فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 839

همه چیز در مورد پسوریازیس، علائم و تشخیص و درمان

پسوریازیس یک بیماری شایع پوستی است که ضایعات آن روی پوست برای مبتلایان آزار دهنده است، علائم این بیماری می‌تواند در هرجایی از بدن ظاهرشود اما بیشتر روی زانو ها، آرنج ها و پوست سر ایجاد می‌شود. هر فرد مبتلا به این بیماری عوامل خاص خود را دارد، با شناخت این علائم و تشخیص به موقع می‌توان این علائم را کنترل و درمان کرد...

 علائم و نشانه های پسوریازیس بسته به نوع پسوریازیس شما متفاوت است. 5 علامت شایع پسوریازیس عبارتند از:

۱. بثورات یا لکه هایی از پوست قرمز و ملتهب، که اغلب با پوسته های شل و نقره‌ای رنگ پوشانده شده است. در موارد شدید، پلاک ها رشد کرده و با هم ادغام می‌شوند و مناطق وسیعی را پوشش می‌دهند.

۲. پوستی خشک و ترک خورده که ممکن است خونریزی کند

۳. تاول هایی از چرک روی لکه های قرمز پوست

درباره علائم پسوریازیس بدانیم!!!

۴. مشکلات ناخن و انگشتان پا (ضخیم شدن و برآمدگی ناخن ها)، از جمله تغییر رنگ و حفره زدن روی ناخن ها همچنین ممکن است شروع به خرد شدن یا شکسته شدن و کندن از بستر ناخن کنند.

۵. پلاک های پوسته‌ای روی پوست سر

 پسوریازیس همچنین می‌تواند با آرتریت پسوریازیس همراه باشد، که باعث تورم مفاصل و درد می‌شود. بین 10 تا 30 درصد از افراد مبتلا به پسوریازیس نیز دچار این وضعیت دردناک مفصل هستند.

همچنین ببینید:

انواع اگزما و نکاتی که باید در مورد علائم آن بدانید!!!

 چه عواملی باعث افزایش این بیماری می‌شوند؟

 هر فرد مبتلا به این بیماری عوامل خاص خود را دارد. مواردی که باعث می‌شوند پسوریازیس شما فعال شود ممکن است بر شخص دیگری تأثیر نگذارد.

 اگر بدانید که چه چیزی باعث شعله ور شدن پوست شما می‌شود، بهتر می‌توانید علائم خود را کنترل کنید.

 پسوریازیس یک مشکل سیستم ایمنی بدن است. برخی عوامل محرک ممکن است علائم شما را بدتر کنند، از جمله:

 هوای سرد و خشک: هر آب و هوایی که خشکی پوست را تسکین دهد کمک خواهد کرد. سعی کنید مدتی را در هوای گرم آفتابی و رطوبت زیاد سپری کنید.

 فشار روانی: آرام باشید وقتی مضطرب هستید، شیوع آن بیشتر است.

 بعضی از دارو ها: این دارو ها شامل برخی از دارو هایی است که برای درمان فشار خون بالا و بیماری های قلبی استفاده می‌شود. لیتیوم، درمانی برای اختلال دو قطبی و قرص هایی که برای درمان مالاریا مصرف می‌شوند. اگر مبتلا به پسوریازیس هستید و در هر یک از این بیماری ها تحت درمان هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.

 عفونت ها: لیست کوتاهی از عفونت ها از جمله استرپتوکوک گلو و التهاب لوزه وجود دارد که می‌تواند نوع خاصی از شیوع پسوریازیس را تحریک کند و همچنین عفونت HIV نیز می‌تواند آن را بدتر کند.

 آسیب دیدگی پوست: در برخی افراد، کوچک‌ترین بریدگی ها، کبودی ها و سوختگی ها می‌تواند باعث شیوع آن شود. حتی تاتو و گزش می‌تواند ضایعه جدیدی ایجاد کند. برای جلوگیری از خشکی پوست می‌توانید دستکش بپوشید یا یک لایه اضافی لباس بپوشید.

 الکل نوشیدن: به ویژه نوشیدن زیاد در مردان جوان، ممکن است علائم را تحریک یا بدتر کند و در درمان اختلال ایجاد کند.  ترکیب برخی از دارو های پسوریازیس با الکل می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد، به ویژه برای زنان در سن باروری.

 سیگار کشیدن: استفاده از دخانیات یا قرار گرفتن در معرض دود، خطر ابتلا به پسوریازیس را افزایش داده و شرایط موجود را بدتر می‌کند.

 پسوریازیس با پوست تیره

 شما می‌توانید پسوریازیس را با رنگ های مختلف پوست بگیرید، اما در پوست تیره تر، به نظر می‌رسد متفاوت است.

 در آمریکایی های آفریقایی تبار، پسوریازیس معمولاً به رنگ ارغوانی و پوسته پوسته دیده می‌شود که به نظر می‌رسد خاکستری است. در پوست بسیار تیره، ممکن است پسوریازیس قهوه‌ای تیره باشد و دیدن آن سخت تر باشد.

 پوست اسپانیایی کمی روشن تر تمایل به ایجاد یک پسوریازیس به رنگ صورتی مایل به تیره و با مقیاسی دارد که سفید نقره‌ای به نظر می‌رسد.

 علاوه بر این، پس از از بین رفتن پسوریازیس در این نوع پوست ها، تکه هایی با رنگ روشن یا تیره تر از پوست اطراف ممکن است برای مدتی باقی بمانند (رنگدانه)

همچنین ببینید:

ریزش مو در بانوان چه عوارضی داره و چطور درمانش کنیم؟

 اینها جای زخم نیستند و بعد از مدتی برطرف می‌شوند، گرچه ممکن است از چند ماه به یک سال یا بیشتر طول بکشد. پزشک پوست (متخصص پوست) شما ممکن است بتواند آنها را درمان کند تا سریعتر اثرات آنها از بین بروند.

توجه: مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد. از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.

منابع:

webmd

دیدگاه تان را بنویسید

 

x