دیابتی کمک کند که در غیر این صورت می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود.
- عینک آفتابی بزنید، محافظت از چشمان خود در برابر اشعه ماوراء بنفش هنگامی که خارج از منزل هستید می تواند به شما در حفظ بینایی کمک کند.
- معاینات منظم چشم را برنامه ریزی کنید. یک معاینه سالانه چشم با چشم پزشک یا اپتومتریست می تواند به شما کمک کند تا مشکلات چشمی را زود تشخیص دهید و قبل از اینکه منجر به مشکلاتی مانند کاهش بینایی شود، درمان لازم را انجام دهید.
حفظ سلامت کلی همچنین می تواند به شما کمک کند تا از نظر جسمی و روانی احساس بهتری داشته باشید. این می تواند به شما کمک کند تغییرات بینایی را که ممکن است با افزایش سن به وجود بیاید را، بهتر هدایت کنید.
نتیجه کلی
با افزایش سن بینایی شما تغییر می کند. برخی از این تغییرات با تنظیم سبک زندگی قابل کنترل هستند، مانند عینک زدن و تنظیم نور در خانه.
مراقبت از سلامت کلی می تواند به ارتقای سلامت چشم با افزایش سن کمک کند.
برنامه ریزی منظم برای معاینه چشم کمک می کند بیماری های جدی چشم به موقع تشخیص داده شود و درمان زودهنگام به جلوگیری از کاهش بینایی کمک می کند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
دیدگاه تان را بنویسید