بواسیر چیست؟ علائم، تشخیص و درمان بواسیر
بواسیر که به آن پایلز یا هموروئید نیز گفته می شود، وریدهای متورم در قسمت تحتانی مقعد و راست روده است. وقتی دیواره این عروق کشیده می شوند، تحریک می شوند. اگرچه بواسیر می تواند ناخوشایند و دردناک باشد، اما به راحتی قابل درمان و بسیار قابل پیشگیری است. از آنجا که بواسیر به طور کلی با گذشت زمان بدتر می شود، پزشکان پیشنهاد می کنند که به محض ظهور باید آن را درمان کرد...
بواسیر رگ های متورم در پایین ترین قسمت راست روده و مقعد شما است. گاهی اوقات ، دیواره این رگ های خونی به قدری نازک کشیده می شود که رگ ها برآمده و تحریک می شوند ، مخصوصاً هنگام مدفوع. بواسیر را کپه نیز می نامند. بواسیر یکی از مهمترین دلایل خونریزی مقعدی است. آنها اغلب خود به خود از بین می روند. درمان ها نیز می توانند کمک کنند.
بواسیر داخلی
بواسیر داخلی آنقدر در داخل رکتوم قرار دارد که معمولاً نمی توانید آنها را ببینید یا احساس کنید. آنها به طور کلی صدمه نمیبینند زیرا در آنجا کمی احساس درد دارید.
همچنین ببینید:
علائم بواسیر داخلی:
خون روی مدفوع ، روی کاغذ توالت بعد از پاک کردن یا در کاسه توالت
بافتی که در خارج از دهانه مقعد شما برجسته می شود (افتادگی). این ممکن است صدمه بزند . ممکن است بواسیرهای افتاده را به صورت برجستگی های مرطوب و صورتی رنگ تر از مناطق اطراف ببینید. اینها معمولاً خود به خود برمی گردند. حتی اگر این کار را نکنند ، اغلب میتوان آنها را به آرامی به جای خود بازگرداند.
بواسیر خارجی
بواسیر خارجی در زیر پوست مقعد شما قرار دارد ، جایی که تعداد بیشتری از رگ های اعصاب احساس درد وجود دارد. علائم بواسیر خارجی:
درد
خون ریزی
خارش
تورم
بواسیر ترومبوز دار
یک لخته خون می تواند بواسیر خارجی را بنفش یا آبی کند. به این حالت ترومبوز یا بواسیر ترومبوز گفته می شود. ممکن است علائمی مانند موارد زیر را مشاهده کنید:
درد شدید
خارش
خون ریزی
چه موقع با پزشک خود تماس بگیرید
بواسیر به ندرت خطرناک است. اگر علائم در طی یک هفته برطرف نشد یا اگر خونریزی دارید ، به پزشک خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید بیماری جدی تری ندارید.
علل و عوامل خطر بواسیر
اگر سایر اعضای خانواده مانند پدر و مادرتان به آن مبتلا شده باشند ، احتمال اینکه بواسیر داشته باشید بیشتر است. ایجاد فشار در راست روده تحتانی شما می تواند بر جریان خون تأثیر بگذارد و باعث تورم رگ های آنجا شود. این ممکن است از موارد زیر اتفاق بیفتد:
هل دادن در حین حرکات روده
هنگامی که کاری را انجام می دهید که از نظر جسمی سخت است ، مانند بلند کردن چیز سنگین ، به خود فشار بیاورید
وزن اضافی ، مانند چاقی
بارداری ، هنگامی که رحم در حال رشد شما به روده ی شما فشار می آورد
رژیم غذایی کم فیبر
رابطه جنسی مقعدی
افرادی که به مدت طولانی ایستاده یا نشسته اند نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
ممکن است هنگام ابتلا به یبوست یا اسهال که برطرف نمی شود ، به آنها مبتلا شوید. سرفه ، عطسه و استفراغ میتواند باعث بدتر شدن آنها شود.
همچنین ببینید:
بواسیر چه زمانی نیاز به پزشک دارد؟
تشخیص بواسیر
پزشک در مورد سابقه پزشکی و علائم شما سوال خواهد کرد. آنها احتمالاً باید یکی یا هر دو این معاینات را انجام دهند:
معاینه بدنی. پزشک شما مقعد و راست روده شما را بررسی می کند تا توده ها ، تورم ، تحریک یا سایر مشکلات را بررسی کند.
معاینه رکتال دیجیتال. پزشک شما دستکش می پوشد ، روغن کاری می کند و انگشت را وارد راست روده می کند تا میزان عضله را بررسی کند و احساس حساسیت ، توده یا سایر مشکلات را داشته باشد.
برای تشخیص بواسیر داخلی یا رد سایر شرایط ، ممکن است به آزمایش دقیقتری نیاز داشته باشید ، از جمله:
آنوسکوپی پزشک شما برای بررسی کانال مقعدی شما از یک لوله پلاستیکی کوتاه به نام آنوسکوپ استفاده میکند.
سیگموئیدوسکوپی. پزشک شما با یک لوله روشن قابل انعطاف به نام سیگموئیدوسکوپ به روده بزرگ تحتانی شما نگاه می کند. آنها همچنین میتوانند برای آزمایش مقداری از بافت از لوله استفاده کنند.
کولونوسکوپی پزشک شما با لوله ای انعطاف پذیر و طولانی به نام کولونوسکوپ روده بزرگ شما را بررسی میکند. آنها همچنین می توانند از نمونه های بافتی استفاده کرده و یا مشکلات دیگری را که پیدا می کنند درمان کنند.
درمان بواسیر
علائم بواسیر معمولاً خود به خود از بین میروند. برنامه درمانی پزشک شما به شدت به علائم شما بستگی دارد.
درمانهای خانگی. تغییر ساده سبک زندگی اغلب می تواند علائم خفیف بواسیر را در طی 2 تا 7 روز تسکین دهد. فیبر را با مکمل های بدون نسخه و غذاهایی مانند میوه ، سبزیجات و غلات به رژیم خود اضافه کنید. سعی کنید در حین حرکات به روده فشار وارد نکنید. نوشیدن آب بیشتر باعث راحت تر شدن می شود. حمام های گرم به مدت 20 دقیقه چند بار در روز نیز ممکن است حال شما را بهتر کند. کیسه های یخ می توانند درد و تورم را کاهش دهند.
درمان های غیر جراحی.
کرم های بدون نسخه و سایر داروها درد ، تورم و خارش را تسکین می دهند.
درمان های جراحی
اگر بواسیر بزرگی دارید یا سایر روش های درمانی به شما کمک نکرده اند ، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید. پزشک شما می تواند از مواد شیمیایی ، لیزر ، نور مادون قرمز یا نوارهای لاستیکی کوچک برای خلاص شدن از آنها استفاده کند. اگر اینها به خصوص بزرگ هستند یا مدام برمی گردند ، ممکن است لازم باشد پزشک شما آنها را با ابزاری تیز به نام چاقوی جراحی جدا کند.
پیشگیری از بواسیر
برای جلوگیری از شعله ور شدن بواسیر ، این مراحل را امتحان کنید:
فیبر بخورید. این کمک می کند تا غذا از طریق سیستم شما راحت تر عبور کند. یک راه خوب برای تأمین آن از طریق غذاهای گیاهی است: سبزیجات ، میوهها ، غلات کامل ، مغزها ، دانهها ، لوبیا و حبوبات. روزانه 20 تا 35 گرم فیبر غذایی بخورید. از مکمل های فیبر استفاده کنید. اگر فیبر کافی از غذا دریافت نکنید ، مکمل های بدون نسخه میتوانند به نرم شدن مدفوع کمک کنند. با مقدار کمی شروع کنید و آرام آرام بیشتر استفاده کنید. آب بنوشید این به شما کمک می کند از مدفوع سخت و یبوست جلوگیری کنید ، بنابراین در حین حرکات روده کمتر فشار میآورید. میوهها و سبزیجاتی که فیبر دارند ، آب نیز دارند. فعالیت بدنی ، مانند هر روز نیم ساعت پیاده روی ، خون و روده شما را حرکت میدهد.مدفوع خود را نگه ندارید به محض احساس تمایل از توالت استفاده کنید. در حین دفع فشار وارد نکنید و مدت طولانی روی توالت ننشینید. این فشار بیشتری به رگ های شما وارد میکند. وزن سالم داشته باشید.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
webmd
دیدگاه تان را بنویسید