فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1166

بدن درد نشانه چیست و چگونه درمانش کنیم؟

کوفتگی و بدن درد موضوعی است که همه ی ما کم و بیش اون را تجربه کردیم. درد بدن علامت شایع بسیاری از بیماریهاست. اگر به شکل مداوم دچار کوفتگی بدن یا ضعف عضلانی هستید که علت مشخصی برای اون پیدا نمیکنید باید فورا به پزشک مراجعه کنید ...

بدن درد موردی شایع است. این دردها می توانند ناشی از خستگی یا ورزش باشند ، اما همچنین می توانند علامت یک بیماری زمینه ای نیز باشند.در حالی که بدن درد معمولاً بی خطر است ، اما درک علت آن و زمان مراجعه به پزشک می تواند موضوعی مفید باشد.شدت و تناوب درد بدن می تواند متفاوت باشد. فرد ممکن است آنها را با عنوان دردهای شدید ، متناوب یا دردهای کسل کننده آزار دهنده توصیف کند.

بدن درد نشانه چیست و چگونه درمانش کنیم؟

 

افراد اغلب می توانند بدون مراجعه به پزشک ، دردهای بدن شان را تشخیص داده و درمان کنند. اما گاهی اوقات ممکن است آنها برای بهبود به کمک پزشکی نیاز داشته باشند.

 

علائم و نشانه ها:

بدن درد می تواند در کنار خستگی و ضعف ایجاد شود.گر بدن درد ناشی از یک بیماری باشد ، ممکن است فرد علائم دیگری را نیز تجربه کند. تشخیص سایر علائم می تواند به فرد در تشخیص علت و تصمیم گیری در مورد مراجعه به پزشک کمک کند.

همچنین ببینید:

 درد چیست؟ علل، انواع و درمان آن

 

برخی از علائم رایج که همراه با بدن درد ایجاد می شود عبارتند از:

درد در قسمت خاصی از بدن

ضعف

خستگی

لرزش یا تغییر در دمای بدن

علائم سرماخوردگی و آنفولانزا

 

علل احتمالی:

بدن درد ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. اکثر آنها به راحتی قابل درمان و نسبتاً بی خطر هستند ، اما گاهی اوقات بدن درد می تواند به دلیل وجود شرایط پزشکی جدی تری به وجود آمده باشد.

دلایل احتمالی بدن درد عبارتند از:

 

فیبرومیالژیا

درد ، خستگی و سفتی عضلات همه علائم فیبرومیالژیا هستند ؛ فیبرومیالژیا یک عارضه طولانی مدت است که باعث بروز درد در سراسر بدن می شود.فیبرومیالژیا ممکن است ناشی از نحوه پردازش پیام های درد توسط سیستم عصبی مرکزی در بدن باشد.

 

عفونت ها و ویروس ها

آنفولانزا ، سرماخوردگی معمولی و سایر عفونت های ویروسی یا باکتریایی می توانند باعث بدن درد شوند.هنگامی که چنین عفونت هایی رخ می دهد ، سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونت ، گلبول های سفید خون را می فرستد.این کار می تواند منجر به التهاب شود ، که این التهاب نیز باعث می شود که فرد در ماهیچه های بدنش احساس درد و گرفتگی کند.

 

داروها

برخی از داروها، مانند استاتین ها و داروهای فشار خون ، دارای عوارض جانبی هستند که باعث ایجاد احساس درد و گرفتگی و کوفتگی در بدن می شوند.علائم ترک الکل و مواد مخدر خاص ، از جمله کوکائین و مواد افیونی ، نیز می توانند تأثیر مشابهی داشته باشند.

 

احتباس مایعات

هنگامی که بدن مایعات را در خود نگه می دارد، ممکن است تورم و التهاب ایجاد شود و در نتیجه درد عضلانی وعمومی ایجاد شود. همچنین ممکن است فرد دردها و گرفتگی های شدید و موضعی را نیز تجربه کند.

شرایطی که می تواند منجر به احتباس مایعات شود عبارتند از:

مشکلات تیروئید ، به ویژه کم کاری تیروئید

نارسایی احتقانی قلب

سیروز کبدی

سوء تغذیه شدید

بیماری مزمن کلیه و سندرم نفروتیک

نارسایی وریدی

مشکلات تخلیه لنفاوی

هر یک از این شرایط نیاز به درمان خاصی دارند ، اما برخی از داروهای خانگی نیز می توانند تاثیر احتباس مایعات در بدن را کاهش دهند.

 

هیپوکالمی

هیپوکالمی زمانی اتفاق می افتد که میزان پتاسیم در جریان خون فردی کم باشد .پایین بودن سطح بر عملکرد اعصاب و ماهیچه ها تأثیر می گذارد ، که این موضوع می تواند منجر به بدن درد ، ضعف ، خستگی و گرفتگی عضلات شود.

 

استرس

استرس می تواند باعث ایجاد تنش در بدن شود و همچنین می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند. این موضوع ممکن است باعث سفت شدن و گرفتگی ماهیچه ها شود و همچنین بر پاسخ بدن به التهاب و عفونت نیز تأثیر بگذارد.

 

کم آبی بدن

هیدراته ماندن برای عملکرد خوب بدن هر فردی ضروری است. کم آبی بدن گاهی باعث احساس خستگی و درد در فرد می شود.

 

کمبود خواب

کمبود خواب می تواند منجر به بروز دردهایی در بدن  شود.دانشمندان فکر می کنند ممکن است بین خواب و درد ارتباطی دو طرفه وجود داشته باشد.افرادی که درد مزمن را تجربه می کنند ، اغلب خوابیدن برایشان مشکل است و در مقابل نیز افراد مبتلا به بی خوابی اغلب درد مزمنی را تجربه می کنند.با گذشت زمان ، عدم خواب کافی می تواند منجر به خستگی شود. این خستگی ممکن است باعث احساس درد ، تنبلی و سنگینی بدن شود. کمبود خواب همچنین بر توانایی بدن در ترمیم بافت ها و سلول ها تأثیر می گذارد. وقتی بدن زمان کافی برای ترمیم و بهبودی اش نداشته باشد ، ممکن است فرد بیشتر دچار درد و کسالت شود.

 

پنومونی( ذات الریه)

ذات الریه یک عفونت ریه است که اگر درمان نشود بسیار خطرناک است. ذات الریه ممکن است منجر به ناتوانی در دریافت اکسیژن کافی برای بدن شود. بدون اکسیژن کافی ، گلبولهای قرمز خون و بافتهای بدن قادر به انجام عملکرد صحیح  نیستند ، که این موضوع ممکن است باعث درد و کسالت  شود.

همچنین ببینید:

خس خس سینه! (علل٬ درمان)

سندرم خستگی مزمن (CFS)

مانند افرادی که به اندازه کافی نمی خوابد ، فرد مبتلا به سندرم خستگی مزمن نیز ممکن است علاوه بر بی خوابی ، خستگی و ضعف ، از دردهای عضلانی نیز رنج ببرد.

 

آرتروز

آرتروز زمانی بروز می کند که مفاصل فرد ملتهب شده باشند. آرتروز می تواند ناشی از سایش و آسیب هایی در برخی از نقاط  بدن باشد یا ممکن است نتیجه یک بیماری خود ایمنی باشد که باعث می شود سیستم ایمنی بدن به بافتهای سالم مفاصل حمله کند.

 

اختلالات خود ایمنی

اختلالات مختلف خود ایمنی نیز می تواند باعث بدن درد شود. این اختلالات شامل:

لوپوس: این مورد زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن فرد شروع به حمله به بافت های سالم کرده و باعث ایجاد التهاب می شود.

میوزیت: نوعی التهاب عضلات است. سایر علائم میوزیت شامل خستگی و احساس ناخوشی و ضعف عمومی است.

مولتیپل اسکلروزیس (ام اس): این یک بیماری خود ایمنی است که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد. افراد مبتلا به ام اس در بدنشان احساس درد می کنند زیرا بافت اطراف سلول های عصبی آنها در اثر التهاب مداوم آسیب دیده است .

 

درمان های خانگی:

پزشک برای هر بیماری زمینه ای که باعث درد و گرفتگی در بدن بشود ، درمانی را تجویز می کند ، اما فرد برای کاهش دردهایش می تواند از روش های زیر نیز استفاده کند:

استراحت: استراحت به بدن زمان می دهد تا خودش را ترمیم کند و بهبود یابد.

نوشیدن مقدار زیادی مایعات: هیدراته ماندن می تواند به کاهش درد ناشی از کم آبی بدن کمک کند.

مصرف داروهای بدون نسخه‌: مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) ، که می تواند درد و التهاب را کاهش دهند نیز می تواند کمک کننده باشد.

حمام آب گرم: گرما می تواند به شل شدن ماهیچه ها و کاهش تنش در بدن کمک کند.

تنظیم دما: این کار ممکن است شامل کاهش تب ، گرم نگه داشتن یا خنک کردن بدن برای کاهش لرز و جلوگیری از ایجاد تنش در ماهیچه ها شود.

 

زمان مراجعه به پزشک

در صورت مشاهده موارد زیر ، فرد باید به پزشک مراجعه کند:

درد مداومی که با درمان های خانگی بهبود نمی یابد

درد شدید ، به ویژه اگر علت مشخصی نیز وجود نداشته باشد

هرگونه درد یا گرفتگی در بدن که با ایجاد جوش و لکه های قرمز بر روی پوست بدن همراه باشد

بدن درد بعد از گزش حشرات

بدن درد یا درد عضلانی همراه با قرمزی یا تورم شدید

بدن درد ناشی از مصرف یک داروی خاص

تب مداوم

 

علائم دیگری که می توانند با بدن درد همراه شوند و ممکن است به مراقبت های فوری پزشکی نیاز داشته باشند عبارتند از:

احتباس شدید مایعات در بدن

مشکل در بلع

تنگی نفس

استفراغ ، به ویژه همراه با تب

گرفتگی گردن

تغییرات در بینایی

خستگی شدیدی که از بین نمی رود

حساسیت به نور

ضعف و ناتوانی عضلات به طوری که حرکت دادن قسمت هایی از بدن بسیار سخت یا نا ممکن شود

غش یا از دست دادن هوشیاری

تشنج

پزشک می تواند به تشخیص علت دردهای بدن کمک کند و تشخیص دهد که آیا اعمال درمان ضروری است یا خیر.

اگر فردی بیش از ۲ هفته بدن درد را تجربه کند و نداند که چه چیزی باعث ایجاد آن شده است ، باید بدون در نظر گرفتن علائم دیگر به پزشک مراجعه کند.

 

به طور کلی:

دردهای خفیف بدن که با گذشت زمان بهبود می یابند و با استراحت ، آب رسانی مجدد به بدن و درمان های بدون نسخه برطرف می شوند ، معمولاً جای نگرانی ندارند.

با این حال ، بدن درد می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای جدی تر نیز باشد.

اگر فردی دچار بدن دردهای مکرر یا مداوم می شود که در کنار سایر علائم شدیدتر ظاهر می شود ، باید برای تشخیص و درمان مناسب با پزشک مشورت کند.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

medicalnewstoday

دیدگاه تان را بنویسید

 

x