فروشگاه دیابت مال
کد خبر: 1110

پرخوری عصبی و روش های درمان آن

پر خوری عصبی یک اختلال تغذیه ای است که در اثر استرس ایجاد می‌شود و فرد کنترلی بر غذاخوردن خود ندارد...

بولیمیا یا پرخوری عصبی چیست؟

پرخوری عصبی یک اختلال روانی در خوردن است که در آن شما دچار پرخوری (مصرف مقدار زیادی غذا در یک وعده) می شوید.

پرخوری عصبی و روش های درمان آن

در طول این پرخوری ها ، هیچ احساسی برای کنترل غذا خوردن تان ندارید. و پس از آن ، روش های نامناسب برای کاهش وزن را امتحان می کنید ، روش هایی مانند:

استفراغ

روزه داری

تنقیه

استفاده بیش از حد از ملین ها و مدرها

ورزش اجباری

پرخوری عصبی ، که به آن بولیمیا نیز گفته می شود ، در اواخر دوران کودکی یا اوایل بزرگسالی شروع می شود. شما معمولاً در خفا در خوردن افراط می کنید و سپس با یکی از روش های نادرست ذکر شده در بالا سعی در حذف غذایی که خورده اید خواهید کرد. هنگام پرخوری احساس انزجار و شرمندگی می کنید و پس از انجام یکی از کارهای ذکر شده در بالا احساس آرامش می کنید.

همچنین ببینید:

7 مزیت روغن گل گاوزبان برای آرتروز، التهاب و موارد دیگر

وزن افراد مبتلا به پر خوری عصبی معمولاً در محدوده طبیعی برای سن و قدشان قرار دارد. اما آنها ممکن است از افزایش وزن بترسند ، بخواهند وزن خود را کاهش دهند و از بدن خود بسیار ناراضی باشند.

اگر پزشک شما مشکوک است که شما به بولیمیا یا همان پرخوری عصبی دچار هستید، معمولاً:

باید با او در مورد عادات غذایی ، روش های کاهش وزن و علائم جسمی این موضوع  صحبت کنید

یک معاینه فیزیکی انجام دهید

درخواست آزمایش خون و ادرار کنید

درخواست آزمایشی که بتواند مشکلات قلبی شما را تشخیص دهد (نوار قلب)

ارزیابی روان‌شناختی انجام دهید ، از جمله انجام گفت و گو در مورد نگرش تان نسبت به بدن و وزن تان

از معیارهای پرخوری عصبی که در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5) ، توسط انجمن روانپزشکی آمریکا منتشر شده ، استفاده کنید.

پزشک شما همچنین ممکن است آزمایشات بیشتری را برای کمک به تشخیص تایید یا رد علل پزشکی برای تغییر وزن و بررسی عوارض مربوط به آن درخواست کند.

 

درمان

هنگام ابتلا به پرخوری عصبی ، ممکن است به چندین نوع درمان نیاز داشته باشید . هرچند ترکیب روان درمانی با داروهای ضد افسردگی ممکن است موثرترین روش برای غلبه بر این اختلال باشد.

درمان به طور کلی شامل یک رویکرد تیمی است که شامل شما ، خانواده ، ارائه دهنده مراقبت های اولیه تان ، یک متخصص بهداشت روانی و یک متخصص تغذیه برای درمان اختلالات خوردن است.

در اینجا نگاهی به گزینه ها و ملاحظات مربوط به درمان پر خوری عصبی میندازیم.

روان درمانی

روان درمانی ، همچنین با عنوان گفتگوی درمانی یا مشاوره روانشناسی نیز شناخته می شود . این کار شامل بحث درباره ی پرخوری و مسائل مربوط به آن با یک متخصص بهداشت روانی است. شواهد نشان می دهد که این نوع روان درمانی به بهبود علائم پرخوری عصبی کمک می کند:

درمان رفتاری- شناختی به شما کمک می کند تا الگوهای غذایی خود را متعادل کنید و باورها و رفتارهای ناسالم و منفی را شناسایی کرده و رفتارهای سالم و مثبت را جایگزین آنها کنید.

همچنین ببینید:

تحریک عصب واگال چگونه است؟

درمان مبتنی بر خانواده برای کمک به والدین برای جلوگیری از رفتارهای ناسالم تغذیه ای در نوجوان شان، کمک به دستیابی کنترل مجدد نوجوان برای غذا خوردنش و کمک به خانواده برای مقابله با مشکلاتی که پرخوری عصبی می تواند در رشد نوجوان ایجاد کند انجام می شود.

روان درمانی بین فردی ، که مشکلات روابط نزدیک شما را برطرف می کند و به بهبود مهارت های ارتباطی و حل مشکلات شما کمک می کند نیز گاهی توصیه می شود.

از متخصص بهداشت روانی خود بپرسید که برای شما از کدام روان درمانی استفاده خواهد کرد و چه شواهدی وجود دارد که نشان می دهد آن روش در درمان پرخوری عصبی شما مفید خواهد بود.

 

داروها

داروهای ضد افسردگی به همراه جلسات روان درمانی ممکن است به کاهش علائم پرخوری عصبی کمک کنند. تنها داروی ضدافسردگی که به طور خاص توسط سازمان غذا و دارو برای درمان پرخوری تأیید شده است ، فلوکستین است ، این دارو نوعی مهار کننده انتخابی بازجذب سروتونین است که ممکن است حتی در صورت وجود افسردگی نیز کمک کننده باشد.

 

آموزش تغذیه

متخصصان تغذیه می توانند یک برنامه غذایی برای کمک به شما در دستیابی به عادات غذایی سالم و برای جلوگیری از گرسنگی و هوس شما برای خوردن غذا و تغذیه ای مناسب طراحی کنند. غذا خوردن منظم و محدود نکردن میزان مصرف غذا در غلبه بر پرخوری عصبی مهم است.

 

بستری شدن در بیمارستان

پرخوری عصبی معمولاً در خارج از بیمارستان قابل درمان است. اما اگر علائم آن شدید و همراه با عوارضی جدی برای سلامتی فرد باشد، ممکن است به درمان در بیمارستان نیاز داشته باشد. برخی از برنامه های درمان اختلال در خوردن ممکن است به جای بستری در بیمارستان ، درمان های روزانه را ارائه دهند.

 

چالش های درمان پرخوری عصبی

اگرچه اکثر مبتلایان به پرخوری عصبی بهبود میابند ، اما برخی متوجه می شوند که علائم این مشکل به طور کامل از بین نمی روند. دوره های پرخوری و پاکسازی بسته به شرایط زندگی شما ممکن است در طی سال ها عود کند و یا بگذرد؛ مثلا علایم ممکن است در زمان هایی که استرس زیادی را متحمل می شوید عود کنند.

اگر دوباره وارد این چرخه شدید ، پیگیری جلسات با متخصص تغذیه و یا متخصص بهداشت روان ممکن است به شما کمک کند تا بتوانید قبل از اینکه اختلال خوردن دوباره از کنترل شما خارج شود ، از بحران آن عبور کنید. یادگیری روش های مثبت برای مقابله با مشکل، ایجاد روابط سالم و مدیریت استرس می تواند از عود بیماری جلوگیری کند.

اگر در گذشته دچار اختلال در خوردن شده اید و متوجه عود مجدد علائم تان شده اید ، بلافاصله از تیم پزشکی خود کمک بگیرید.

توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

منابع:

mayoclinic

webmd

دیدگاه تان را بنویسید

 

x