راهکار های تغذیهای جلوگیری از عفونت واژینال در زنان
در این پست در مورد عفونت های واژینال، انواع آن، روش های پیشگیری (چه با رعایت بهداشت و چه با تغذیه مناسب) و مراعات بعد از ابتلا به آن صحبت شده است ...
با توجه به سوالات متعدد مخاطبین پزشک من در مورد راهکار های تغذیهای جلوگیری از عفونت واژینال در زنان، ویدئو زیر ضبط و منتشر شده است:
راهکار های تغذیهای جلوگیری از عفونت واژینال در زنان
دکتر لادن گیاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانی پاسخ میدهد:
سلام، سوال شده آیا نکته تغذیهای خاصی یا الگوی غذایی خاصی هست که در ارتباط با پیشگیری از عفونت های واژینال در خانم ها موثر باشه؟
خب عفونت های واژینال در خانم ها، چه عفونت های قارچی یا کاندیدا باشه که شایعترین اونها هست و چه عفونت های باکتریایی میتونه دلایل متعددی داشته باشه.
از بُعد تغذیهای، سه تا نکته حائز اهمیت است در ابتلا به عفونت های واژینال. یکی از مهمترین اونها، دیابت کنترلنشده هستش، چرا که سطح قند خون بالا، میتونه محیط واژن رو برای رشد عفونت های قارچی بسیار مستعد بکنه، پس اگر خانمی دچار دیابت هست و دیابت کنترل نشده هستش و هموگلوبین ای وان سیش بالا است، باید بدونه که ریسک ابتلا به عفونت های واژینال درش افزایش پیدا میکنه.
همچنین ببینید:
حتی خانمی که دیابت نداره، ما در زمان ابتلا حاد به عفونت های واژینال، بهش توصیه میکنیم که مصرف قند، شکر، آبمیوه ها و حتی میوه هایی که قند بالا دارند رو محدود بکنه.
علاوه بر دیابت، بحث چاقی هست، در واقع چاقی خودش ابتلا به انواع عفونت های واژینال رو در خانم میتونه افزایش بده. پس اگر خانمی چاق هست، مخصوصا اگر سن بالای ۳۷ سال و ۳۸ سال داره و تکرر ابتلا به عفونت های قارچی رو داره، بدونه که کاهش وزن همراه با ورزش میتونه به کاهش ابتلا به عفونت های واژینال کمک بکنه.
کم خونی ناشی از فقر آهن هم مطالعات نشان داده میتونه ریسک ابتلا به عفونت های واژینال رو افزایش بده.
اساساً واژن یک محیط اسیدی است، به جهت فلور میکروبی طبیعی که در اونجا وجود دارد. پس ما باید رژیم غذاییمون، یه رژیم غذایی باشه که حمایت بکنه، حفظ و بقای فلور میکروبی واژن رو که محیطواژن محیط اسیدی باقی بمونه.
خب از طریق غذا، ما پروبیوتیک ها رو از طریق ماست پروبیوتیک، دوغ کفیر و کلم تخمیر شده میتونیم دریافت کنیم. مکمل های پروبیوتیکی خاصی هم وجود داره برای خانم ها که از اونها میشه استفاده کرد.
پروبیوتیک ها در واقع غذای این باکتری ها و پروبیوتیک های مفید هستند، این پروبیوتیک ها توی چیه؟ توی یه چیزی مثل پیازچه، سیر، پیاز، موز، جو دو سر، سویا اینها در واقع پروبیوتیک هستند که به حفظ و بقای فلور میکروبی واژن میتونه کمک بکنه.
در بین منابع غذایی دیگه، ویتامین A هم کمک کننده میتونه باشه برای پیشگیری از عفونت های واژینال، که منابع غذاییش انبه، کدو حلوایی، هویج، تخم کدو حلوایی میتونه باشه.
یه اسیدی وجود داره، اسید چربی وجود داره به نام لوریک اسید که این در روغن نارگیل هست، در واقع ۵۰ درصد روغن نارگیل، لوریک اسید هست که در واقع مطالعات نشان داده این هم میتونه به کاهش عفونت های واژینال کمک بکنه.
در زمان ابتلای حاد به عفونت های واژینال، بهتر هستش که مصرف شکلات، میوه های شیرین، فرآورده های تخمیری، مثل پنیر و همینطور نوشیدنیهای الکلی به شدت پرهیز بشه.
شاد و تندرست باشید.
دیدگاه تان را بنویسید