علائم حمله قلبی را بشناسید!
ماهیچه های قلب برای زنده ماندن به اکسیژن نیاز دارند حمله قلبی وقتی اتفاق میوفته که جریان خونی که اکسیژن رو به قلب میرسونه به شدت کم یا قطع بشه.با ما همراه باشید تا با شناخت علائم آن به کاهش میزان آسیب به عضله قلب کمک کنیم...
حمله قلبی که انفارکتوس میوکارد نیز نامیده می شود، زمانی اتفاق می افتد که بخشی از عضله قلب خون کافی دریافت نمی کند. هر چه زمان بیشتری برای بازگرداندن جریان خون بدون درمان بگذرد، آسیب به عضله قلب بیشتر می شود. بیماری عروق کرونر (CAD) علت اصلی حمله قلبی است. یک علت کمتر شایع، اسپاسم شدید یا انقباض ناگهانی یک شریان کرونر است که می تواند جریان خون به عضله قلب را متوقف کند.
علائم اصلی حمله قلبی:
درد یا ناراحتی در قفسه سینه: اغلب حملات قلبی شامل ناراحتی در مرکز یا سمت چپ قفسه سینه است که بیش از چند دقیقه طول می کشد یا از بین می رود و باز می گردد. این ناراحتی می تواند مانند فشار ناخوشایند، فشردن یا درد باشد.
احساس ضعف، سبکی سر
عرق سرد
درد یا ناراحتی در فک، گردن یا پشت
درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو یا شانه
تنگی نفس: این اغلب همراه با ناراحتی قفسه سینه است، اما تنگی نفس نیز می تواند قبل از ناراحتی قفسه سینه اتفاق بیفتد.
سایر علائم حمله قلبی می تواند شامل خستگی غیرعادی یا غیرقابل توضیح و حالت تهوع یا استفراغ باشد. زنان بیشتر احتمال دارد این علائم دیگر را داشته باشند.
همچنین ببینید:
هر ۴۰ ثانیه یک نفر در ایالات متحده دچار حمله قلبی میشود. در صورت مشاهده علائم حمله قلبی با اورژانس تماس بگیرید. هر چه زودتر به اورژانس مراجعه کنید، زودتر می توانید برای کاهش میزان آسیب به عضله قلب، تحت درمان قرار بگیرید. در بیمارستان، متخصصان مراقبتهای بهداشتی میتوانند آزمایشهایی را انجام دهند تا متوجه شوند که آیا حمله قلبی اتفاق میافتد و بهترین درمان را انتخاب کنند.
در برخی موارد، حمله قلبی به احیای قلبی ریوی (CPR) یا شوک الکتریکی (دفیبریلاسیون) به قلب نیاز دارد تا قلب دوباره پمپاژ کند. اطرافیان آموزش دیده برای استفاده از CPR یا دفیبریلاتور ممکن است بتوانند تا رسیدن پرسنل پزشکی اورژانس کمک کنند.
به یاد داشته باشید، هر چه زودتر درمان اورژانسی شروع شود، شانس زنده ماندن از حمله قلبی بیشتر است.
عوامل خطر حمله قلبی چیست؟
چندین بیماری، سبک زندگی، سن و سابقه خانوادگی شما می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و حمله قلبی را افزایش دهد. به این عوامل خطر می گویند. حدود نیمی از آمریکاییها حداقل یکی از سه عامل خطر اصلی بیماری قلبی را دارند: فشار خون بالا، کلسترول خون بالا و سیگار کشیدن.
برخی از عوامل خطر را نمی توان کنترل کرد، مانند سن یا سابقه خانوادگی. اما میتوانید با تغییر عواملی که میتوانید کنترل کنید، اقداماتی را برای کاهش خطر انجام دهید.
برای بهبودی بعد از حمله قلبی چه کنم؟
اگر حمله قلبی داشته اید، ممکن است قلب شما آسیب ببیند. این می تواند بر ریتم قلب و توانایی آن در پمپاژ خون به بقیه بدن تأثیر بگذارد. همچنین ممکن است در معرض خطر حمله قلبی دیگر یا شرایطی مانند سکته، اختلالات کلیوی و بیماری شریان محیطی (PAD) باشید.
با این مراحل می توانید احتمال ابتلا به مشکلات سلامتی خود را در آینده به دنبال حمله قلبی کاهش دهید:
فعالیت بدنی : با تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد کارهایی که هر روز در زندگی و کار خود انجام می دهید صحبت کنید. ممکن است پزشک از شما بخواهد که کار، مسافرت یا فعالیت جنسی را برای مدتی پس از حمله قلبی محدود کنید.
تغییرات سبک زندگی: خوردن یک رژیم غذایی سالم، افزایش فعالیت بدنی، ترک سیگار و مدیریت استرس – علاوه بر مصرف داروهای تجویز شده – می تواند به بهبود سلامت قلب و کیفیت زندگی شما کمک کند. از تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد شرکت در برنامه ای به نام توانبخشی قلبی بپرسید تا به شما در ایجاد این تغییرات سبک زندگی کمک کند.
همچنین ببینید:
توانبخشی قلبی: توانبخشی قلبی برنامه مهمی برای هرکسی است که پس از حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سایر مشکلات قلبی که نیاز به جراحی یا مراقبت های پزشکی دارد، بهبود می یابد. توانبخشی قلبی یک برنامه تحت نظارت است که شامل:
فعالیت بدنی٬ آموزش در مورد زندگی سالم، از جمله تغذیه سالم، مصرف دارو طبق دستور، و راه هایی برای کمک به ترک سیگار٬ مشاوره برای یافتن راه هایی برای کاهش استرس و بهبود سلامت روان است.
تیمی از افراد از طریق بازتوانی قلبی به شما کمک کنند، از جمله تیم مراقبت های بهداشتی، متخصصان ورزش و تغذیه، فیزیوتراپ ها، و مشاوران یا متخصصان سلامت روان.
توجه : مطالب پزشک من از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از این رو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منابع:
cdc.gov
دیدگاه تان را بنویسید