فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1137

پروبیوتیک چیست و چه تاثیری بر سلامت بدن دارد؟

پروبیوتیک ها٬ مخمرها و باکتری هایی هستند که برای سلامت بدن مخصوصآ سیستم گوارش مفیدند. پروبیوتیک ها باعث میشوند که بدن به طور طبیعی خود را تمیز و سم زدایی کند همچنین سم زدایی باعث کاهش زخم های گوارشی و بوی بد دهان میشود...

پروبیوتیک ها موجودات ریز و فعال  کوچکی هستند که مصرف آنها باعث تغییر میکروبیوم دستگاه گوارش انسان جهت سلامتی می شود. به آنها باکتری های مفید روده نیز گفته می شود. آنها باکتری های خوبی هستند که شما در واقع در سیستم خود دارید.آنها از سیستم های بدن سالم از دهان تا روده شما پشتیبانی می کنند و به کنترل میکروارگانیسم های مضر مانند میکروب ها کمک می کنند.

پروبیوتیک چیست و چه تاثیری بر سلامت بدن دارد؟

در سطوح مناسب نیز، پروبیوتیک ها به هضم و بهبود جذب مواد مغذی کمک کننده هستند.پروبیوتیک ها به طور طبیعی در غذاهای تخمیر شده و شیر وجود دارند.

 

انواع پروبیوتیک ها

بسیاری از انواع باکتری ها به عنوان پروبیوتیک طبقه بندی می شوند.  همه آنها مزایای متفاوتی دارند اما بیشتر آنها از دو گروه ناشی می شوند.  از پزشک خود بپرسید که کدام یک برای شما مفید است.

لاکتوباسیلوس (Lactobacillus) : این ممکن است از رایج ترین پروبیوتیک ها باشد. همان چیزی است که در ماست و سایر غذاهای تخمیر شده پیدا خواهید کرد. انواع مختلف آن می تواند به اسهال کمک کند و ممکن است به افرادی که نمی توانند لاکتوز، قند موجود در شیر را هضم کنند، کمک کند.

همچنین ببینید:

اسلیو معده چیست و چه عوارضی به همراه دارد؟

بیفیدوباکتریوم (Bifidobacterium) : می توانید آن را در برخی از محصولات لبنی پیدا کنید. ممکن است به کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و برخی شرایط دیگر کمک کند. ساکارومایسس بولاردی (Saccharomyces boulardii) مخمری است که در پروبیوتیک ها یافت می شود. به نظر می رسد که به مبارزه با اسهال و سایر مشکلات گوارشی کمک می کند.

 

پروبیوتیک ها و هضم غذا

اعتقاد بر این است که پروبیوتیک ها به مشکلات گوارشی مانند موارد زیر کمک می کند:

قولنج

یبوست

بیماری کرون

بیماری التهابی روده (IBD)

سندرم روده تحریک پذیر (IBS)

عدم تحمل لاکتوز

کولیت زخمی

و در برخی موارد دیگر به افراد کمک کرده است، مانند:

شرایط پوستی مانند اگزما

سلامت ادرار و واژن

جلوگیری از آلرژی و سرماخوردگی

بهداشت دهان و دندان

نحوه استفاده ایمن از آنها

اکثر مطالعات روی پروبیوتیک ها کم بوده است و نمی دانیم که دقیقا چگونه پروبیوتیک ها به هضم غذا کمک می کنند. آنها همچنین به ما نمی گویند که چگونه پروبیوتیک ها را تجویز و مصرف کنیم.

تصور می شود که پروبیوتیک ها برای اکثر افراد بی خطر هستند و برخی دستورالعمل های کلی وجود دارد.

اکوسیستم های گوارشی متفاوت است. افراد مبتلا به یبوست اکوسیستم متفاوتی نسبت به افراد بدون یبوست در میکروارگانیسم های موجود در روده خود دارند.آنها سطح pH را پایین می آورند. پروبیوتیک ها سطح pH را در روده بزرگ کاهش می دهند که ممکن است به حرکت سریع مدفوع در آن کمک کند.پروبیوتیک ها ممکن است به طور خاص در تسکین اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک ها و کلستریدیوم دیفیسیل مفید باشند. ایده این است که پروبیوتیک ها باکتری های خوبی را که ممکن است آنتی بیوتیک ها از بین برده باشند ایجاد کند.آنها می توانند به جذب پروتئین کمک کنند. پروبیوتیک ها می توانند به شما کمک کنند تا پروتئین موجود در رژیم غذایی خود و سایر ویتامین ها و مواد مغذی را بهتر جذب کنید.همه پروبیوتیک ها برابر نیستند و تحقیقات بیشتری برای درک مزایای هر نوع مورد نیاز است.

از آنجا که پروبیوتیک ها از طریق دهان مصرف می شوند، اثربخشی آنها بستگی به میزان مقاومت آنها در برابر محیط بسیار اسیدی معده و دستگاه گوارش دارد. بالاترین کیفیت پروبیوتیک ها از معده شما عبور کرده و وارد روده می شوند و مواد مغذی جذب می شوند. این جایی است که پروبیوتیک ها بیشتر کار درمانی و خوب خود را انجام می دهند.

پروبیوتیک ها زنده هستند بنابراین هرگونه مشکل و ذخیره سازی می تواند بر زنده ماندن آنها تأثیر بگذارد. ما باید بیشتر در مورد نحوه استفاده از پروبیوتیک ها بدانیم و همچنین باید در مورد چگونگی باقی ماندن پروبیوتیک ها در داخل روده پس از رسیدن به آنجا بیشتر اطلاعات داشته باشیم.

 

نحوه استفاده از پروبیوتیک ها برای سلامت دستگاه گوارش

برای شروع استفاده از پروبیوتیک ها، مصرف روزانه آنها را افزایش دهید. می توانید این کار را از طریق منابع غذایی یا مکمل ها انجام دهید.  بسیاری از غذاهای سنتی در سراسر جهان به طور طبیعی حاوی پروبیوتیک هستند. این غذاها عبارتند از:

ماست یونانی

کیمچی

نوشیدنی کفیر

شور کلم

به راحتی مصرف پروبیوتیک خود را افزایش دهید. از آنجا که انواع مختلفی از پروبیوتیک ها وجود دارد، توجه داشته باشید که هر کدام از آنها چگونه تاثیر متفاوتی بر شما می گذارد.

همچنین ببینید:

درمان خانگی یبوست!

چند نکته اضافی برای مصرف پروبیوتیک ها:

به آرامی CFU ها را افزایش دهید:

دوزهای توصیه شده روزانه از 1 میلیارد تا 10 میلیارد واحد تشکیل مستعمره (CFU) متغیر است. از 1 CFU شروع کنید و به آرامی افزایش دهید در حالی که به نحوه واکنش بدن خود توجه می کنید. کفیر حاوی 15-20 واحد CFU در هر فنجان است. مکمل ها باید CFU های خود را روی بطری ذکر کنند.

در زمان های خاص در رابطه با وعده های غذایی مصرف کنید:

پروبیوتیک ها را درست قبل از غذا یا همراه با وعده غذایی خود مصرف کنید، اما بعد از غذا مصرف نشود.

منابع طبیعی را قبل از مکمل ها امتحان کنید:

شما می توانید مکمل های پروبیوتیک مصرف کنید، اما معمولا دریافت آنها از منبع طبیعی مفیدتر است. منابع غذایی پروبیوتیک ها حاوی انواع زیادی از سویه ها هستند.

به برچسب ها و کیفیت توجه کنید:

برچسب ها را از نزدیک بخوانید و دستورالعمل های ذخیره سازی را دنبال کنید. سعی کنید یک مارک قابل اعتماد انتخاب کنید.

 

فواید

پروبیوتیک ها ممکن است به کنترل موارد زیر کمک کنند:

سندرم روده تحریک پذیر

کلسترول بالا

جذب مواد مغذی

اسهال

یبوست

عدم تحمل لاکتوز

افزایش وزن

کاهش عوارض جانبی هر یک از موارد فوق می تواند کیفیت زندگی و احساس کلی رفاه شما را بهبود بخشد.مزایای پروبیوتیک ها در روده شما فراتر از حرکات سالم روده است. با کمک به جذب پروتئین، پروبیوتیک ها همچنین می توانند به بدن شما در بهبود بعد از تمرین کمک کرده و فشار عضلانی را کاهش دهند.با افزایش نگرانی ها در مورد عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک، پروبیوتیک ها می توانند عوامل محافظتی و درمانی قوی باشند که به طور یکپارچه با سیستم های طبیعی بدن ما کار می کنند.

 

عوارض جانبی و خطرات

پروبیوتیک ها برای اکثر مردم بی خطر تلقی می شوند. مطالعات خطرات عمده مربوط به مصرف آنها را گزارش نمی کنند.شایع ترین عوارض جانبی پروبیوتیک ها گاز و نفخ است. در صورت بروز واکنش های شدید از جمله درد شکم، مصرف CFU روزانه خود را کاهش داده و به تدریج دوباره به مرور افزایش دهید.

قبل از دادن مکمل های پروبیوتیک به فرزند خود، با پزشک متخصص اطفال صحبت کنید. نوزادان نارس نباید پروبیوتیک مصرف کنند.

پروبیوتیک ها ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری مزمن یا سیستم ایمنی ضعیف توصیه نشود. از پروبیوتیک ها برای جایگزینی داروهای تجویزی بدون مشورت اولیه با پزشک خود استفاده نکنید.

 

نتیجه کلی

تحقیقات نشان می دهد که بین مصرف پروبیوتیک ها و هضم سالم در افراد در هر سنی رابطه مثبت وجود دارد. هضم سالم همچنین منجر به بهبود سلامت روانی، سیستم ایمنی سالم و احتمالاً پوست سالم می شود.

اگر علاقمند به دریافت فواید پروبیوتیک ها هستید، آنها را به آرامی با غذاها یا مکمل های سنتی وارد رژیم غذایی خود کنید.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

healthline

medicalnewstoday

دیدگاه تان را بنویسید

 

x