خواص بینظیر لوبیا!
مصرف لوبیا در بین مردم رایج است٬ لوبیا از مواد معدنی٬ ویتامین ها و ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است و مصرف اون برای سلامتی بدن مفید است ...
لوبیا حاوی اسیدهای آمینه است که مواد سازنده پروتئین ها هستند که بدن از آنها برای التیام و ساختن بافتهای جدید به شکل استخوان ، ماهیچه ، مو ، پوست و خون استفاده می کند. پروتئین یک ماده مغذی ضروری است.
انواع زیادی لوبیا وجود دارد. برخی از محبوب ترین انواع لوبیا عبارتند از:
لوبیا لیما
لوبیا سیاه
نخود چشم بلبلی
سویا
لوبیا قرمز
لوبیا چیتی
لوبیا قرمز
همچنین ببینید:
فواید لوبیا برای سلامتی
لوبیا چندین مزیت برای سلامتی دارد.
۱. پروتئین
پروتئین یک ماده مغذی حیاتی است که نقش اساسی در حفظ و ترمیم بدن دارد. لوبیا سرشار از آمینو اسید است که عناصر سازنده پروتئین هستند .
۲۰ منبع آمینواسید وجود دارد که ۹ مورد از آنها ضروری هستند. همچنین دو نوع منبع پروتئین وجود دارد: کامل و ناقص. محصولات حیوانی ، سویا و کینوا همه پروتئین کامل هستند، به این معنی که حاوی هر ۹ اسید آمینه ضروری هستند. با این حال، از همه انواع لوبیا ، فقط دانه سویا حاوی هر ۹ اسید آمینه است. افراد می توانند پروتئین های ناقص را با آجیل، دانه ها، محصولات لبنی یا غلات در یک وعده غذایی یا در طول روز ترکیب کرده و پروتئین کاملی برای مصرفشان تهیه کنند. لوبیا منبع عالی پروتئین برای گیاهخواران است. لوبیا همچنین کالری و چربی اشباع کمتری نسبت به سایر منابع پروتئینی مانند گوشت و محصولات لبنی کم چرب دارند.
۲. فولات
لوبیا حاوی چندین ماده مغذی حیاتی از جمله فولات است. فولات برای سلامت کلی بدن ، ساخت گلبول های قرمز سالم و جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین در دوران بارداری ضروری است.یک فنجان یا ۱۵۵ گرم لوبیا پوست کنده حاوی ۴۸۲ میکروگرم فولات است .
۳. آنتی اکسیدان ها
بر اساس مطالعات انجام شده ، مشخص شده است که لوبیا سرشار از پلی فنول است که نوعی آنتی اکسیدان است.آنتی اکسیدان ها با اثرات رادیکال های آزاد ، که مواد شیمیایی مضری هستند که در طول متابولیسم و سایر فرایندها در بدن تولید می شوند، مبارزه می کنند. رادیکال های آزاد می توانند باعث آسیب سلول ها شوند که این آسیب ها می تواند منجر به ایجاد بیماری های مختلف شود. آنتی اکسیدان ها به بدن در دفع رادیکال های آزاد کمک می کنند. به این ترتیب ، غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند لوبیا می توانند از بدن در برابر ابتلا به بیماری ها محافظت کنند.
۴. سلامت قلب
احتمال مرگ ناشی از حمله قلبی یا سایر مشکلات قلبی عروقی در افرادی که به طور منظم لوبیا مصرف می کنند، کمتر است. محققان معتقدند که یکی از دلایل کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در گیاهخواران این است که افراد مصرف لوبیا را جایگزین دریافت پروتئن از طریق مصرف گوشت حیوانات کرده اند. یک بررسی و متاآنالیز در سال ۲۰۱۳ نشان داده است که بین خوردن لوبیا و کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب همبستگی مشخصی وجود دارد.تحقیقات دیگر نشان می دهد که مواد مغذی موجود در لوبیا ممکن است به کاهش کلسترول نیز کمک کند. کلسترول بالا یک عامل خطر برای افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و وقوع حملات قلبی است. شواهد معتبری وجود دارد که رژیم غذایی دارای فیبر زیاد ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک کند. یک فنجان یا ۸۸ گرم لوبیا سیاه حدود ۱۴ گرم فیبر را تأمین می کند که بیش از نیمی از نیاز روزانه افراد بالغ به فیبر است.
همچنین ببینید:
۵. کاهش خطر ابتلا به سرطان
برخی مطالعات نشان داده اند که لوبیا به عنوان آنتی اکسیدان و عوامل ضد التهابی عمل می کند. این اثرات می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.تحقیقات منتشر شده در ۲۰۱۵ تجزیه و تحلیل کرد که آیا ممکن است لوبیا دارای خواص آنتی اکسیدانی باشد که با سرطان روده مبارزه می کند یا خیر؟ و نتایج نشان داد که لوبیا سیاه دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی است. و در ادامه یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نیز نشان داد که مواد شیمیایی موجود در لوبیا سیاه می تواند با جلوگیری از تکثیر سلول های سرطانی ، رشد سرطان روده بزرگ را کند کند.
۶. دیابت و متابولیسم گلوکز
لوبیا ممکن است به تثبیت سطح گلوکز خون یا حتی جلوگیری از ابتلا به دیابت کمک کند. لوبیا سرشار از فیبر است که می تواند به کاهش قند خون کمک کند.در سال ۲۰۱۸ محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف رژیم غذایی دارای فیبر زیاد می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ممکن است به کاهش قند خون در افرادی که قبلاً به این بیماری مبتلا شده اند نیز کمک کند.منبع دیگری نیز به طور خاص به بررسی تأثیر افزودن یک فنجان حبوبات به رژیم غذایی روزانه افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ پرداخت. این مطالعه کاهش سطح قند خون و کاهش فشار خون را در گروهی که لوبیا مصرف کردند نسبت به گروه کنترل که بیشتر از فیبر گندم کامل را مصرف می کردند، نشان داد.
۷.جلوگیری از کبد چرب
کبد چرب زمانی اتفاق می افتد که چربی در کبد تجمع می یابد. این بیماری می تواند در کنار چاقی ، کلسترول بالا ، فشار خون بالا و سایر جنبه های سندرم متابولیک ایجاد شود.پزشکان درمان بیماری کبد چرب را همراه با کاهش وزن و کنترل قند خون و همچنین کاهش سطح چربی در خون مانند تری گلیسیریدها و لیپوپروتئین با چگالی پایین یا همان کلسترول بد می دانند. جایگزین کردن لوبیا به جای پروتئین های حیوانی دارای چربی زیاد ، گام خوبی برای بهبود سلامت کبد است.
۸. کنترل اشتها
وقتی فردی لوبیا می خورد، فیبر و نشاسته های سالم موجود در آن می تواند به ایجاد احساس سیری در وی کمک کند. به عنوان یک استراتژی در رژیم غذایی این کار می تواند از پرخوری جلوگیری کند و ممکن است منجر به کاهش وزن شود .
۹. بهبود سلامت روده
تحقیقات نشان داده است که انواع لوبیا ، به ویژه لوبیا سیاه ، با بهبود عملکرد روده و افزایش تعداد باکتری های مفید موجود در آن ، سلامت روده را افزایش می دهند. این نکته ممکن است به جلوگیری از بیماری های مرتبط با روده نیز کمک کند.باکتری های سالم روده همچنین از عملکرد سیستم ایمنی بدن هم پشتیبانی می کنند و ممکن است باعث کاهش وزن نیز بشوند.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
medicalnewstoday
دیدگاه تان را بنویسید