فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1710

کاربرد روغن کرچک و خواص جادویی آن

روغن کرچک روغنی غلیظ و بی بو است که از دانه های گیاه کرچک تهیه می شود. استفاده از آن به مصر باستان برمی گردد، جایی که ابتدا به عنوان درمان های دارویی و زیبایی استفاده شد. امروزه بیشتر روغن کرچک جهان در هند تولید می شود. برخی از کاربردهای آن، اثرات ملین، خواص ضد التهابی و توانایی کمک به القای زایمان است...

روغن کرچک چیست؟

روغن کرچک یک روغن گیاهی چند منظوره است که هزاران سال است انسان از آن استفاده می کند. دانه های این گیاه حاوی آنزیمی سمی به نام ریسین هستند. با این حال فرآیند گرمایی که روغن کرچک در طول تولید انجام می‌دهد، ریسین را غیرفعال می‌کند.

کاربرد روغن کرچک و خواص جادویی آن

روغن کرچک کاربردهای صنعتی و دارویی متعددی دارد. معمولاً به عنوان یک افزودنی در غذاها، داروها و محصولات مراقبت از پوست و همچنین یک روان کننده صنعتی و جزء سوخت بیودیزل استفاده می شود.

امروزه روغن کرچک یک درمان طبیعی محبوب برای بیماری‌های رایج مانند یبوست و بیماری‌های پوستی است و اغلب می‌توانید آن را در محصولات زیبایی طبیعی پیدا کنید.

در اینجا چند مزیت و کاربرد کلی روغن کرچک آورده شده است.

 

1_ ملین قوی

شاید یکی از شناخته شده ترین کاربردهای دارویی روغن کرچک به عنوان یک ملین طبیعی باشد.

این به عنوان یک ملین محرک طبقه بندی می شود، به این معنی که حرکت ماهیچه ها را افزایش و به پاکسازی روده ها کمک می کند. روغن کرچک توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به عنوان یک ملین محرک تایید شده است.

ملین های محرک به سرعت عمل می کنند و معمولاً برای رفع یبوست موقت یا پاکسازی روده قبل از اقدامات پزشکی استفاده می شوند.

به طور کلی این عمل به این صورت است: وقتی روغن کرچک را به صورت خوراکی مصرف می کنید، در روده کوچک تجزیه می شود و اسید ریسینولئیک، اسید چرب اصلی روغن کرچک، آزاد می شود. ریسینولئیک اسید سپس توسط روده جذب می شود و یک اثر ملین قوی را تحریک می کند. چندین مطالعه نشان داده اند که روغن کرچک می تواند یبوست را تسکین دهد. به عنوان مثال یک مطالعه‌ نشان داد که وقتی افراد مسن‌ روغن کرچک مصرف می‌کنند، علائم یبوست کاهش می‌یابد.

همچنین ببینید:

ماسک مو با روغن نارگیل؛ فواید و طرز تهیه

علاوه بر این، مطالعه دیگری نشان داد که روغن کرچک در پاکسازی روده افراد قبل از انجام کولونوسکوپی و آندوسکوپی مؤثر بوده است.

در حالی که روغن کرچک در دوزهای کوچک بی خطر در نظر گرفته می شود، مقادیر بیشتر آن می تواند باعث گرفتگی شکم، حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود.

اگرچه می توان در برخی شرایط از آن برای رفع یبوست استفاده کرد، اما روغن کرچک به عنوان درمانی برای نگرانی های طولانی مدت سلامت توصیه نمی شود.

همچنین، قبل از استفاده از روغن کرچک برای درمان یبوست، حتما با یک متخصص صحبت کنید. استفاده نادرست از روغن کرچک می تواند منجر به عوارض جانبی خطرناکی مانند عدم تعادل الکترولیت و اسید-باز شود که می تواند کشنده باشد.

 

2_ مرطوب کننده طبیعی

روغن کرچک سرشار از ریسینولئیک اسید، یک اسید چرب تک غیراشباع است. از این نوع چربی ها می توان برای مرطوب کردن پوست استفاده کرد. آنها به عنوان مرطوب کننده عمل می کنند که با جلوگیری از اتلاف آب از طریق لایه بیرونی پوست، رطوبت را حفظ می کنند.

روغن کرچک در لوازم آرایشی برای تقویت هیدراتاسیون استفاده می شود. تولید کنندگان اغلب آن را به محصولاتی مانند لوسیون، آرایش و پاک کننده ها اضافه می کنند.

شما همچنین می توانید از این روغن به تنهایی به عنوان یک جایگزین طبیعی برای مرطوب کننده ها و لوسیون های خریداری شده در فروشگاه استفاده کنید.

بسیاری از محصولات مرطوب کننده محبوب موجود در فروشگاه ها حاوی مواد مضر مانند مواد نگهدارنده، عطرها و رنگ ها هستند که ممکن است پوست را تحریک کرده و به سلامت کلی آسیب برساند.

تعویض این محصولات با روغن کرچک می تواند به کاهش قرار گرفتن در معرض این مواد افزودنی کمک کند. روغن کرچک غلیظ است، بنابراین افراد اغلب آن را با سایر روغن های پوست مانند روغن بادام، زیتون و نارگیل، مخلوط می کنند تا یک مرطوب کننده فوق العاده آبرسان بسازند. اگرچه استفاده از روغن کرچک روی پوست برای بیشتر افراد بی خطر در نظر گرفته می شود، اما در برخی افراد می تواند باعث واکنش آلرژیک شود.

همچنین، استفاده از روغن کرچک خالص ممکن است پوست برخی افراد را تحریک کند، بنابراین بهتر است آن را با روغن دیگری مانند روغن جوجوبا یا روغن نارگیل رقیق کنید. سعی کنید این ترکیب را روی ناحیه کوچکی از پوست آزمایش کنید.

 

3_ ممکن است باعث بهبود زخم شود

استفاده از روغن کرچک روی زخم ها محیط مرطوبی ایجاد می کند که ممکن است به بهبودی کمک و از خشک شدن زخم ها جلوگیری کند.

ونلکس، پماد محبوبی است که برای درمان زخم‌ها استفاده می‌شود، حاوی مخلوطی از روغن کرچک و بلسان پرو، مرهم مشتق شده از گیاه بالزام.

ونلکس به عنوان پانسمان زخم برای زخم های مزمن و حاد و زخم های پوستی استفاده می شود، از جمله:

  • زخم های بستر یا فشاری
  • زخم های دیابتی
  • زخم های جراحی

ریسینولئیک اسید، اسید چرب اصلی موجود در روغن کرچک، دارای خواص ضد التهابی و کاهش درد است. ممکن است به کاهش التهاب پوست، حمایت از بهبودی و کمک به کاهش درد در افراد دارای زخم کمک کند.

مطالعات نشان داده اند که پمادهای حاوی روغن کرچک ممکن است برای درمان تعدادی از زخم های مختلف موثر باشد.

به خاطر داشته باشید که درمان‌های موضعی زخم با روغن کرچک حاوی ترکیبی از مواد هستند، نه فقط روغن کرچک. شما نباید روغن کرچک را روی هیچ زخمی بدون بررسی اولیه با یک متخصص قرار دهید.

 

4_ ممکن است برای تمیز کردن و نگهداری دندان مصنوعی مفید باشد

تعدادی از باکتری ها و قارچ ها، از جمله قارچ های کاندیدا، معمولاً روی دندان مصنوعی رشد می کنند. اگر پروتزهای مصنوعی به درستی تمیز و نگهداری نشوند، این می تواند نگرانی های دهان و دندان ایجاد کند.

گونه های کاندیدا، مانند C. albicans، به ویژه برای افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند مشکل ساز هستند، زیرا به راحتی به سطوح دندان مصنوعی و بافت های دهان می چسبند.

رشد بیش از حد قارچ های کاندیدا می تواند منجر به بیماری به نام استوماتیت دندان مصنوعی شود، عفونتی که منجر به التهاب، قرمزی و تحریک در دهان می شود.

جالب توجه است، تمیز کردن دندان مصنوعی با روغن کرچک ممکن است به کاهش خطر ابتلا به استوماتیت دندان مصنوعی کمک کند زیرا روغن کرچک در کشتن باکتری ها و قارچ ها موثر است.

مطالعه دیگری نشان داد که مسواک زدن و خیساندن پروتزهای مصنوعی در محلولی حاوی روغن کرچک منجر به کاهش قابل توجه کاندیدا در افراد مسن‌ که از دندان مصنوعی استفاده می‌کردند، شد.

 

آیا روغن کرچک می تواند به رشد مو و سلامت پوست سر کمک کند؟

بسیاری از افراد از روغن کرچک به عنوان یک درمان طبیعی مو استفاده می کنند. این به این دلیل است که روغن کرچک دارای خواص مرطوب کنندگی است که می تواند به ساقه مو، افزایش انعطاف پذیری و کاهش احتمال شکستگی کمک کند.

حتی با وجود اینکه برخی از افراد به طور منظم از روغن کرچک به عنوان بخشی از روتین مراقبت از مو استفاده می کنند، در حال حاضر هیچ مدرک علمی مبنی بر اینکه روغن کرچک به سلامت مو کمک می کند، رشد مو را تحریک می کند یا ریزش مو را کاهش می دهد وجود ندارد.

استفاده از روغن کرچک روی مژه ها نیز به همین صورت است. برخی افراد از روغن کرچک برای رشد مژه استفاده می کنند، اما هیچ تحقیق علمی نشان نداده است که این روغن واقعا موثر است.

روغن کرچک معمولاً به عنوان درمانی برای شوره سر، یک بیماری شایع پوست سر که با پوست خشک و پوسته پوسته سر مشخص می شود، استفاده می شود. در حالی که برخی از درمان های موثر مو برای شوره سر حاوی روغن کرچک به عنوان یک ماده هستند، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه روغن کرچک به تنهایی برای درمان شوره سر موثر است وجود ندارد.

 

اقدامات لازم روغن کرچک

بسیاری از افراد از روغن کرچک برای درمان نگرانی های مختلف استفاده می کنند.

اگرچه روغن کرچک به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود، اما در برخی افراد می تواند باعث واکنش های نامطلوب و عوارض جانبی ناخواسته شود.

همچنین ببینید:

فواید روغن ماهی برای موها

عوارض جانبی:

افراد در تمام مراحل بارداری باید از مصرف روغن کرچک خودداری کنند.

  1. عوارض جانبی دستگاه گوارش (GI) ؛ در حالی که روغن کرچک می تواند راهی موثر برای کاهش یبوست باشد، ممکن است باعث عوارض جانبی دستگاه گوارش مانند اسهال، استفراغ، گرفتگی عضلات و نفخ شود. همچنین ممکن است باعث سرگیجه شود. فقط تحت نظارت پزشکی از آن برای یبوست استفاده کنید.
  2. عکس العمل های آلرژی؛ هنگامی که روی پوست استفاده می شود ممکن است در برخی افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند. ابتدا سعی کنید مقدار کمی از آن را روی قسمت کوچکی از پوست بمالید تا ببینید بدن شما چگونه واکنش نشان می دهد.

علاوه بر این، افرادی که دارای شرایط سلامت خاصی هستند – از جمله آپاندیسیت، انسداد دستگاه گوارش، سوراخ شدن روده، و بیماری التهابی روده (IBD) – باید از ملین های محرک مانند روغن کرچک اجتناب کنند زیرا ممکن است عوارض جانبی جدی ایجاد کنند.

به طور کلی، شما نباید روغن کرچک را برای درمان هر گونه بیماری یا علائم پزشکی مصرف کنید، به خصوص در دوزهای بالا، مگر اینکه توسط پزشک توصیه شود. استفاده نادرست از هر ملین، از جمله روغن کرچک، می تواند خطرناک باشد و منجر به عدم تعادل الکترولیت و اسیدباز شود.

 

نتیجه کلی

افراد هزاران سال است که از روغن کرچک به عنوان یک درمان طبیعی برای انواع مشکلات سلامتی استفاده می کنند.

می تواند به رفع یبوست کمک کند و حتی ممکن است به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی پوست و درمان پروتز استفاده شود.

اگرچه بسیاری از افراد از روغن کرچک به عنوان درمانی برای موهای خشک یا نازک استفاده می کنند، هیچ مدرکی مبنی بر اینکه روغن کرچک برای بهبود سلامت مو یا تحریک رشد مو در صورت استفاده به تنهایی موثر است، وجود ندارد.

اگر علاقه مند به استفاده از روغن کرچک برای یبوست یا هر بیماری دیگر هستید، ابتدا با متخصص صحبت کنید تا مشخص کنید که آیا روغن کرچک برای شما ایمن و مناسب است یا خیر.

 

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

 

منابع:

healthline

 

 

دیدگاه تان را بنویسید